Για ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά κατηγορεί τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Ναυτιλίας ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και κάνει λόγο για «εγκληματική εκχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO» που «αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους, βορά στην κινεζική κερδοσκοπική απληστία και στις απολύσεις».

Τονίζει επίσης ότι η ΛΑΕ δεν αναγνωρίζει «την πολιτική και θεσμική νομιμότητα της εκποίησης του ΟΛΠ» και δεν θεωρεί «ότι η κύρωση από τη Βουλή αυτής της συμφωνίας παράγει τετελεσμένα ή συνιστά πλυντήριο για τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών και άλλων προσώπων».

«Σε πολιτικές μικροαπατεωνιές της τελευταίας στιγμής, με την COSCO σε ρόλο υποβολέα και κηδεμόνα, επιδίδονται χωρίς προσχήματα Τσίπρας και Δρίτσας σε σχέση με το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά» δηλώνει ο κ. Λαφαζάνης, εκτιμώντας ότι «στόχος της κυβέρνησης και των βρώμικων παιχνιδιών παρασκηνίου στα οποία επιδίδεται, σε συνέργεια με την COSCO, είναι να αποπροσανατολίσει το λαό και να χρυσώσει το χάπι της εγκληματικής εκχώρησης του λιμανιού του Πειραιά».

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ΛΑΕ αναφέρει πως «το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά, που γίνεται με την φανατική συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποταμιού, Κεντρώων, αποτελεί έγκλημα των εγκλημάτων για το παρόν και το μέλλον της χώρας».

«Εμείς δεν αναγνωρίζουμε την πολιτική και θεσμική νομιμότητα της εκποίησης του ΟΛΠ» ξακαθαρίζει ο κ. Λαφαζάνης και καταλήγει: «το ξεπούλημα γρήγορα θα ματαιωθεί. Οι Κινέζοι δεν θα μείνουν για πολύ στο λιμάνι και οι ένοχοι θα καθίσουν στο σκαμνί».