Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τις χθεσινές καταλήψεις από ομάδα αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής αλλά και σε δημόσια κτίρια της χώρας.

«Η χώρα βρίσκεται υπό συνεχή κατάληψη. Η δημόσια ασφάλεια απειλείται καθημερινά», ανέφερε ο Αντώνης Σαμάρας.

«Από τον πολύ… «διάλογο με τους κουκουλοφόρους», έχασαν τον έλεγχο στα Πανεπιστήμια, ανέχονται επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, δεν μπορούν να προστατέψουν τη χώρα από τα κύματα λαθρομεταναστών που πολλαπλασιάζονται.

Δεν μπορούν να προστατέψουν ούτε τη Βουλή», τόνισε. «Δεν συμφωνούν μεταξύ τους, αν η εισβολή αναρχικών στη Βουλή είναι «πρόκληση για τη Δημοκρατία» ή «ειρηνική διαμαρτυρία»» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι «τώρα βεβηλώνεται και ο χώρος στον Άγνωστο Στρατιώτη! Αν είναι δυνατόν!». Και κατέληξε: «Τυφλωμένοι από τις ιδεοληψίες τους, επανέφεραν την ανασφάλεια, όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στον απλό πολίτη».

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου.

Το ότι ο κ. Σαμαράς επιμένει σε μια εξωφρενική ακροδεξιά κινδυνολογία δεν είναι μόνο λυπηρό για την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και επικίνδυνο για την πολιτική ζωή του τόπου. Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι που τροφοδοτούν τη Χρυσή Αυγή, επισήμαναν κύκλοι της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά σχετικά με τη «δημόσια ασφάλεια».

«Μπορεί ο κ. Μπαλτάκος να έχει αποχωρήσει, εν τούτοις η σκιά του σκεπάζει ακόμα τη Συγγρού. Το πολιτικό DNA του κ. Σαμαρά δεν αλλάζει», προσέθεσαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι.