Μια προεκλογική δήλωση του αειθαλούς Κώστα Μητσοτάκη υπέρ της ΝΔ, όπως η χθεσινή, θεωρείται αυτονόητη, αλλά δεν είναι ο μόνος από την παλαιότερη φρουρά που επιχειρεί να αφυπνίσει τη γαλάζια βάση.

Το αναφέρω επειδή και σε αυτές τις εκλογές ο Δημήτρης Σιούφας έκανε την παρέμβασή του –κινούμενος σταθερά σε μια γραμμή μετριοπάθειας που έχει χαράξει μετά το 2009. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος κινητοποιήθηκε και για το κομματικό αντάμωμα στη Ρηγίλλης, στηρίζει ανεπιφύλακτα τις «συναινετικές προγραμματικές και πολιτικές προτάσεις» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αναδεικνύει μια γαλάζια στροφή προς το «ευρύ κοινωνικό, μεταρρυθμιστικό Κέντρο» και τονίζει ότι «από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα πρέπει να προκύψει εθνική συνεννόηση».

Από την πλευρά μου, αρκούμαι να επισημάνω ότι μπορεί ο Καρδιτσιώτης να περιορίστηκε σε ρόλο παρατηρητή την τελευταία τριετία, αλλά πίσω από τη νέα παρέμβαση δεν διακρίνω τάσεις πολιτικού αναχωρητισμού…

Υμνος σε Ευρώπη

και Καραμανλή

Από δω το ‘φερε, από κει το πήγε, τελικά πάλι για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μίλησε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Αυτό στη χθεσινή ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή του Μακεδόνα για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Με την ευκαιρία, πέταξε και μερικές μπηχτές για την επομένη των εκλογών. Η πορεία της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης, είπε, είναι «αταλάντευτη» και «αδιαπραγμάτευτη».

Γι’ αυτό, κατέληξε, οφείλουν να τη φέρουν εις πέρας «ενωμένες, πέρα κι έξω από τις επιμέρους πολιτικές διαφορές τους, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου που έχουν επιλέξει τον ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό». Και ο νοών νοείτω.

ΕΡΤ Resort & Spa

Ο νόμος για την ΕΡΤ πρέπει να συμπληρωθεί. Και εξηγούμαι: υπάρχει μεν μέριμνα για θυγατρική εταιρεία που θα διαχειρίζεται το ψηφιακό σήμα, αλλά με διάφορα που συμβαίνουν στο Ραδιομέγαρο θα έπρεπε να υπάρχει και μία ακόμη που να προσφέρει υπηρεσίες αναζωογόνησης!

Θα μπορούσε να λέγεται ΕΡΤ Resort & Spa. Διότι το μασάζ σε αξιωματούχους πάει κι έρχεται, μου λέει ερτικός από τη διοίκηση. «Τους τραβάνε το αφτί» υποστηρίζει άλλος συνάδελφός του, διότι αυθαιρετούν.

Αίφνης, για παράδειγμα, ο εμβληματικός Kosmos της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από την περασμένη Δευτέρα έχει πρόγραμμα ψυγείο ή αλλιώς play list –σαν τις πρώτες ημέρες της αλήστου μνήμης ΔΤ –με το επιχείρημα ότι από βδομάδα (και βλέπουμε;) θα εκπέμψει νέο πρόγραμμα, θα κάνει –πώς το λένε; –rebranding, επαναλανσάρισμα στα αγγλικά.

Και χάρη στο rebranding θα γίνουν και «αλλαγές» προσώπων, υποστηρίζουν ορισμένοι, «απομακρύνσεις» τις βαφτίζουν άλλοι. Ολα αυτά ανεπισήμως. Στην αντίληψη της διοίκησης του Ραδιομεγάρου δεν έχει πέσει κάτι για τις πρωτοβουλίες στον Kosmos.

Ανεπισήμως όμως, μαθαίνω από τις πηγές μου, ότι η διοίκηση κατά μία εκδοχή έκανε μασάζ στους εμπνευστές της ιδέας, κατά μία άλλη απαίτησε παραιτήσεις σε περίπτωση υλοποίησής της. Από τις πρωτοβουλίες αυτές ενοχλήθηκε και ο έως προσφάτως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς αλλά και άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ από τα υψηλά κλιμάκια της ΕΡΤ –σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί το ήρεμο κλίμα στο μαγαζί –έγινε σαφές, λέγεται, προς κάθε κατεύθυνση ότι μέχρι τις εκλογές δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα. Το πράγμα όμως έτσι δεν τσουλάει. Και η ΕΡΤ των πολιτών θυμίζει την ΕΡΤ άλλων εποχών.