Στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Γιλντιρίμ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2018 19:18 |
Τετ α τετ Μητσοτάκη με Γιλντιρίμ
Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε το Σάββατο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις.

Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε το Σάββατο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις. 

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια ήταν παρόντες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.  

Επίσης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του συνεδρίου, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε  με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ συζητώντας διμερή και περιφερειακά θέματα.

Κατόπιν, ο κ.Μητσοτάκης είχε επαφές με τον γενικό Γραμματέα του ΝATO, Γενς Στόλτενμπεργκ , καθώς και με τον Αμερικανό Γερουσιαστή της Πολιτείας του Οιισκόνσιν Ρον Τζόνσον.  

Σε όλους τους συνομιλητές του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε και μια σύντομη συνομιλία με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

1
Ant;ioxow
18/02/2018 17:32
Δεν καταλαβαίνει ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, ότι η όποια του συνάντηση με τον Κούλη, δεν του περιποιεί κάποια τιμή ? Πολύ πέφτει το επίπεδό του με κάποιες τέτοιες επαφές, και όφειλα να το γνωρίζει, αφού δεν έχει τίποτα να περιμένει από αυτόν.