«Είναι τιμή για μένα να διαδέχομαι γραμματείς που απολάμβαναν και εξακολουθούν να απολαμβάνουν ακόμη και σήμερα την αγάπη, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, αλλά και ο πιο πρόσφατος Μανώλης Κεφαλογιάννης».

Τάδε έφη Λευτέρης Αυγενάκης στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ αμέσως μετά την –διά βοής –εκλογή του στη θέση του κομματικού γραμματέα.

Ο βουλευτής Ηρακλείου δεν μπερδεύτηκε ούτε είναι ξεχασιάρης: ο πιο πρόσφατος γραμματέας είναι άλλος, ακούει στο ονοματεπώνυμο Ανδρέας Παπαμιμίκος και η διαγραφή του από τη λίστα των γαλάζιων πρώην γραμματέων έγινε συνειδητά. Στην πραγματικότητα, μέσω Αυγενάκη, το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε θέση για τις κινήσεις του Παπαμιμίκου μετά την επεισοδιακή αποχώρησή του από τη Συγγρού για το εκλογικό φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ.

Από πού παραιτήθηκε

Υπενθυμίζω ότι ο Παπαμιμίκος είχε δηλώσει (on camera, κατά την τηλεοπτική ορολογία) ότι παραιτείται τόσο από τη θέση του γραμματέα όσο και από μέλος της ΝΔ. Αλλά στη σχετική επιστολή που διαβίβασε ακολούθως στον πρόεδρο του κόμματος η παραίτηση αφορούσε τις θέσεις του γραμματέα και του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής. Συνεπώς παρέμενε μέλος του κόμματος, ενώ ως πρώην γραμματέας εμφανίστηκε και στο τριήμερο Συνέδριo –παραγοντίζοντας στις αίθουσες και τα καφέ του Metropolitan Expo, με στόχο να εμφανιστεί ότι ελέγχει συγκεκριμένη ομάδα μελών στη νέα Πολιτική Επιτροπή.

Από το προεδρικό επιτελείο ήταν έτοιμοι να δώσουν τόπο στην οργή, αλλά ένα σχόλιο του Παπαμιμίκου στα social media κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κρίθηκε σκόπιμο να μη μείνει αναπάντητο. Η απάντηση ήρθε λοιπόν από τον Αυγενάκη, ο οποίος περίπου διαμήνυσε ότι ο Παπαμιμίκος είναι πρόσωπο ανύπαρκτο για τη ΝΔ. Οχι μόνο σήμερα αλλά διαχρονικά. Οι ευχές Παπαμιμίκου στον νέο γραμματέα για επιτυχία στο έργο του δεν αναμένεται να διορθώσουν την κατάσταση. Οπως με διαβεβαιώνουν, το delete για τον Παπαμιμίκο είναι οριστικό…