Η υπεύθυνη για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης πηγαινοερχόταν αγχωμένη στον διάδρομο προσπαθώντας να συνεννοηθεί με το υπόλοιπο συνεργείο. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν ποπ ελληνικά τραγούδια. Ο κόσμος δεν ήταν λίγος, σίγουρα υπερέβαινε τις προσδοκίες των διοργανωτών, αναγκάζοντας και υπαλλήλους του κεντρικού ξενοδοχείου να κουβαλούν πρόσθετες καρέκλες για κάποιες ουρές ορθίων. Στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν παλαιά στελέχη του «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ, όπως ο Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Τάσος Γιαννίτσης, ενώ σύσσωμη παρουσιάστηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού (Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς). Ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, έπιασε θέση δίπλα στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ενώ κοντά τους βρισκόταν και η Αννα Νταλάρα.

Η εκδήλωση εγκαινίαζε τη μετατροπή της Ωρας Αποφάσεων σε πολιτικό φορέα –με οργανωτική δομή και προγραμματικές θέσεις. Η καθυστέρηση στην έναρξη ίσως παρέπεμπε στην «ώρα ΠΑΣΟΚ» –και αυτό σχολιάστηκε. Αλλά οι Γιάννης Ραγκούσης, Αννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Φλωρίδης (κατά σειρά εμφάνισης) ασχολήθηκαν με το παρελθόν περισσότερο για να το επικρίνουν. Η συζήτηση ήταν στημένη πάνω σε ένα μάλλον πρωτότυπο φορμάτ: κάθε ομιλία ερχόταν ως απάντηση σε προηγηθείσα ερώτηση.

Ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για ένα εγχείρημα «υπεράνω προσώπων», εμπνευσμένο από τρεις πρώην υπουργούς που «λειτουργούν με ομαδικότητα». Η Αννα Διαμαντοπούλου ανέλαβε να παρουσιάσει το ιδεολογικό στίγμα και τους πέντε πολιτικούς άξονες στους οποίους, κατά τον νέο φορέα, θα μπορούσε να βασιστεί ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Αποτέλεσε τη βάση και για μια σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα: «Αρνούνται ρητορικά, υπογράφουν τα πάντα, δεν εφαρμόζουν τίποτα» ανέφερε, για να συμπληρώσει πως η κοινωνία πρέπει «να αντισταθεί και να εμπνευστεί». Ο Γιώργος Φλωρίδης στάθηκε στη «διαχρονική αποτυχία» των ελληνικών κυβερνήσεων να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση Γιαννίτση, στην οποία δεν είδε «να ηγείται ο Σόιμπλε με το καροτσάκι του, αλλά όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, όλοι οι συνδικαλιστές και ένας λαός που δεν ήθελε να καταλάβει».

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ». Η μαζική παρουσία του Ποταμιού σηματοδοτούσε την εγγύτητα των δύο φορέων, αλλά χθες δεν ανακοινώθηκε η πολιτική σύμπλευση της Ωρας Αποφάσεων με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Οι συζητήσεις που έχουν προηγηθεί δεν αρκούν για να βγει λευκός καπνός, όπως αναφέρουν εκατέρωθεν. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, πάντως, καθώς η κίνηση των «τριών» έχει την πλήρη στήριξη της Σεβαστουπόλεως και αναγνωρίζεται μια «πολιτική συγγένεια».