«Ναι» στην αλλαγή φύλου στα 15 ψήφισαν 148 βουλευτές

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/10/2017 09:41 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10/10/2017 15:19 |
«Ναι» στην αλλαγή φύλου στα 15 ψήφισαν 148 βουλευτές

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 148 ψήφους σε σύνολο 285 παρόντων βουλευτών και μετά από ονομαστική ψηφοφορία το επίμαχο άρθρο 3 που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη.

Ναι στην αλλαγή φύλου είπαν 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «οχι» ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιώς Γεωργία Γεννιά, η οποία αγνόησε τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης. 

Στους 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν «ναι» στην αλλαγή φύλου αθροίστηκαν οι έξι βουλευτές του Ποταμιού και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις που διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του Πάνου Καμμένου. 

 
«Η σημερινή ψήφος είναι ψήφος για αξιοπρέπεια, ισοπολιτεία, ενσυναίσθηση και ανθρωπιά. Ας κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους ευάλωτους, αδύναμους και αδικημένους συνανθρώπους μας», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης. Αναφερόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, επεσήμανε ότι πρέπει να ακούμε αυτούς που από άμβωνος κηρύττουν την αγάπη, την ισότητα και την φιλαλληλία».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο πρόχειρο, που καταφεύγει σε υπερβολές και ακρότητες. «Η κυβέρνηση επιχειρεί να λαϊκίσει και να διχάσει την κοινωνία για να πείσει δήθεν ότι έχει προοδευτικό πρόσημο», προσέθεσε.

Λεβέντης: Να σεβόμαστε τις αρχές και τις αξίες της Εκκλησίας
 

Την άποψη ότι «θα δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα εάν ψηφιστεί η αλλαγή φύλου» εξέφρασε, από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης συμπληρώνοντας ότι «τους δίνουμε κάτι που πάει κόντρα στη φύση».

Ο κ. Λεβέντης επετέθη στην κυβέρνηση λέγοντας: «Με 35% πήρατε την εξουσία. Τι νομίζετε ότι είστε; Δικτάτορες και αγνοείτε την εκκλησία και τους πάντες;».Αναφερόμενος δε στο νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι «το να αλλάζει ο άνθρωπος τη φύση του είναι ανώμαλα πράγματα» σημειώνοντας ότι η άποψή του αυτή δεν είναι ρατσιστική.

Μιλώντας για την εκκλησία ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «η εκκλησία δεν νομοθετεί αλλά θέλει να σέβεσαι τις αρχές της» και απευθυνόμενος στο σώμα ρώτησε: «Εστειλε ποτέ επιστολή η εκκλησία στους βουλευτές που υποδείκνυε τι να ψηφίσουν; Όχι. Αλλά θέλει να σεβόμαστε τις αρχές και τις αξίες της».

Στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε και στην καινούργια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, για τη χθεσινή της τοποθέτηση σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «οι διεμφυλικοί είναι εγκλωβισμένοι σε ξένο σώμα».Αναφερόμενος στην Ευρώπη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε «εγώ από την Ευρώπη παίρνω τα καλά της, όχι αρχές και αξίες. Κανονικά εμείς οι Έλληνες έπρεπε να δίνουμε στην Ευρώπη τις αξίες μας. Τι είμαστε; Φραγκολεβαντίνοι; Εάν είναι έτσι να φέρουμε τότε και έναν έπαρχο να μας κυβερνάει».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο αλλά τάσσεται υπέρ του να δοθεί εργασία και σύνταξη στα «άτομα αυτά».  

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν ψηφίζει την πρόταση της κυβέρνησης


 Δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή για την ταυτότητα αλλαγής φύλου. «Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες με λιγότερα δικαιώματα και δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό αφορά λίγους» τόνισε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για επίδειξη ψευτοπροοδευτισμού, ότι εκμεταλλεύεται τα διεμφυλικά άτομα, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν ψηφίζει την πρόταση νόμου της κυβέρνησης, ενώ ζήτησε από την πλειοψηφία να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ.

Η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι αυτονόητη αναγκαιότητα είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η παράταξή του διαχρονικά έχει αποδείξει έμπρακτα τον σεβασμό της στα δικαιώματα. «Είμαστε η παράταξη που έχουμε διαμορφώσει πλαίσιο ίσων δικαιωμάτων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Είναι κωμικό να έρχεστε και να μας παραδίδετε μαθήματα φιλελευθερισμού. Αυτά τα μαθήματα να τα πείτε στους ΑΝΕΛ, τον παρτενέρ σας σε αυτό τον αλλοπρόσαλλο θίασο που λέτε κυβέρνηση. Από ότι βλέπω δεν τους έχετε πείσει όλους, αναμένω να δω αν θα ψηφίσουν όλοι το νομοσχέδιο, ώστε να υπάρχει αρραγής πλειοψηφία και δεδηλωμένη».

Κατηγόρησε, επίσης, τον Πρωθυπουργό ότι φέρνει το νομοσχέδιο εσπευσμένα λίγο πριν από τον προϋπολογισμό σε μία «απεγνωσμένη προσπάθεια να κρύψετε την καθολική σας αποτυχία σε όλους τους τομείς».

Απαντώντας στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα - και λέγοντας «Θα σας παραδώσω εγώ τώρα ένα μάθημα» - σημείωσε: «θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το πλαίσιο ταυτότητας φύλου. Το έχει καταστήσει υποχρεωτικό η πρόοδος των κοινωνιών και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, πέρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πάνω απ όλα μιλάμε σήμερα για ένα ζήτημα εξαιρετικά ευαίσθητο. Δεν μπορούμε να αφήνουμε στο περιθώριο ανθρώπους που παλεύουν σε ένα περιβάλλον δύσκολο. Η Πολιτεία οφείλει να τους δώσει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και να καταργήσει αναχρονιστικές διατάξεις, όπως ότι η αλλαγή ταυτότητας απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Θέλω να θέσω και ένα ερώτημα σε όσους αντέδρασαν: τι θα κερδίσουν όσοι απορρίπτουν κάθε συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα; θα πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν φυλακισμένοι στο ίδιο τους το σώμα; Όσοι το υποστηρίζουν απλώς υπεκφεύγουν».

Ασκησε όμως σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που έφερε το νομοσχέδιο και για τη "μεθόδευση" που ακολούθησε. «Η κυβέρνηση αντί να συνεννοηθεί με τα κόμματα, τους φορείς, να ενημερώσει την κοινή γνώμη και να ζητήσει τεκμηριωμένα την άποψη της επιστημονικής κοινότητας, επέλεξε να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι...Το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο και ανεύθυνο, η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τις απαραίτητες συναινέσεις και προβοκάρει την Εκκλησία της Ελλάδος για να επιδείξει τον δήθεν προοδευτισμό της. Αναζητά ο κ. Τσίπρας άλλοθι για την πολιτική της άγριας λιτότητας» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ταυτότητα φύλου αποτελεί ζήτημα αυτοπροσδιορισμού, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να υπογραμμίσει: «Απαιτείται όμως για μία τέτοια απόφαση ωριμότητα, που μόνο η ηλικία μπορεί να εξασφαλίσει. Για εμάς είναι αδιανότητο στα 15 να απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ, αλλά να επιτρέπεται το άτομο να λάβει μία τόσο σημαντική απόφαση. Επίσης, η απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο μία φορά και όχι δίχως ιατρική γνωμάτευση. Θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι η επιλογή της απόφασης είναι ενσυνείδητη και ότι δεν υπάρχουν συνέπειες για ανήλικα τέκνα, εφόσον υπάρχουν».

Αντιμετωπίζετε το ζήτημα με ανευθυνότητα είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και συνέχισε: «δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά, θέλετε να κάνετε ένα ακόμη σόου προοδευτισμού την ώρα που ασκείτε την εξουσία με τον πιο συντηρητικό τρόπο».

Κλείνοντας, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να ψηφίσει την πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ. «Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ανεύθυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησής σας. Όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση νόμου» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Χρησιμοποιείτε ακόμη και τα διεμφυλικά άτομα για να ξεφύγετε από τα αδιέξοδα που έχετε φέρει τη χώρα. Εμείς τους λέμε να ακολουθήσουν τον δρόμο που έχουν διαλέξει έστω κι αν είναι δύσβατος, αλλά να έχουν πάρει την απόφασή τους συνειδητοποιημένα».
 

«Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε πλήρη αντιστοίχηση με ακραίους συντηρητικούς κύκλους» κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επέκρινε τη ΝΔ ότι άλλαξε θέση στο νομοσχέδιο μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, συνδέοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη στάση της Εκκλησίας. Ειδικά για την Εκκλησία, δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο ακραίων φωνών και τις απειλές σε βάρος βουλευτών ότι θα κηρυχθούν αποσυνάγωγοι. Ένταση πυροδότησε η αναφορά του κ. Κοντονή στη Χρυσή Αυγή. «Είπατε ότι το κόμμα σας αγωνίζεται για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την ελευθερία. Για του Χριστού την πίστη την αγία σκοτώσατε τον Φύσσα; Για του Χριστού την πίστη την αγία κυνηγάτε τους μετανάστες και υπάρχουν αμετάκλητες καταδίκες των δικαστηρίων; Αυτά, για του Χριστού την πίστη την αγία τα κάνετε; Αυτά να μας πείτε και να μην εμπλέκετε τη θρησκεία με τις αθλιότητές σας και τη δολοφονική δράση σας, διότι ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης και εσείς είστε η πολιτική παράταξη του μίσους και της μισαλλοδοξίας» ανέφερε ο υπουργός, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τα έδρανα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Κοντονής: Είστε σε πλήρη αντιστοίχηση με ακραίους συντηρητικούς κύκλους

«Δείχνετε υποκρισία και φτηνό μικροκομματικό λόγο, μόνο και μόνο για να βρεθείτε σε αντιστοίχηση με ορισμένους ακραίους συντηρητικούς κύκλους, οι οποίοι αυτή την ώρα έχουν ξεσπαθώσει κατά της ρύθμισης που αφορά συνανθρώπους μας» σημείωσε ο κ. Κοντονής, ζητώντας τον λόγο μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ. «Περιμέναμε κάτι ουσιαστικό να ακούσουμε για την άρνηση του κ. Μητσοτάκη, για την άρνηση της ΝΔ, να υπερψηφίσει τουλάχιστον επί της αρχής το νομοσχέδιο για το οποίο είπε ότι διαπραγματεύεται ατομικά δικαιώματα αλλά δεν το ψηφίζει» σχολίασε και πρόσθεσε ότι της κατάθεσης του νομοσχεδίου προηγήθηκε νομοπαρασκευαστική επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων των εμπλεκομένων με το θέμα, ενώ έχει τεθεί εδώ και μήνες σε διαβούλευση. «Αντίθετα, η ΝΔ, που από δεκαετίες κυβερνά αυτόν τον τόπο, δεν έφερε κανένα νομοσχέδιο. Προφανώς, τότε δεν ήξερε τα ατομικά δικαιώματα, δεν ήξερε γι' αυτούς τους αόρατους ανθρώπους, αλλά σήμερα ήρθε να κάνει κριτική και να ισχυριστεί ότι αυτό γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους, όταν η ίδια είναι που έχει μεταβάλει στάση και όταν η ίδια ήρθε στη Βουλή για να πει ότι δεν ψηφίζει νομοσχέδιο που δίνει διέξοδο σε μία κατηγορία συνανθρώπων μας που τόσα χρόνια βρισκόταν στο περιθώριο» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Επίσης, επέκρινε τη ΝΔ ότι «από την τελευταία συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής μέχρι την Ολομέλεια, είχε τη φαεινή ιδέα να καταστρώσει νομοσχέδιο, που προφανώς κατέστρωσε στο πόδι και προφανώς έγινε για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο επί της αρχής, διότι η ΝΔ έχει αλλεργία με τα ατομικά δικαιώματα».Σχετικά με τη διάταξη της φυλομετάβασης από τα 15 έως τα 17 έτη, ο κ. Κοντονής επισήμανε ότι υπάρχει πρόνοια για την προϋπόθεση να έχουν γνωμοδοτήσει ειδικοί επιστήμονες, πριν την έκδοση δικαστικής απόφασης.

Ξεχωριστή αναφορά επεφύλασσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για τη στάση της Εκκλησίας: «Υπήρξαν ακραίες φωνές από την πλευρά της Εκκλησίας, περί αποκλεισμού βουλευτών από τις εκκλησίες που θα ψηφίσουν. Δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος μητροπολίτης -και εύχομαι να υπάρχει κάποια λανθασμένη μεταφορά όσων έχει πει- τι θα κάνει με τους δικαστές, οι οποίοι είχαν προηγηθεί του νόμου; Θα κλείσει και σε αυτούς την πόρτα της εκκλησίας; Τι θα κάνει με το σύνολο της κοινωνίας, η οποία θέλει μία ρύθμιση επιτέλους γι' αυτά τα ζητήματα, γιατί είναι καθήκον της πολιτείας και καθήκον οποιουδήποτε δημοκρατικά σκεπτόμενου ανθρώπου να αντιμετωπίζει τον συνάνθρωπό του με αίσθημα ευθύνης και φιλαλληλίας».

31
Ισίδωρος
11/10/2017 12:44
Μακάρι τα παιδιά των 148 αυτών βουλευτών να δώσουν το παράδειγμα και να αλλάξουν πρώτα φύλο . Ετσι θα επικροτίσουν τις αποφάσεις των νεωτεριστων και δημοκρατικών γονέων τους.
Κωνσταντίνος Σαμαράς
12/10/2017 00:18
Εγώ έκαμα ΗΔΗ την αρχή. Σέρνω περήφανα το χορό.
Επί του καναπέους εμείς και αυτοί καλοπερνούν
11/10/2017 11:37
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου την σοβαρότατη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αφού έλυσε όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου και έφερε την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης λύνει τώρα και τα υπόλοιπα κοινωνικά θέματα.Εχω όμως και προσωπικό ενδιαφέρον,Επιτέλους μπορώ να κόψω καμιά 20αριά πόντους και να ζήσω σαν φυσιολογικός άνδρας !
Helene
11/10/2017 01:30
Αγαπητοι μου , ΠΑΝΤΟΤΕ …. αποπροσανατολιζουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ , οταν θελουν να περασουν … ΣΟΒΑΡΑ’ θεματα !!!

Με το σοβαρoτατο θεμα της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ … τ ι εγινε ;;;
Εγινε , οτι ο Κοντονης μεσα στο Νομοσχεδιο για την αλλαγη φυλου εβαλε την εξαιρετικα κρισιμη …Τροπολογια της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ !
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ….υπερψηφισαν την τροπολογια αυτη !!!

ΝΑΙ , την υπερψηφισαν …248 βουλευτες , ενω 39 την καταψηφισαν !!!

ΣΗΜΕΙΑ και ΤΕΡΑΤΑ γινονται στη ΘΡΑΚΗ μας και ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κοιμουνται …

Επισης , ΣΟΚ για …900.000 Eπαγγελματιες : Αναδρομικες εισφορες απο …535 έως …3.200 € !!!

Βεβαια , ασχολουμαστε με την …αλλαγη φυλου , τωρα ! Αυτα ΔΕΝ ειναι σοβαρα ζητηματα …..

Παντως , το να επικροτεις την ληψη αποφασης για ενα τοσο σημαντικο θεμα απο ενα …15χρονο , πραγματικα με … ξεπερνάει !!!

Δεν θα επρεπε να βαλουν δικλείδες ασφαλειας με αρχικη ληψη αποφασης εστω στα 15 , εξεταση απο …ψυχολογους και …σεξολογους και …επανεξεταση της αίτησης στα 21 χρονια ;;;
Νομιζω οτι το ατομο που αλλαζει φυλο , θα πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενο και να Μην το κανει …παρορμητικά !

Για την αληθεια , …κατι σοβαροτερο ΔΕΝ περιμενα σε καθε επιπεδο , αφου ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετει , οπως παντα , με …προχειροτητα , αγνοια και λαϊκισμο !!!
Χ
11/10/2017 03:20
Οι αναδρομικές εισφορές ήταν γνωστές, δεν αφορούν κάποια καινούργια απόφαση και κανονικά δεν έπρεπε να λέγονται καν αναδρομικές... Η ΤΕΞ είναι ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών της Ξάνθης που προέρχονται από την Τουρκία και ένα δικαίωμα επίσης κατοχυρωμένο από την ΕΕ. Σχετικά με την αλλαγή φύλου ο νόμος μιλάει για επιτροπή με ψυχολόγο, ενδοκρινολόγο και ένα κάρο ακόμα ειδικότητες αν έχω καταλάβει καλά... Γιατί με κάνεις να υπερασπίζομαι τους αμόρφωτους λαϊκιστές που μας χρεώσαν τόσα δις για ένα εγωϊσμό της κακιάς ώρας και μία καρέκλα... δεν καταλαβαίνεις ότι εκμεταλλεύονται την αδυναμία του Έλληνα να διαχειριστεί την πρόοδο και αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά θέματα που είναι Η ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ, Η ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΛΩΡΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΤΩΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ.
Helene
12/10/2017 00:57
Αγαπητε μου , επειδη αγνοεις :

1. Η καταβολή των αναδρομικων εισφορων του ’16 , θα αρχισει απο τo Ιανουαριο του ’ 18 , προκειμενου να αποφευχθει – για πολιτικους λογους , βεβαια – μπαράζ ειδοποιητηρίων με αυξημενες εισφορες ” !!!
H αναδρομικη ισχυ Νομων , ομως , ειναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ , εκτος απο παραλογη !
Ψιλά γραμματα θα μου πεις , ... εδω εχει καταρρεύσει το Συμπαν…

2. Είτε το θες , είτε Οχι , οι … “ αυτονομιστικες ” και οι …“ αποσχιστικες ” τασεις της μουσουλμανικης μειονοτητας της ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ , που διακατεχεται απo … “ τουρκικη συνείδηση ”, ειναι ιδιαιτερα ευαίσθητο θεμα ... ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!
Πολυ επικινδυνο , σε περιπτωση πολεμικης συρραξης !

Αλλά ΜΟΝΟ η ΚΑΡΕΚΛΑ κραταει τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ !!!
ΤΡΙΠΡΑΣ και ΚΑΜΜΕΝΟΣ προκειμενου να αποφυγουν κυβερνητικο … “ break down ”, προβαινουν στα … ΠΑ'ΝΤΑ , ακoμη και στην …ΠΡΟΔΟΣΙ'Α του ιδιου του Ε'ΘΝΟΥΣ ΜΑΣ !!!


Ξερεις οτι παρακαμπτει τις δυο (2) …απορριπτικες αποφασεις του Αρείου Παγου , οι οποιες ειχαν απορριψει το δικαίωμα χρησης του ορου “ τουρκικη μειονοτητα ” και τωρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ την εναρμονισαν με αποφασεις του Ευρωπαϊκου Δικαστηριου Ανθρωπινων Δικαιωματων , ενω στο Δικαστηριο αυτο η Χωρα μας … ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ …δινοντας ετσι το δικαίωμα στις μεχρι τωρα παντελως παρανομες μειονοτικες μουσουλμανικες ομαδες της ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ , να χρησιμοποιουν τον ορο … “ τουρκικη μειονοτητα ” και να συνεχιζουν τον …προσηλυτισμό Πομακων , Ρομά  και αλλων ;;;

Ξερεις οτι : Στο καταστατικο της αυτοαποκαλουμενης “ Τουρκικης Ενωσης Ξανθης ” αναφερεται οτι … Σκοπός των μελων της ειναι η …διαδοση των πνευματικων, κοινωνικων και θρησκευτικων … “ τουρκικων πιστεύω! ” τους ;;;

ΝΑΙ , ΣΧΕΔΙΟ του ΣΥΡΙΖΑ ειναι την Α'ΛΩΣΗ με “ κάθε τρόπο ” της ΕΛΛΑΔΑΣ μας …
Ο ΣΥΡΙΖΑ τροποποίησε διαταξεις του Κωδικα Πολιτικης Δικονομιας , προκειμενου να ικανοποιηση τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ της ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ !!!

Και Αν ακομη Δεν καταλαβες , η τροπολογια αυτη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (;;;) Βουλης , ανοιγει ουσιαστικα τον δρομο για την ...Ν ο μ ι κ η αναγνωριση Ο Λ Ω Ν των παρανομων μειονοτικων ομαδων - δορυφορων των …….“ Γ κ ρ ι ζ ω ν _ Λ υ κ ω ν ”  στη ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ , που φερουν τον προσδιορισμο “ τουρκική ” ή “ τουρκικός ”, ...παρακαμπτοντας τα εμποδια απο αποφασεις ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ , ανοιγοντας ετσι τον Ασκό του Αιόλου… !!!

3. Οσο για το Νομοσχεδιο ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ και την απολυτα αναγκαία γνωμοδοτηση Επιστημονικης Επιτροπης , σε ενημερωνω οτι … ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ακομη !!!
Η συγκροτηση της , … “ θα προβλεφθει ” με αποφαση του Υπουργου Υγειας … !!!
Μυαλό δεν βάζετε. Καλά να πάθετε.
11/10/2017 11:37
Οι αμόρφωτοι λαϊκιστές της ΝΔΠΑΣΟΚ που ψηφίζατε τόσα χρόνια που σας έφεραν σε αυτό το χάλι πουλημένε λαέ που τους βάζεις. Μου αρέσει που όλοι οι μέχρι πρότινος βολεμένοι μου γίνατε μέχρι και υπερπατριώτες τώρα. Τεμπελχανάδες, διεφθαρμένοι και υποκριτές μια ζωή.
Helene
12/10/2017 00:58
Σωραίος ...!!!!!!!
Χ
11/10/2017 23:36
Καταρχάς δεν πρόκειται για μία αντιπαράθεση Ολυμπιακού Παναθηναϊκού, όταν γράφω την άποψη μου για αυτούς δεν σημαίνει ότι έχω καλύτερη άποψη για τους υπόλοιπους. Πέρα από αυτό αν παρατηρήσεις τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας μας από την μεταπολίτευση και μετά, το ετήσιο ποσοστό αναδιανομής, το χρέος σε σχέση με την πραγματική μεγέθυνση του ΑΕΠ και όλα τα υπόλοιπα οικονομοτεχνικά στοιχεία θα διαπιστώσεις ότι μέχρι τους ολυμπιακούς η εικόνα που παρουσιάζεται απέχει πολύ από αυτό που μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει χάλι, κάποιοι ξένοι έχουν αναφερθεί σε αυτή την εποχή σαν τον δεύτερο χρυσό αιώνα της χώρας μας. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι σημερινοί είναι χειρότεροι από τον Παυλόπουλο και τον Αλογοσκούφη ούτε από την φράξια που αντιπροσωπεύει τους κρατικοδίαιτους στο ΠΑΣΟΚ όμως δεν μπορώ να κλείνω τα μάτια στο άσκοπο δημοψήφισμα των capital control με κόστος πάνω από μισό ΑΕΠ ούτε στην πολιτική αλητεία που βλέπουμε να διαδραματίζεται καθημερινά.
bruidsjonker
11/10/2017 00:51
Πολλοί από τους 148 άλλαξαν φύλο με μια ψήφο .......
Λέω κάτι τις λάθος;;;
10/10/2017 22:55
Αν δηλαδής με τον Ι.Χ.Θ.Υ.Σ., που υποτίθεται κήρυτε την αγάπη προς τον πλησίον, είχαμαν τόσας και τόσας Ιεράς Εξετάσεις σκέψου τί μαυρίλα κι απόγωση έχει να έρθει με τον (φόρα παρτίδα εωσφορικό) Υδροχόο...
Μαρκος Βαρυδιας
11/10/2017 22:38
Εσυ Ζαφειρω μ'; Τι ηλικια επαθες το καζο σ';
Χε,χε..
12/10/2017 02:03
Τόσο πολύ ανυπομονείς φίλη συσχολιάστρια να έρθουν οι απόκριες και να ντυθείς Λώρενς της Αραβίας; Εγώ ξέρεις, σταθερά είμαι ο τούρκος αξιωματικός, με το τσιγκελωτό μουστάκι που σε συλλαμβάνει...
έλα και το σχετικό τραγουδάκι δια να πούμε καληνύκτα
10/10/2017 22:25
https://www.youtube.com/watch?v=kjxSCAalsBE
Helene
11/10/2017 01:37
The age of global consciousness ? Radiate Love everywhere you go …
Τυγχάνουν εντάξει ούλα τα αρτοποιεία;
10/10/2017 21:51
Έχει βραδιάσει και ακόμη να σκάσουν μύτη οι διανοητικώς καθυστερημένοι να πετάξουν την αντικομμουνιστική τους χολή. Λές άραγες, κύριε Ελεγκτά, να γκρεμίστηκε κανάς φούρνος και να άνοιξαν κανά βιβλίο; Λες να πλεροφορήθηκαν εντέλει ότι στην ΕΣΣΔ, στην Κούβα, στη Β. Κορέα, άμα προπαγάνδιζες την ομοανωμαλία σε έπαιρνε ο διάολος; Λες να έβαλαν επιτέλους καλά στο νιονιό τους ότι η διαστροφή (συνέπεια της εκμετάλλευσης) είναι καπιταλιστικό προϊόν και τα "ατομικά δικαιώματα" θατσερικό βίτσιο;
αρώτνημα από κέριο Ελεγκτή μεριά
10/10/2017 22:39
Ζαφειράκο, όταν έσκασες μύτη προ τετραετίας (και βάλε) εδώ εις ΤΑ ΝΕΑ και το έπαιζες "σοφιστικέ" και "όπεν μάινδεδ" από το πρωί ίσαμε το βράδυ με το γνωστό μότο από Τερέντιο μεριά, τότενες δεν ετύγχανες "εβραιοκομμούνι" κι ήσανε "θατσεριστής";
Πάνος / Αννόβερο
10/10/2017 21:49
Θέλει πρωθυπουργιλίκια ο Κούλης που του παίρνουν οι κότες το ψωμί απ τα χέρια
giorgos
10/10/2017 21:29
Σας τα έλεγα αλλά δε με ακούγατε. Προτιμάγατε να διαβάζουτε τις σάχλες του κάθε Καλαούντρη και να χασκογελάτε, χαϊβάνια. ΑΜΗΝ λέγω.
13χρονη που ανυπομονεί να γίνει μια ωραία πρωΐα 15χρονος
10/10/2017 21:26
Φίλοι συσχολιασταί τί μού προτείνετε; Εγώ να αρχινήξω άραγες από τα τώρα ολίγον τι μονόζυγο δια να φτιάξω πλάτες;;; Ή τυγχάνει ακόμη νωρίς;;;
14χρονος (χε,χε..)
10/10/2017 21:23
Δεν κρατιέμαι! Πώς θα περάσει ένας χρόνος;;;
Ακουάριους. Νομίζω;;;
10/10/2017 21:20
Εντελώς υπαλληλάκια της Νέας (παναμερικλανικής-Υδροχοϊκής) Τάξης Πραγμάτων τα ασπόνδυλα που παριστάνους τους "έλληνες πολιτικούς". Εντωμεταξύ η (κάθε) Κυριακούλα επιδίδεται σε λεονταρισμούς τάλε κουάλε όπως η Αντωνία στο Ζάππειο το έπαιζε "αντιμνημονιακή". Μιλάμε δια τελείως εμετικές κατάστασες.
Λόγια Σοφών Ανδρών (κύριε Ελεγκτά διαφωνείς;;;)
10/10/2017 21:00
"Μπαίνουμε στον Υδροχόο και θα ανάψουνε φωτιές..."


Μ. Ρασούλης
Ευαγγελία Αβέρωφ
10/10/2017 20:47
Φυλομετάβασις
Α
10/10/2017 16:45
Επιτελους!! Τωρα μπορουμε να παμε μπροστα σαν εθνος!!! Τιποτε αλλο δεν μας απασχολει!!!!
Λένα-Δανάη Σαμαρά
10/10/2017 16:31
Έπρεπε να είχε γίνει από καιρό!!!
Αντωνία Σαμαρά
10/10/2017 19:19
Όντως!
15χρονος που νοιώθει ολίγον τι γαργάλημα εις την περιοχήν του σφιγκτήρος
10/10/2017 16:29
Τέλεια!!!
ΚΑ
10/10/2017 15:48
Σκοταδιστικό παραλήρημα από αλά καρτ νεοφιλελέδες της πλάκας. Διόλου περίεργο που στην Ευρώπη θεωρούνται αναξιόπιστοι.
Panos - Hannover
10/10/2017 14:27
Αν ο Βενιζέλος δεν είχε σαμποτάρει την επιστροφή Παπανδρέου το καλοκαίρι του 2015 θα είχαμε μια άλλη ΔΗ.ΣΥ. τώρα ...και μια καλύτερη Ελλάδα!!!! Ο άτιμος έκανε μεγάλο κακό στην χώρα μας.
Byzantine
13/10/2017 00:33
Καλα, ας πουμε οτι τοτε τον 'εμποδισε' ο Βενιζελος; Τωρα τι εμποδιζει τον ΓΑΠ να ενταχθει στις διαδικασιες του νεου φορεα; Μηπως ξερει οτι δεν τον παιρνει; Μηπως ξερει οτι δεν τον θελουν; Μηπως και το ονομα μονο 'Παπανδρεου' προκαλει ριγη σε αυτους που θυμουνται τα χρονια των πρασινοφρουρων; Πως θα προβαλλει αυτος ο ερμος νεος φορεας μια νεα πολιτικη προταση οταν ακομα κουβαλαει το ονομα και την παραδοση του αρχιμαφιοζου της διαπλοκης;