Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών ΜΜΕ. Ο Economist γράφει χαρακτηριστικά πως «Οταν αμφιβάλλεις, προκήρυξε εκλογές. Αυτός φαίνεται πως είναι ο «χρυσός» κανόνας της πολιτικής, ο οποίος στην περίπτωση της Ελλάδας ισχύει και με το παραπάνω.Ο Τσίπρας άντεξε μόλις επτά μήνες στην εξουσία και τώρα ζητάει μια νέα εντολή».

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται πως τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει με τον «ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται πολύ μακριά από την αυτοδυναμία, αλλά και από τις 149 έδρες που είχε στην προηγούμενη Βουλή, πράγμα που σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε μετεκλογικές συνεργασίες».

Στη Deutche Welle φιλοξενείται δημοσίευμα με τίτλο «Το ΔΝΤ αλλάζει τακτική για την Ελλάδα». Ο συντάκτης εξηγεί ότι παρά το γεγονός ότι το Ταμείο δεν επιθυμεί να μετέχει στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την χώρα, «είναι φανερό πως δειλά-δειλά αλλάζει τον τόνο και προχωράει σε συμβιβασμούς.

Απόδειξη είναι οι πρόσφατες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ όπου πλέον δεν έκανε λόγο για διαγραφή χρέους, αλλά για αναδιάρθρωσή του.

Ωστοσο, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι τα πράγματα τώρα έχουν φθάσει στο σημείο χωρις επιστροφή. Το Ταμείο έπρεπε να είχε αποχωρήσει εδώ και καιρό, υποστηρίζει, τώρα είναι πλέον αργά για να το πράξει».

Τέλος το περιοδικό Forbes φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το Grexit », καθώς «οι μεταρρυθμίσεις έχουν μπει στον πάγο», και επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα προσέλθει στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο στις 20 Σεπτεμβρίου, πράγμα που πάει πίσω τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει το μνημόνιο που έχουμε υπογράψει».