Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 1ης Περιφερειακής Προσυνεδρίασης της ΝΔ που γίνεται το Σάββατο στην Πάτρα.

«Εμείς διώξαμε τα φαντάσματα του Grexit και η σημερινή κυβέρνηση τα επανέφερε» είπε, τονίζοντας ότι η χώρα θα μπορούσε σε ένα με ενάμιση χρόνο να έβγαινε από την κρίση με τις μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Οι μαθητευόμενοι μάγοι έφεραν μέσα σε τρεις μήνες τη χώρα κοντά στο κακό» πρόσθεσε.

«Εμείς είχαμε πετύχει να μας χορηγηθεί προληπτική γραμμή στήριξης. Κατά τη διακυβέρνησή μας, ποτέ δεν τέθηκε θέμα ανησυχίας πληρωμής μισθών και συντάξεων» είπε.

Εκτίμησε, όμως, ότι η έξοδος από την κρίση είναι ακόμα εφικτή, χωρίς περαιτέρω θυσίες, αλλά με πολιτικές παρεμβάσεις που θα φέρουν ανάσα στον κόσμο, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν πρέπει πάνε χαμένες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του και αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο χρειάζεται δύο φορές περισσότερο μια συμφωνία, που θα εξασφαλίζει την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη.