Κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην προσφυγική κρίση ζήτησε ο Τσίπρας από τον ολλανδό ΥΠΕΞ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2016 19:37 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14/02/2016 20:54 |
Κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην προσφυγική κρίση ζήτησε ο Τσίπρας από τον ολλανδό ΥΠΕΞ
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ υποδέχεται τον ολλανδό υπουργό Εξωτερικών

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Μπερτ Κούντερς, υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, η οποία έχει αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο.

Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στο προσφυγικό ζήτημα, ενόψει της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 18-19 Φεβρουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Ολλανδό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η παρούσα δύσκολη συγκυρία απαιτεί ευρωπαϊκή συνεργασία. 

Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κοινή απάντηση στην προσφυγική κρίση και να αντιμετωπιστούν και οι αιτίες που δημιουργούν αυτήν την κρίση δηλαδή ο πόλεμος στην Συρία, ανέφερε ο Πρωθυπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μειωθούν οι προσφυγικές ροές και να χτυπηθούν τα κυκλώματα των διακινητών.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη εφαρμογής ενός αξιόπιστου μηχανισμού μετεγκατάστασης απευθείας από την Τουρκία στις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να σταματήσουν να χάνονται ζωές στο Αιγαίο.
  
Από την πλευρά του ο Ολλανδός ΥΠΕΞ είπε ότι ως προεδρεύων του συμβουλίου της ΕΕ επιδιώκει στην ευρωπαϊκή συνεννόηση στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ανάγκη να χτυπηθούν αποτελεσματικά τα κυκλώματα των διακινητών και να υπάρξει μια διαφορετική διαδικασία μετεγκατάστασης.

Ο κ Κέντερς αναφέρθηκε και στο ταξίδι που είχε στην ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως είπε, επισήμανε τους κινδύνους μονομερών ενεργειών. Η Ολλανδία υποστηρίζει την ελληνική θέση για μια κοινή ευρωπαϊκή στάση στην βάση όσων έχουν συμφωνηθεί είπε ο Ολλανδός ΥΠΕΞ.

2
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
14/02/2016 21:45
ειναι πελαγωμενος ο νεοταξικος μπουλης και δεν ξερει τι θελει ,αντι να εχει προγραμματα λεει καθε τοσο αερολογιες και νομιζει οτι κοροιδευει τον ελληνοφωνο οχλο πριν πεσει το ανικανο πολιτικο κεφαλι του.
;;;;;
14/02/2016 20:38
Δηλαδη η παράδοση, που συμφώνησες, της ελληνικης κυριαρχίας στους Γερμανους και Τούρκους (ταχα ΝΑΤΟ, αλλα τα μόνα πλοία θα ειναι αυτών που θα αλλονιζουν το Αιγαίο με τα δικα μας) ειναι το είδος "κοινής συνεργασίας"; Σιγουρα ο εγκέφαλος σου πρεπει να εχει το μέγεθος ρεβίθι ου, ρε παιδι μου!