Να αυξηθούμε και να πληθύνουμε. Και όχι ό,τι κι ό,τι, αλλά σε απόλυτο νούμερο. Αυτός είναι ο στόχος που βάζει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με ορίζοντα το 2018, οπότε συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ο Περισσός θέτει έναν φιλόδοξο οργανωτικό στόχο για την επόμενη τετραετία, τον οποίο χαρακτηρίζει «μεγάλο άλμα στην κομματική οικοδόμηση». Ζητάει από κάθε μέλος του κόμματος και της ΚΝΕ «να ριχτεί σε αυτή την προσπάθεια, με όπλα την ιστορία, τη μεγάλη προσφορά του ΚΚΕ, την αντοχή του, τις αγωνιστικές του παραδόσεις, τον ηρωισμό του, την αυτοθυσία και την ανιδιοτέλεια των μελών και στελεχών του».

Γι’ αυτό και προκηρύσσει διαγωνισμό: «Αμιλλα οικοδόμησης» τον ονομάζει μεταξύ των οργανώσεων του κόμματος ώστε να υπάρχει κίνητρο για το ποια οργάνωση θα πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα στις στρατολογήσεις νέων μελών.

Δεν στοχεύει όμως παντού με το ίδιο πάθος. Προτεραιότητα για το ΚΚΕ αποτελούν εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία σε κλάδους στρατηγικής σημασίας, σε εμπορικά και συγκοινωνιακά κέντρα, καθώς και στους κλάδους της επικοινωνίας και της ενέργειας, ειδικότερα στις νέες ηλικίας.

Είπαμε, τι κόμμα της εργατικής τάξης θα ήταν αν είχε σε πρώτο πλάνο, ας πούμε, διανοούμενους ή στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Το θέμα, βέβαια, όπως πάνε τα πράγματα, είναι να συνεχίσουν να υπάρχουν τέτοιοι κλάδοι. Ετσι θα μπορεί να προχωρήσει και το ΚΚΕ στην κομματική οικοδόμηση.