Για «χαρακτηριστική συμπεριφορά περιπλανώμενου πολιτικού τυχοδιώκτη που θέλει να δώσει εξετάσεις νομιμοφροσύνης σε αυτούς που τον στεγάζουν τώρα πολιτικά και μάλιστα πολυτελώς, ως αναπληρωτή υπουργό» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για τον Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος, όπως σημειώνει, ήδη έχει γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία των γραφικών δηλώσεων.

«Όλοι θα τον θυμούνται να του λείπουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το πρωί στο σπίτι του, αλλά να τα βρίσκει δυο ώρες αργότερα μόλις φτάνει στο γραφείο του», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Επίσης, ζητάει από το κ. Μάρδα να τεκμηριώσει τις εξηγήσεις που έδωσε για τις καταγγελίες που τον αφορούν και υποστηρίζει ότι επιτέθηκε παραδόξως στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κι όχι στο Ποτάμι, που υπέβαλε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ούτε στη ΝΔ που έκανε σχετικές σκληρές ανακοινώσεις.

«Ευτυχώς, ο κ. Τσίπρας είναι επιεικής με τους υπουργούς του και δεν θεώρησε κώλυμα τα περισπούδαστα άρθρα του ευρωπαϊστή κ. Μάρδα κατά βασικών προεκλογικών επαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη φορά που ο κ. Μάρδας θα αναφερθεί στο ΠΑΣΟΚ, ας είναι πιο προσεκτικός και πιο σεμνός» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.