Τη σφοδρή αντίδραση της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε δημοσίευμα που την εμπλέκει στη λίστα Μπόργιανς. Σε ανακοίνωσή της, η οποία ξεκινά με την επισήμανση «δυνάμωσαν με χυδαίο λαϊκισμό, κυβέρνησαν με ψέματα, τελειώνουν με αθλιότητες και φασιστικές μεθόδους», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Τονίζει πως η ίδια και η οικογένειά της δεν έχουν καμία σχέση με «δήθεν λογαριασμούς και λίστες» και κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει στην κατάθεση αγωγής για συκοφαντική δυσφήμηση.

«Δεν θα αρκεστώ σε καμία δήθεν εξήγηση. Θα ζητήσω από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε σχέση με τους διακινητές αυτών των αβάσιμων και άθλιων σεναρίων.

Ζητώ επίσης από τον Πρόεδρο της Βουλής και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να ζητήσουν αμέσως ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, μην επιτρέποντας στην άθλια συκοφαντία να αιωρείται» αναφέρει μεταξύ άλλων η Γεννηματά, καλώντας ταυτόχρονα όσους πιστεύουν στην εντιμότητα στην πολιτική να πάρουν θέση.

«Το μήνυμα ελήφθη. Μας φοβούνται, γιατί δυναμώνουμε κάθε μέρα και δεν μπορούν να οικειοποιηθούν τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Θέλουν πόλεμο και θα τον έχουν» αναφέρει σε άλλο σημείο της δήλωσής της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ψυχραιμία συνιστά το Μαξίμου

«Συνιστούμε στην κ. Γεννηματά να μην εμπλέκει τον Πρωθυπουργό σε οποιοδήποτε θέμα αφορά αποκλειστικά την ίδια και το κόμμα της. Οφείλει, εξάλλου, να κατανοήσει ότι όσοι εκτίθενται στη δημόσια σφαίρα υπόκεινται σε αυστηρή κριτική και έλεγχο. Αναμένουμε, λοιπόν, ψυχραιμία, υπευθυνότητα και περισσότερη αυτοσυγκράτηση εκ μέρους της» σχολίασε σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση θα συνδράμει με κάθε μέσο ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια».