Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστός στη γραμμή που σκοπεύει να ακολουθήσει η ΝΔ τις επόμενες ημέρες –κοινώς να δείχνει όλες τις καταστροφικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει ένα Οχι στο δημοψήφισμα που συνεπάγεται έξοδο της χώρας από το ευρώ –ανέβασε ένα λεπτομερέστατο γράφημα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Με λεζάντα: «Αυτοί που μας έλεγαν χθες ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες, σήμερα μας λένε ότι δεν θα βγούμε από το ευρώ. Ναι στην Ευρώπη». Τι δείχνει το γράφημα αυτό; Μια αντίστιξη του τι σημαίνουν το Ναι στο δημοψήφισμα, και άρα Ναι στην Ευρώπη, και το Οχι.

Σας το παραθέτω για ενημερωτικούς λόγους, στην πρώτη εκδοχή επικρατεί το Ναι, στη δεύτερη το Οχι:

… και η εμπειρία

του Πύρρου Δήμα

Ο Κυριάκος πάντως δεν είναι ο μόνος που κάνει καμπάνια στα σόσιαλ μίντια υπέρ του Ναι. Ο ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας ανέβασε ένα διαφορετικού τύπου ποστ στον λογαριασμό του στο facebook.

Αντί της πρακτικής προσέγγισης του Μητσοτάκη, επιλέγει να μοιραστεί την προσωπική του εμπειρία. Τι έγραψε; «Δέχομαι κριτική για το γεγονός ότι επιλέγω να είμαι ανοικτός ως προς το τι πιστεύω (και ναι κυρίες και κύριοι αυτό είναι δημοκρατία). Μου είπανε ότι είμαι Αλβανός και δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω. Εγώ πράγματι μεγάλωσα στην Αλβανία. Και επειδή έζησα ό,τι γινόταν εκεί αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία. Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές για 1 κιλό τυρί ή 10 αβγά ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα με ένα κουπόνι στο χέρι όπως στάθηκα εγώ. Αρνούμαι να μεγαλώσουν με έναν Χότζα πάνω απ’ το κεφάλι τους και τον φόβο στην ψυχή τους. Επειδή ευτυχώς οι περισσότεροι από εσάς που με βρίζετε για προδοσίες και άλλου τέτοιου είδους ακρότητες δεν το έχετε ζήσει, ελπίζω να το φαντάζεστε αλλά να μην το ζήσετε ποτέ». Κι εγώ το ελπίζω.