Μία ολόκληρη ώρα κράτησε το χθεσινό τετ α τετ του Βαγγέλη Βενιζέλου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ο νέος επίτροπος αποχαιρέτησε μετά τιμών τον υπουργό.

Δεν ξέρω αν ο Δημήτρης παραπονέθηκε στον Βαγγέλη για την εκκαθάριση των πινάκων και των λοιπών αβραμοπουλικών στοιχείων με τα οποία είχε διακοσμήσει το γραφείο του επί των ημερών του στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας.

Αυτό που ξέρω είναι ότι βγήκαν από τη συνάντηση άλλοι άνθρωποι. Εξηγούμαι: ο Βενιζέλος μίλησε για την προσωπικότητα, τη συγκρότηση και την εμπειρία του ανδρός που τον έχουν καταστήσει «ώριμο και πανέτοιμο» για τα νέα του καθήκοντα.

Ο Αβραμόπουλος ευχαρίστησε τον Βενιζέλο για την αγαστή συνεργασία που είχαν και του ευχήθηκε καλή επιτυχία «στα υψηλά καθήκοντα που του έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός».

Αμφότεροι δήλωσαν μέλη της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για τα μεγάλα θέματα. Συγκινήθηκα. Σχεδόν. Πάντως ο Δημήτρης έφυγε βουρκωμένος από το υπουργείο Εξωτερικών. Πριν αποχωρήσει αγκάλιασε και φίλησε τον Βενιζέλο. Δεν σας λέω κάτι για το φιλί του Ιούδα…