Μητσοτάκης από Θράκη: Η Τουρκία οφείλει να σέβεται πλήρως το διεθνές δίκαιο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2016 18:03 |
Μητσοτάκης από Θράκη: Η Τουρκία οφείλει να σέβεται πλήρως το διεθνές δίκαιο

Τον σχεδιασμό της Ν.Δ. για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου
Σεβασμό του διεθνούς δικαίου ζήτησε από την Τουρκία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τη γέφυρα των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη.

Ανέφερε πως «η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας με την Τουρκία», που όμως «θα στηρίζονται και στον απαρέγκλιτο σεβασμό των διεθνών συνθηκών, του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή.

Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στο Επιμελητήριο Έβρου τον σχεδιασμό του κόμματος και τις προτεραιότητές για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπονόμευση της υγιούς επιχειρηματικότητας και σημείωσε πως στόχος της Ν.Δ. είναι η στήριξη της παραγωγής πλούτου από ιδιωτικές επενδύσεις, τις οποίες χαρακτήρισε μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης της ανεργίας, η δημιουργία σταθερών και καλά πληρωμένων θέσεων απασχόλησης, ώστε «να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από το φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει τα τελευταία χρόνια».

Ειδικότερα έκανε λόγο για την ανάγκη ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος, με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις, αποκατάσταση συνθηκών πραγματικής ρευστότητας στην αγορά, μείωση του διοικητικού βάρους για τις επιχειρήσεις με κάθετη απλοποίηση αδειοδοτικών εργασιών και διευκόλυνση του επιχειρείν μέσα από την πλήρη αποσαφήνιση ζητημάτων σχετικών με τις χρήσεις γης καθώς και η δυνατότητα από το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις (κεντρικό κράτος, Περιφέρεια, δημοτικές αρχές), να δρομολογούν μόνες τους ή σε συνδυασμό με τον ιδιωτικό τομέα μια σειρά από βασικά έργα υποδομής τα οποία θα μπορούν να διευκολύνουν την αναπτυξιακή δυναμική της κάθε περιφέρειας».

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του συνόλου σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας, εξέφρασε την πεποίθηση πως η Θράκη μπορεί να γίνει όχι μόνο κέντρο για την προσέγγιση σημαντικών τουριστικών ροών, αλλά διαμετακομιστικό κέντρο και ενεργειακός κόμβος, σημειώνοντας πως για την πραγμάτωση όλων αυτών δεν απαιτείται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο αλλά ορισμένες οριζόντιες πολιτικές και ιεράρχηση των συγκεκριμένων εξειδικευμένων έργων που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο Περιφέρειας.

Αναγνώρισε ως πολύ σημαντικούς τους κάθετους άξονες, επεσήμανε όμως πως για τον ίδιο, μετά και την πρωινή του επίσκεψη στο τελωνείο των Κήπων, «απόλυτη πρώτη προτεραιότητα είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης υποδομής» στον εν λόγω μεθοριακό σταθμό. «Το τελωνείο δεν αφορά μόνο τη Θράκη, αφορά την Ελλάδα, αφορά την ίδια την Ευρώπη. Να υπάρξει μια διευκόλυνση του διασυνοριακού εμπορίου καθώς και των ροών επισκεπτών που μπορούν να έρθουν οδικώς, μέσα από μια μεγάλη σύγχρονη επένδυση η οποία μπορεί να γίνει μόνο σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Δεσμεύτηκα ήδη και στον περιφερειάρχη ότι είναι κάτι το οποίο θα μελετήσουμε. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εμείς πιστεύουμε άρα έχουμε κάθε λόγο τέτοια έργα όσο είμαστε στην αντιπολίτευση να τα ωριμάζουμε, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να τρέξουν με την απαραίτητη ταχύτητα όταν έρθουμε στην κυβέρνηση».

Χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις υποδομές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και σημείωσε πως πρόθεση της Ν.Δ. όταν έρθει στην κυβέρνηση είναι «να δώσουμε στα ακαδημαϊκά ιδρύματα ποικίλους βαθμούς ελευθερίας ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν καλύτερα την περιουσία τους…Το ΔΠΘ είναι καλά τοποθετημένο ώστε να διακριθεί σ' αυτόν τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των περιφερειακών πανεπιστημίων, ο οποίος νομοτελειακά θα δρομολογηθεί από μία κυβέρνηση που θα δώσει μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στα πανεπιστήμια», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στον τουρισμό, έκανε λόγο για μεγάλη ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για τη Θράκη καθώς αφενός «είναι μικρό κομμάτι του ΑΕΠ, που σημαίνει ότι υπάρχουν σχετικά λίγες επενδύσεις που έχουν γίνει, από την άλλη υπάρχει η γειτνίαση σε μία αγορά 50 εκατομμυρίων, εν δυνάμει επισκεπτών και αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να αξιοποιηθεί…» Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. η Θράκη πρέπει να γίνει πια ένας πολύ σημαντικός αυτοτελής προορισμός, προορισμός 12 μήνες το χρόνο και προς την κατεύθυνση αυτή και δεδομένης της ύπαρξης δύο αεροδρομίων στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ., πρότεινε την προσέγγιση από πλευράς θεσμικών αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους η οποία εκτιμά πως θα ανοίξει τελείως διαφορετικές προοπτικές για την ανάπτυξη της περιοχής.

Κατέστησε σαφές προς τους επιχειρηματίες πως η επιδότηση εργοδοτικού κόστους (12%) είναι ένα μέτρο που δεν θα επανέλθει. «Το κράτος πρέπει να τιμήσει τις υποχρεώσεις του αλλά από εκεί και πέρα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία θα απορρέουν από την επιχειρηματική δράση θα έρθουν από άλλου είδους πολιτικές (πιο φτηνό κόστος ενέργειας, χρήματος, καθορισμό των χρήσεων γης) και από εκεί και πέρα οι υποδομές της Θράκης ως προς την αναβάθμιση των λιμανιών, των τρένων και των δρόμων θα την κάνουν έναν φυσικό προορισμό για νέες επενδύσεις, αλλά θα ξεφύγουμε πια από τη λογική της επιδότησης είτε της εργασίας είτε των ιδίων των επενδύσεων. Θα δρομολογήσουμε οριζόντιες πολιτικές μείωσης φορολογικών συντελεστών, διευκόλυνσης συνολικά του επιχειρείν και θα είναι απόλυτη μεσοπρόθεσμη προτεραιότητα η επαναξιολόγηση του συστήματος των ασφαλιστικών εισφορών το οποίο αναγνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι απολύτως καταστροφικό όχι μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά για τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε έναν εκ των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων ο οποίος έκανε λόγο για ορισμό σκιώδους κυβέρνησης, διευκρίνισε πως «Δεν υπάρχει σκιώδης κυβέρνηση. Κυβέρνηση θα γίνουμε όταν μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Αυτή τη στιγμή έχουμε τομεάρχες οι οποίοι αντιμετωπίζουνε τις αρμοδιότητές τους μέσα από το πλαίσιο, πρωτίστως, της κοινοβουλευτικής τους δουλειάς. Έχουμε μια ξεχωριστή ομάδα που δρομολογεί το πρόγραμμα της Ν.Δ. και είναι αυτή που διαβουλεύεται και σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο. Κανείς δεν έχει καπαρώσει καμία θέση και δική μου δουλειά είναι στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, να επιλέξω τους καλύτερους. Δεν με ενδιαφέρει τονίζω από πού προέρχονται. Η εθνική Ελλάδος θα πρέπει να έρθει να παίξει μπάλα την επομένη μέρα στο γήπεδο της ανόρθωσης της Ελλάδας. Αυτό πρέπει να εξασφαλίσω και η διάθεση μου είναι δεδομένη».

14
ολα μια χαρα!
06/01/2017 07:26
η τουρκια θα κανει αυτο που θα πει το ισραηλ... τελεια και παυλα...τωρα εαν νομιζει κανενας ηλιθιος οτι ο αρχηγος καθε χωρας ειναι αρχηγος του κρατους που εκλεγεται τιμια και δημοκρατικα, δεν πειραζει! αλωστε τα ονειρα η φαντασια, και το να ειναι κανεις στα χαμενα, δεν απαγορευεται!..καλο ειναι να συνηθιζουμε στο συνειδητο και ρεαλιστικο παρων. εκανα μια ερευνα και τα κεφαλαια που υποστηριζουν ακροαριστερα και ακροδεξια κομματα ειναι...(κρατηθητε.)..εβραικα.!...βλεπετε οι εκλεκτοι του Υψηστου ειναι οι σιωνηστες...και μιας και ο Υψηστος διαχωριζει τα παιδια του σε εκλεκτα και μη, καλο ειναι να το χωνεψετε απο τωρα. ζητω το ισραηλ! και τα παιδια του!(τσιπρας-μητσοτακης-λεβεντης και υπολοιποι!
Γ.Αθανασιάδης
26/12/2016 13:42
Γενιές πολιτικών μας όλων των αποχρώσεων,αναμασούν την ίδια τσίχλα.Εξωστομίζουν τα ίδια λόγια,τις ίδιες υποσχέσεις απ΄τον καιρό του Νώε!Τότε που κυβερνούσαν οι δεινόσαυροι,των Καραμανλίδων,Παπανδρεϊκών κλπ παρακλαδιών τους.Εμείς οι Θράκες, χάσαμε πλέον την εμπιστοσύνη μας στο Ελληνικό κράτος.Μισό αιώνα τώρα δεν μπόρε- σε να τελειώσει τον κάθετο οδικό άξονα,Διδυμοτείχου-λαβάρων!Οι ακτές της Θράκης έρμαιο,μηδέν οι υποδομές.Οι πόλεις τα χωριά εξαθλιωμένα.Ευτυχώς και υπάρχουν ορισμένοι μικρό επιχειρηματίες και προσπαθούν με ιδιωτική πρωτοβουλία, να στήσουν πρόχειρα μερικές παράγκες και τσαρδάκια.Πρός τέρψη των λιγοστών ντόπιων και γειτόνων τουριστών και έτσι κάτι γίνεται.Η κρατική μέριμνα τρίχες! Το εργατικό μας δυναμικό εξαφανίστηκε από χρόνια τώρα στα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού.Νάνε καλά οι Βούλγαροι που μας συπληρώνουν τα κενά.Κε πρόεδρε,σταμα-τήστε,Θέλομε αποδείξεις.Λόγια μας είπαν και οι προκάτοχοί σας,οι οικείοι σας. Όμως το Φώς της ανάστασης,της λύτρωσης,ακόμη δεν το είδαμε!ευχαριστώ.
Ευρωπαίος Αστός
05/01/2017 16:00
Οι φοιτητές αναγκάστηκαν να ζήσουν στην Θράκη για να την επιδοτήσουν με δαπάνες που επωμίζονται οι γονείς τους για τις αναγκαστικές τους σπουδές εκεί. Έστω. Αλλά οι φοιτητές όχι μόνον γίνονται αντικείμενο οικονομικής εκμετάλευσης από τους ντόπιους αλλά συχνά αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση ως εάν επρόκειτο για περιθωριακά άτομα χειρότερα από τους αλλοδαπούς μετανάστες. Αγόρια και κορίτσια απο καλές αστικές οικογένειες του κέντρου της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, κρατιούναι σε κοινωνική απομόνωση γιατί οι αστική και συχνά μεγαλοαστική τους ταυτότητα αποτελεί κίνδυνο για της χωριάτικες πουριτανικές αξίες της περιοχής. Που δεν είναι αξίες της Θράκης, αλλά αξίες κάθε κοινωνικά καθυστερημένης περιοχής του πλανήτη. Αν η Θράκη θέλει ανάπτυξη πρέπει πρώτα από όλα να αναπτυχθεί κοινωνικά σαν ευρωπαϊκή χώρα και όχι νάναι τριτοκοσμικός θύλακας. Ο πουριτανικός επαρχιώτικος ρατσισμός στρέφεται ακόμη και ενάντια στο επιστημονικό προσωπικό των πανεπιστημίων που επέλεξε να μένει στην περιοχή και όχι να έρχεται, να διδάσκει να φεύγει. Πριν δεκαπέντε χρόνια ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Κομοτηνής είχε δηλώσει ότι από τότε που είχε εγκατασταθεί στην περιοχή, ούτε ένας ντόπιος δεν τον είχε καλέσει έστω να πιούν ένα καφέ.
Γ.Αθανασιάδης
06/01/2017 15:00
Αγαπητέ Αστέ!Θράκη ίσον τέρμα Θεού κι αρχή Αλλάχ και ζούμε με το άχ και βάχ.Και γώ ήμουν στα χρόνια μου φοιτητής και ξέρω από αυτά.Εγώ μάλιστα είχα και ατυχία,ήμουν γυιός μιας άξεστης φτωχής αγροτικής οικογένειας. Πού από τον πουριτανισμό της επαρχίας,έπεσα μέσα στον κυκεώνα και στην ανωνυμία της μεγαλούπολης.Κανείς δεν μού΄δωσε σταγόνα σημασία.Ήμουνα ένας ασήμαντος κόκκος άμμου,μέσα στην έρημο της πόλης.Η μόνη που ενδιαφερότανε για μένα ήταν η σπιτονοικοκυρά,που την έβλεπα όταν ήταν να πάρει το νοίκι της.Κανένας πολιτισμένος και γεναιόδωρος Αστός!δεν με ρώτησε ποτέ,πώς τη βγάζω,πού κοιμάμε,πού τρώω και τί τρώω,πώς περνώ τα κρύα βράδια.Οι κοινωνίες έτσι ήταν,έτσι είναι κι έτσι θά΄ναι φίλε, αδιάφορες!Τα κατηγορώ σου δεν ευσταθούν,είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Για να δείς την πραγματικότητα,πρέπει να βγείς και να ανακατευτείς με τους απλούς μεροκαματιάρηδες τους αγρότες,με τον απλό λαό!Ο φοιτητό- κοσμος γενικά και ο περίγυρός τους είναι:<<περσόνες νόν γκράτα!>> Είναι παγκόσμιο φαινόμενο κι όχι της θράκης και μόνο.Το λέω από πείρα πιστεύω να καταλαβαίνεις τί ενοώ. Παρακαλώ αναθεώρησε!
Ευρωπαίος Αστός
08/01/2017 05:06
Το μεγάλο πλεονέκτημα, το μοναδικό πλεονέκτημα που νοιώθω στην πόλη είναι που δεν ξέρω ποιός μένει στην πλαϊνή πόρτα και κυρίως ότι αυτός δεν ξέρει ποιός είμαι. Στην πόλη ζούμε πιο κοντά στη φύση γιατί στην πολη μπορούμε να εκφράουμε τη φύση μας, στη πόλη μπορούμε να ζούμε ελευθερα, να ζουμε άρα κατα φύσιν. Ειδικά για τις κοπέλλς να μη μπορούν να εκφράσουν τις ερωτικές τους ανάγκες αυτό είναι ενάντια στη φύση, είναι αυτο που είναι παρά φύσιν. Η έλλειψη ερωτικής εμπειρίας στην επαρχία οδηγεί σε ανέραστους γάμους κάτι σαν κοινωνική σύμβαση με συμπαθεια (αυτό δεν είναι ερωτική σχέση) και αυτο είναι πορνεία. Και στην πόλη έχουμε αυτό που στην επαρχία δεν ξέρουν τι είναι και που κανείς δεν έχει. Λέγεται προσωπικότητα. Ο καθένας μπορεί να είναι αυτό που θέλει. Δεν υπάρχουν κανόνες υποταγής. Δεν είμαστε μόνοι γιατί η πολη είναι αρεκτά μεγάλη για να βρουμε τους ομοίους μας. Για αυτο υπάρχει φιλία στη πολη. Δεν θέλουμε σχέσεις με τον γείτονα, μια τέτοια σχέση είναι αναγκαστική. Εμείς τις σχέσιες μας θέλουμε να τις επιλέγουμε με βάση την προσωπικότητά και τη φύση του καθενός και όχι τυχαία στοιχεία. Εχω ζήσει στην επαρχία και ένοιωθα ότι δεν έχω σπίτι. Ήταν σαν το σπίτι μου νάταν γεμάτο από τους άλλους. Και τα σπίτια των ζευγαριών γεμάτα από τους γονείς και τους συμπεθέρους. Πως να ζήσεις ερωτική σχέση γάμου έτσι; Στις καλές οικογένειες όταν μιά κοπέλλα παντρευτεί δεν ανήκει πιά στην οικογένεια που ανηκε πριν. Οι γονείς της είναι πιά συγγενείς και οι γονείς αφήνουν το νέο ζευγάρι ναχαρεί τον έρωτά του. Στην επαρχία το νέο σπίτι της νύφης είναι προέκταση του σπιτιού της μαμάς και του μπαμπά. Δεν υπάρχουν καλέςοικογένειες στην επαρχία. Το πρόβλημα είναι ότι επαρχιώτες που δεν ήρθαν σστην Αθήνα για να ενσωματωθούν αλλά να παραμείνουν χωριάτες που κοιμουνται στην πόλη θέλουν σε μερικές συνοικίες που ελέγχουν να επιβάλουν σε μας, στην πόλη μας, τους όρους που ισχύουν στην επαρχία τους, Σιγά σιγά οι Αθηναίοι φεύγουν, οι τιμες πέφτουν, πέφτουν πολυ γιατί ο φασισμός των επαρχιωτών είναι αβάστακτος και μετά έρχονται οι μαύροι. Χωριάτες με μαύρους. Αλλά οι μαύροι είναι πολύ πιό άνθρωποι απο τους Έλληνες χωριάτες. Τώρα τι θέλεις; Να έρθουν επιστήμονες και επιχειρηματίες για σταρτ απ στην περιοχή; Γιατί για να λέτε την κόρη τους πουτάνα γιατι έχει ένα αγόρι; Και δεν πάνε στη Ρόδο για σταρτ απ; Εκεί στην πολιτιστική έρημο θα έρθουν; Εχω ανακατευτεί με μεροκαματιάρηδες και αγρότες. Είναι φασίστες. Είναι ρατσιστές μιά και έχουν το βασικό χαρακτηριστικό του ρατσισμου: ατεκμηρίωτες γενικεύσεις και απόψεις τεμπέλικων μυαλών. Προσκόληση σε αυστηρούς κανόνες που ούτε και αυτοί δεν ξέρουν γιατί τους υιοθετουν με τόσο φανατισμό. Αλλίμονο αν πέσεις σα χέρια τους... Αλλά τις τελευταίες δεκαετίες αυτοί πάρα πολλοί απο αυτού έχουν αποκτησει λεφτα, πιασάρικα επαγγέλματα, έχουν κατακλησει το δημοσιο, το ελέγχουν κάλιστα, πήραν και πτυχία και μόν σε αυτά διαφέρουν από αυτού που παράμειναν εκει και δεν τα απόκτησαν όλα αυτά.Κατά τα άλλα είναι ίδιοι. Η ίδια τάξη. Κι έτσι ο φασισμος και ο ρατσισμός έγιναν καθεστώς που κυβερνά τη χώρα. Οι ρατσιστικές λαϊκές μάζες κυβερνουν την χώρα.
Γ.Αθανασιάδης
09/01/2017 13:13
Αγαπητέ-τή;Εγκρίνω και επικαιρώνω πολλά από τα γραφόμενα σου, έχεις δίκαιο.Όμως το φαινόμενο αυτό είναι γενικό στις επαρχίες όλου του κόσμου,ακόμη και στις πιό ανεπτυγμένες χώρες της δύσης! Απ΄ότι καταλαβα είσε ένας νέος-α,με πολύ μοντέρνες αντιλήψεις και λίγο επαναστάτης,με όλη την σημασία της λέξης!Δυστυχώς όμως, σου αρέσει η όχι,πρέπει να ζήσεις και να προσαρμοστείς στην κοι- νωνία,όπως είναι αυτή.Αλλοιώς είσε αντισυστημικός,άρα αναρχικός! Αυτό συμαίνει,μιά μύγα στο γάλα η άτομο που δεν χωράει πουθενά. Σάν νέος-α σε δικαιολογό,θέλεις και απαιτείς κάτι περισότερο απ΄ ότι σου προσφέρει οι κονωνία μας.Αναζητάς την απόλυτη ελευθερία! Όμως ξεχνάς,η ελευθερία σου τελειώνει εκεί που αρχήζει η δικιά μου ελευθερία.Άρα ζητάς από το σύνολο από εμένα,να σεβαστώ-μαι την ιδιαιτερότητα σου.Όμως αυτό ισχύει και για μένα,οπότε όλοι μας πρέπει να δώσουμε για να απαιτήσουμε κάτι.Δηλαδή ανοχή μέσα στά όρια του σεβασμού και της ανεκτικότητας.Μετά από χρόνια όταν ωριμάσεις,θα βλέπεις τον κόσμο διφορετικά και με άλλη οπτική γω- νία.Τότε τα δικά σου παιδιά θα συγκρούονται για τα ίδια πράγματα με τους επαρχιώτες και τους αστούς της εποχής τους.Έτσι είναι ο κύκλος της ζωής αγαπητέ-ή μου!γειά σου.
οσιος
21/12/2016 08:25
Καποτε ολοι μιλαγαν για παραμελημενη κ υποβαθμισμενη θρακη ..σημερα ολη η ελλαδα εγινε θρακη
Κατίνα
19/12/2016 17:46
Τα παιδάκια να μη λένε ψέματα. Να ακούνε τη μαμά και τον μπαμπά, να μη βάζουν το χέρι στη μύτη και μετά στο στόμα. Να σέβονται το διεθνές δίκαιο και να μη λένε κακές λέξεις. Γιατί αλλιώς θα τους βάλουμε πιπέρι στο στόμα. Μόνο που δεν έχουμε λεφτά να αφοράσουμε πιπέρι..
f
19/12/2016 10:38
"Η Τουρκία οφείλει να σέβεται πλήρως το διεθνές δίκαιο". Και αν δεν το κάνει τότε τι?
οσιος
21/12/2016 08:27
Τοτε η θα πολεμησεις η θα κανεις αλλαγη φυλλου πραγμα το οποιο δεν το βρισκω κακο για την περιπτωση σου !
f
04/09/2017 10:02
Ενω μέχρι σήμερα που το σέβεται πλήρως ο Κούλης και οι άλλοι πολέμησαν σαν λινοτάρια! Εδω και ότι πολεμική βιομηχανία είχαμε ξεπουλήσανε!
uck
19/12/2016 20:34
Τότε φίλε μου την πάτησε ο Εργαμάν, διότι βλέπω τον Κούλη να του πετάει κανένα συμφωνητικό αλήθειας και να τον κολλάει στον διεθνή τοίχο.
ολα μια χαρα!
06/01/2017 07:31
τι θα του κανει ο κουλης?.χαχαχα!..εννοεις οτι θα αγορασει και προφυλακτικα made in turkey.
Σακ-Σακ
18/12/2016 22:23
Τουρκοι! Τωρα που ειναι ο Κυριακος εκει μη κανετε μπαμ και τρομοκρατηθει ο ανθρωπος! Μετα θα πλενει η παραδουλεφτρα του χεσμενα σωβρακα.