Λογικά δεν πρέπει να κοιμήθηκε και πολύ προχθές το βράδυ ο Γιάνης. Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής του δημοψηφίσματος στο Μαξίμου, όπου και ετέθη το θέμα της παραίτησής του για το… καλό της διαπραγμάτευσης.

Μετά το ξενύχτι, Τσίπρας και Βαρουφάκης ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 8.30 χθες το πρωί, αλλά τελικά αυτή η συνάντηση δεν έγινε ποτέ, γιατί εν τω μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών, διευκολύνοντας την κατάσταση, υπέβαλε την παραίτησή του. Ολα αυτά, σύμφωνα με κύκλους του περιβάλλοντος Βαρουφάκη, χωρίς πικρία. Χμ…

Δάκρυσε η Ελένη

Οχι, δεν ήθελε να κλέψει την παράσταση από τη νίκη του Οχι με την παραίτησή του ο Γιάνης χθες. Το τόνισε στους συνεργάτες του στο υπουργείο, όταν τους κάλεσε να τους ευχαριστήσει και να τους αποχαιρετήσει, ότι πολύ λυπήθηκε που όλοι ασχολούνται (πάλι!) με τον ίδιο και όχι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ποιους συνεργάτες; Εκτός από τα στελέχη του υπουργείου, παρών ήταν ο γνωστός, πολύ φίλος του, καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, με κάζουαλ εμφάνιση (μακό και κασκέτο), αλλά και η σύμβουλος του υπουργού Ελενα Παναρίτη, που έμαθα ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει κάποια δάκρυα συγκίνησης…

Υπουργός ουάου

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που τρίβει τα χέρια του για την αναμφισβήτητα μεγάλη δημοσιότητα γύρω από τον Γιάνη Βαρουφάκη, αυτός είναι ο εκδότης του.

Τόσο ενθουσιασμένος είναι, ώστε χθες, σε προωθητικό e-mail που έστειλε για την επανέκδοση του βιβλίου του «Παγκόσμιος Μινώταυρος», λίγες ώρες μετά την παραίτησή του, τον χαρακτήρισε «πιθανότατα τον πιο κούλ, χαρισματικό και έξυπνο υπουργό Οικονομικών που έγινε ποτέ».

Πρότεινε μάλιστα και το hashtag #MinisterofAwesome, που σημαίνει περίπου «φοβερός υπουργός» ή σε πιο ελεύθερη μετάφραση …«ΟυάουΥπουργός».

O εκπρόσωπος Τύπου του υπουργού, πάντως, μιλώντας στη «Wall Street Journal» χθες για το θέμα, είπε πως ο Γιάνης δεν είχε καμία ανάμιξη με την ανακοίνωση του λονδρέζου εκδότη και το στυλ δεν τον εκφράζει. Να το πιστέψω, υπουργέ μου;