Την ώρα που κομματικά στελέχη και υπουργοί ετοιμάζονταν να τσακίσουν τα κοκτέιλ με Τζακ Ντάνιελς στον κήπο της οικίας του αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντούσε τον γάλλο πρεσβευτή. Μου λένε μάλιστα ότι ο κομψός Ζαν Λου Κουν Ντελφόρζ ήταν αυτός που πέρασε το κατώφλι των γραφείων του Ποταμιού στο ελληνικό μπουλβάρ ντε Σεμπαστοπόλ!

Δεν μου κάνει εντύπωση, αφού οι Γάλλοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον την πορεία της ελληνικής Κεντροαριστεράς σε όλες τις διαφορετικές εκφάνσεις της. Εξάλλου, πληροφορούμαι ότι προεκλογικά αναρωτιούνταν αν όντως τα ποσοστά του Ποταμιού θα έκλειναν όσο ψηλά τα έδειχναν οι δημοσκοπήσεις. Με αυτά και με εκείνα, ο Γάλλος δήλωσε εύχαρις για το γεγονός ότι Το Ποτάμι συμπεριέλαβε προεκλογικά στις θέσεις του την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Μιλώντας για ανεργία, αυτή θα χτυπήσει οσονούπω την πόρτα του Σταύρου Θεοδωράκη. Το λέω επειδή βγάζει προς πώληση το εστιατόριό του. Για την ακρίβεια, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αγοραστές σε τιμή που πληροφορούμαι ότι κυμαίνεται στις 250.000 ευρώ. Τι έπαθε ο Σταύρος; Πηγή μου στο Ποτάμι έλεγε ότι δεν έχει χρόνο πλέον να ασχολείται με την εστίαση, ενώ δεν ταιριάζει και στο νέο προφίλ του.