Στηρίζουν την πολιτική που ασκεί ο Ν. Κοτζιάς

Επιμένουν οι ΑΝΕΛ: Οχι στη χρήση του ονόματος Μακεδονία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2018 18:51 |
Επιμένουν οι ΑΝΕΛ: Οχι στη χρήση του ονόματος Μακεδονία

«Λέμε όχι στη χρήση του ονόματος Μακεδονία για τα Σκόπια ή παραγώγου του ονόματος αυτού. Δεν πρόκειται απλά για ένα όνομα, αλλά για την ταυτότητα. Διότι από τους γείτονες συνδυάζεται και συνδέεται απόλυτα με τον αλυτρωτισμό τους. Υπήρξαν γενιές των Σκοπιανών που μεγάλωσαν με τα σχολικά τους βιβλία, με το Σύνταγμά τους υιοθετώντας μια ταυτότητα. Επομένως δεν πρόκειται απλά για ένα όνομα», τόνισε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στο Epsilon.

Η Μ. Παπαδοπούλου είπε ότι οι ΑΝΕΛ στηρίζουν την διαπραγματευτική προσπάθεια που καλώς γίνεται «στο πλαίσιο μιας πολυπεπίπεδης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής η οποία ασκείται με επιτυχία από τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών και σε άλλα ζητήματα όπως στο Κυπριακό» και επίσης ότι και οι ΑΝΕΛ είναι στην κατεύθυνση μιας λύσης όχι όμως οποιασδήποτε λύσης.

«Οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές για λύση στο Σκοπιανό και οι ευνοϊκές συγκυρίες είναι για να αξιοποιούνται, όχι για να καθορίζουν τις εθνικές θέσεις» συνέχισε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει αν συμφωνεί με τη χρήση του ονόματος. Εμείς αναμένουμε μια απάντηση. Με τις αναφορές του ότι δεν θα συμμετάσχει σε ενδεχόμενο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ουσιαστικά θέλει να αποφύγει τη στάση μερίδας των βουλευτών της ΝΔ, ιδιαίτερα των Μακεδόνων βουλευτών».

Αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο και την πορεία της οικονομίας είπε ότι «με την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα θα κλείσει και η γ' αξιολόγηση στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος».

«Ουσιαστικά διανύουμε τη χρονιά κατά την οποία θα βγούμε από το μνημονιακό καθεστώς το οποίο επέβαλε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Κανείς δεν λέει ότι τα δημοσιονομικά προγράμματα δεν έχουν αδικίες. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή η κυβέρνηση απέτρεψε ό,τι μπορούσε να αποτραπεί από όσα δρομολογούσαν οι προηγούμενοι» ανέφερε, κάνοντας λόγο για ορατή ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ η συζήτηση πλέον θα πρέπει να στραφεί στην ανάπτυξη της χώρας.

«Όσον αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών, η κυβέρνηση Σαμαρά δεν τόλμησε να το λύσει για μικροκομματικούς λόγους», είπε η κ. Παπαδοπούλου, καταλήγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αφήγημα επί των οικονομικών και «επενδύει» την αντιπολιτευτική ρητορική του σε άλλα ζητήματα - αυτή τη φορά το επιχειρεί με το Σκοπιανό».

2
ΣΝΟΦ
15/01/2018 08:00
Το γειτονικό κράτος ονομάζεται και από την Ελλάδα π.γ.δ. της Μακεδονίας, όνομα το οποίο εμπεριέχει τον όρο Μακεδονια... Όλα τα άλλα είναι για εσωτερικη κατανάλωση
Ζουρλάρις λέμε!
14/01/2018 20:06
Μετά ενοχλείσαι απ' τα ορθογραφικά σχόλια κύριε ελεγκτά. Διαβάζεις το άρθρο και σου πέφτουν τα μαλλιά! Καλούν τον Μητσοτάκη να δηλώσει τί λέει για το όνομα, την ώρα που κανείς τους δεν έχει αναφέρει ποιο είναι το όνομα! Ο κρετίνος αρχηγός τους θέλει να κάνουμε εμείς δημοψήφισμα για το όνομα μιας άλλης χώρας! Σαν να είμαστε οι νονοί τους. Τα τρολ της πολιτικής έχουν το θράσος να βγάζουν τη γλώσσα στον πολίτη, παραμορφώνοντας την πραγματικότητα και βλάπτοντας όσο κανείς άλλος την πατρίδα. Το μόνο τους κίνητρο είναι η ιδιοτελεια, απέτυχαν παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα, υπέγραψαν "στα τέσσερα" ό,τι τους έφεραν μπροστά τους, ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ουτε το πολιτικό παχύδερμο που ορκίζονταν ότι θα το κάνει, και χωρίς καμιά ντροπή κραυγαζουν έκτοτε "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ", και το εννοούν. Μόνο ο μισθός του βουλευτή τους νοιάζει, είναι κανονικές πόρνες της πολιτικής. Μετά μου λες εμένα Ζουρλάρις!...