Στην περίπτωση που το Ποτάμι είναι σε θέση να καθορίσει την μετεκλογική συνεργασία, θα επιδιώξει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 κάλεσε τους πολίτες να ψαλιδίσουν τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για να τους τιμωρήσει για τα όσα έκαναν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής των συμφωνηθέντων, σημειώνοντας ότι χρειάζονται μόνο μερικές επί μέρους παρεμβάσεις.

Αναλυτικότερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στη χώρα, πρέπει να τιμωρηθούν τα δύο μεγάλα κόμματα για αυτά που έκαναν στη χώρα» και διερωτήθηκε: «Αλλαξε κάτι στη ΝΔ από όταν ήταν κυβέρνηση; Ας μας πει ο κ. Μεϊμαράκης ποιους υπουργούς θα επιλέξει. Ας μας πει ο κ. Τσίπρας με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσει».

Αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο επικεφαλής του Ποταμιού παρατήρησε ότι ο κόσμος στέλνει το μήνυμα «όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση» «γιατί ξέρει τι σαπάκια υπάρχουν στα δύο μεγάλα κόμματα».

Σε παρατήρηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασιών με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας είναι σε «συνεχή διαδικασία κωλοτούμπας». «Ας δούμε τι θα πει στο τέλος. Ήδη έχουν καταλάβει από το επιτελείο του την ανοησία τους σχετικά με τις συνεργασίες και σταδιακά το παίρνουν πίσω» παρατήρησε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης μεγάλης συνεργασίας. Όπως είπε: «Αν το Ποτάμι είναι σε θέση να καθορίσει την κυβέρνηση συνεργασίας, το Ποτάμι θα ταχθεί υπέρ μεγάλου συνασπισμού».

Επισήμανε ότι η συμμετοχή του Ποταμιού σε κυβέρνηση συνεργασίας θα βασίζεται σε συγκεκριμένους όρους, εκ των οποίων οι βασικότεροι είναι η σύνθεση της κυβέρνησης και η στρατηγική της χώρας.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι το Ποτάμι δεν ενδιαφέρεται για το μοίρασμα των υπουργείων, όπως γινόταν παλιά, αλλά θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση με αποτυχημένους υπουργούς του παρελθόντος.

Ακόμη, σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει μια στρατηγική, βάση της οποίας θα είναι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους εταίρους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε πως «όλοι λένε ψέματα», και κατηγόρησε τη ΝΔ για παλαιοκομματική λογική σε σχέση με την άρνησή της να εφαρμοστεί η φορολογία για τους αγρότες, και τον ΣΥΡΙΖΑ για το παράλληλο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής των συμφωνηθέντων και τόνισε ότι μόνο μερικές επιμέρους παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν στο μνημόνιο.