Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης (Οικονομίας, Οικονομικών, Ενέργειας, Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης). Σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος έχει τεθεί το ζήτημα των αντισταθμιστικών μέτρων ενόψει της επιστροφής των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η σύσκεψη έχει στόχο την εκπόνηση «στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη ανάπτυξη». Στο Μαξίμου βρίσκονται ειδικότερα οι κ. Δραγασάκης, Παπαδημητρίου, Τσακαλώτος, Χαρίτσης, Σταθάκης, Λιάκος, Αποστόλου, Σπίρτζης, Πιτσιόρλας, Φλαμπουράρης και Λαμπριανίδης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι κατά τη σύσκεψη θα εκπονηθεί «σχέδιο πλατιάς διαβούλευσης με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείας για τη συγκρότηση εθνικού αναπτυξιακού μοντέλου, εξειδικευμένο ανά κλάδο και ανά περιφέρεια». Η κυβέρνηση αναμένεται να καταλήξει σε ένα βασικό πλαίσιο προτάσεων οι οποίες ακολούθως θα εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλία επαφών με φορείς.