Η πρώτη ημερομηνία για να στηθούν οι γαλάζιες κάλπες είναι η 25η Οκτωβρίου –και γύρω από αυτήν αναμένεται πόλεμος σκληρός από τη Δευτέρα, με αφετηρία την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ. Πληροφορούμαι ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, και μαζί του ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θέλει κάλπες στις 15 Νοεμβρίου, δεν μπορούν να βασίζονται στον –προεδρεύοντα στην ΚΕΦΕ –Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Το βράδυ της Δευτέρας η γαλάζια Επιτροπή θα ανακηρύξει επίσημα τους υποψηφίους, αφού θα ελέγξει πρώτα τους φακέλους των υποψηφιοτήτων και τυχόν ενστάσεις. Ακολούθως θα ζητήσει από τους επίδοξους αρχηγούς να ορίσουν εκπροσώπους για να αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών.

Αυτή η συνεδρίαση θα γίνει μάλλον την επομένη, όσο κι αν επιχειρήσουν κάποιοι να κερδίσουν χρόνο. Στο επιτελείο Μεϊμαράκη θεωρούν ότι μέχρι τις 25 Οκτωβρίου ο χρόνος είναι επαρκής για μια εσωκομματική καμπάνια, όταν «σε έξι ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε 20 εθνικές εκλογές».

Αν ο Βαγγέλης θέλει να φανεί καλός με τους ανταγωνιστές του, μπορεί να υπάρξει μετάθεση των εκλογών για την Κυριακή 1η Νοεμβρίου –αλλά αυτή είναι η τελευταία παραχώρηση. Αν ο Παπαμιμίκος εμφανιστεί σκληρός διαπραγματευτής, ωστόσο, βλέπω να κλειδώνει η 25η Οκτωβρίου. Στη γαλάζια ΚΕΦΕ λειτουργούν δημοκρατικά και αποφασίζει η πλειοψηφία…