Η ομοφυλοφιλία έγινε χθες θέμα συζήτησης όχι μόνο λόγω του ομοφοβικού σχολίου του πρώην γαλάζιου υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου, που υποχρεώθηκε να ανακαλέσει ζητώντας συγγνώμη. Γιατί αποτελεί σταθερά αγαπημένο θέμα/πρόβλημα του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, του οποίου είναι αμέτρητοι οι «αφορισμοί» με ανακοινώσεις και δηλώσεις για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Μια εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, προ ημερών, για τη διοργάνωση θεματικής εβδομάδας στα γυμνάσια σε ζητήματα διατροφής, εθισμού – εξαρτήσεων και έμφυλων ταυτοτήτων, ειδικότερα η ενότητα που αναφέρεται στην ομοφοβία και την τρανσφοβία στην κοινωνία και το σχολείο αρκούσε για έναν νέο «εξάψαλμο» του Σεραφείμ κατά της ομοφυλοφιλίας.

Με επιστολή του μάλιστα προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ζητάει την απόσυρση της εγκυκλίου για να «αποσοβήσει το επικείμενο ανοσιούργημα». Ο μητροπολίτης στο κείμενό του ακολουθεί τη γνώριμη γραμμή των σκληρών διατυπώσεων. Λέει πως η ενότητα «Εμφυλες ταυτότητες και η δι’ αυτής επιδιωκόμενη στοχοθεσία αλλοτριώσεως της οντολογίας και φυσιολογίας των εφήβων εισάγεται διά πρώτην φορά στην εκπαιδευτική διαδικασία» χωρίς τη γνώμη γονέων και κηδεμόνων.

Και προσθέτει ότι «η μεθοδευμένη διαφήμιση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας εις αιώρους και ευαισθήτους εφήβους αποτελεί –και εκζητώ την υμετέραν συγγνώμην διά τον βαρύν όρον –«έγκλημα καθοσιώσεως»».

Σημειώνει ακόμη πως μετά τη θεσμοθέτηση της ψυχοπαθολογίας της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας με τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης των λεγόμενων ομοφυλοφίλων «που αποτελούν δυστυχή και τραγικά πρόσωπα, τα οποία ατέχνως και αντιανθρωπίνως μιμούνται το έτερον φύλο, ως εννόμου αγαθού, ήλθεν η Υμετέρα Εγκύκλιος διά να προπαγανδίσει την διαστροφή και την στρέβλωση της ανθρώπινης σεξουαλικότητος»!

Οι ομοφυλόφιλοι, οι δεξιοί και τα ψηφαλάκια

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν από τους πρώτους που σχολίασαν τις δηλώσεις Γιακουμάτου. Ανάμεσα στα άλλα, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος που έχει επαφή με την πραγματικότητα και ελπίζω να βγει και να πει «έκανα λάθος». Αυτή είναι η μία μου σκέψη, η άλλη είναι ότι τα 2/3 των βουλευτών της ΝΔ είτε απείχαν είτε καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης».

Αφού πρώτα υπενθυμίσω τη μεταμέλεια του βουλευτή ύστερα από την υπόδειξη Μητσοτάκη (σας παραπέμπω πάλι στη σελίδα 12), μπαίνω στον πειρασμό να σκεφτώ πως μέρα που ήταν χθες –ξέρετε, με την απόδραση της Δράσης από Το Ποτάμι –ήθελε κι αυτός να πει την κακία του για τη ΝΔ.

Για να είμαι δίκαιος όμως παρακάτω έγραφε «αλλά δεν είναι μόνο οι «δεξιοί». Πολλοί πολιτικοί κρύβονται όταν πρέπει να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της ΛΟΑΤ κοινότητας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καλά για ανακοινώσεις και θεωρίες… Οταν πρέπει να περάσουμε στην πράξη αυτό που προέχει (για πολλούς) είναι τα ψηφαλάκια». Σωστή η παρατήρηση του Σταύρου αν και ο Κυριάκος τού τη βγήκε από το Κέντρο τελικά.