Πολιτική ασκεί, και μάλιστα ανερυθρίαστα, η τριμηνιαία έκθεση (Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2014), που έδωσε χθες στη δημοσιότητα τοΓραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στο εισαγωγικό σημείωμα αναφέρεται ότι «η δημοσιονομική προσαρμογή και οιμεταρρυθμίσειςπραγματοποιούνται σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον, σαν να είναι «πάνω σε κινούμενη άμμο»».

Κλείνει μάλιστα το πόρισμά του με το συμπέρασμα: «Ο,τι είναι αναγκαίο με οικονομικά κριτήρια δεν είναι απαραίτητα εφικτό με πολιτικά. Επίσης ό,τι είναι επιθυμητό πολιτικά δεν είναι πάντοτε οικονομικά αποτελεσματικό. Η εντύπωση που έχουμε είναι ενός εργοταξίου όπου το έργο προχωρεί χωρίς αποσαφηνισμένο σχέδιο ή είναι υπό συνεχή διαπραγμάτευση και δεν τελειώνει ποτέ».

Οι συντάκτες της Εκθεσης, με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα, επισημαίνουν επίσης ότι δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη κάποιο συνεκτικό σχέδιο που θα θέσει σε πραγματική βάση τη στρατηγική εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο και θα βάλει τις βάσεις για την επόμενη ημέρα της εξόδου.

Οπως ήταν αναμενόμενο, οι συνήθεις ύποπτοι έσπευσαν να σχολιάσουν την Εκθεση. Κορυφαίος του χορού αναδείχθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έγραψε στο twitter πως «το Γραφείο Προϋπολογισμού αποδομεί το κυβερνητικό success story». Πάντα «λαρτζ» ο Πάνος Καμμένος, ζητεί άμεση παραίτηση του Πρωθυπουργού!