Μαξίμου: «Μας απείλησαν ότι εάν δεν υπογράφαμε παράταση θα τελείωναν οι διαβουλεύσεις»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2015 18:28 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14/02/2015 08:26 |
Μαξίμου: «Μας απείλησαν ότι εάν δεν υπογράφαμε παράταση θα τελείωναν οι διαβουλεύσεις»

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε το έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο, στο οποίο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της Ελλάδας, ενώ συζητήθηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει η χώρα μας στο κρίσιμο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το Συμβούλιο δεν έληξε παρά μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ημέρα Σάββατο πια.

Εν τω μεταξύ, σε ανεπίσημο σημείωμα της κυβέρνησης που δημοσιοποίησε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποκαλύπτεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι «στο Eurogroup της Τετάρτης υπήρξαν απειλές ότι εάν δεν υπογράφαμε την παράταση του Μνημονίου δεν θα υπήρχε συνέχεια των διαβουλεύσεων».

Στο σημείωμα η κυβέρνηση παρουσιάζει 10 σημεία με πολιτικό και τεχνοκρατικό περιεχόμενο, με τα οποία αποτιμά ως θετικές τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και προσδιορίζει σε γενικές γραμμές τις κατευθύνσεις των εργασιών που θα γίνουν μέχρι την συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, οι τεχνικές επιτροπές που θα αρχίσουν άμεσα την εργασία τους θα ετοιμάσουν δύο κείμενα, ένα για κάθε πλευρά, μέσα από τα οποία οι δύο πλευρές θα μπορούν άμεσα να βλέπουν σε ποια σημεία υπάρχει διαφωνία και σε ποια συμφωνία και τα οποία θα τα τεθούν σε διαπραγμάτευση.

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι δεν έχει καλυφθεί όλος ο δρόμος μέχρι τη συμφωνία, αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα.

Ειδικότερα, η αποτίμηση της κυβέρνησης είναι η ακόλουθη:

1. Η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως ικανοποιημένη και αισιόδοξη από τις εργασίες σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής. Συνεχίζουμε με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Μέσα σε 20 μέρες η νέα ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει στο ευρωπαϊκό επίπεδο ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν μαζί τρεις κυβερνήσεις σε 5 χρόνια.

2. Ένα βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι επαφές που έκανε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η ελληνική κυβέρνηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών, αλλά και υπουργών Οικονομικών, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, έφεραν αποτελέσματα. Αυτή αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η στάση που κρατήθηκε τη Σύνοδο Κορυφής από τις χώρες που επισκέφθηκε ο έλληνας Πρωθυπουργός, ήταν υποστηρικτική της ελληνικής κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Κύπρου και του Βελγίου κράτησαν θετική στάση. Επομένως, οι διπλωματικές επαφές που προηγήθηκαν των Βρυξελλών δεν ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά είχαν πολιτική ουσία.

3. Στο Eurogroup της Τετάρτης υπήρξαν απειλές ότι εάν δεν υπογράφαμε τη συνέχιση / παράταση του μνημονίου δεν θα υπήρχε συνέχεια των διαβουλεύσεων. Πολλοί μας κατηγόρησαν ότι επιλέξαμε τη ρήξη, επειδή δεν δεχτήκαμε να υπογράψουμε το σχέδιο κοινής ανακοίνωσης. Από το επόμενο πρωί, η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης αποδείχτηκε ορθή. Ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ επεδίωξε επαφή με τον έλληνα Πρωθυπουργό και δήλωσε ότι ξεκινούν οι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο για να βρεθεί κοινό έδαφος με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν υπογράψαμε και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για μετάβαση από το μνημόνιο στο πρόγραμμά μας. Τη Δευτέρα, φυσικά, θα συνέλθει και το Eurogroup, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία από την Παρασκευή το πρωί, με την επεξεργασία των θέσεων και των δύο μερών.

4. Τα τεχνικά κλιμάκια δεν κάνουν διαπραγμάτευση ή κριτική σε θέσεις. Καταγράφουν τα σημεία σύγκλισης, διαπιστώνουν / εντοπίζουν τις αποκλίσεις. Τη Δευτέρα, δηλαδή, στο Eurogroup θα υπάρχουν δύο, ισάξια και ισότιμα, κείμενα - ένα της ελληνικής πλευράς και ένα της Κομισιόν. Κείμενα μέσα από τα οποία οι δύο πλευρές θα μπορούν άμεσα να βλέπουν σε ποια σημεία υπάρχει διαφωνία και σε ποια συμφωνία.

5. Η τρόικα έχει τελειώσει ως μοντέλο εποπτείας, επιτήρησης και επιβολής πολιτικών. Το ρολόι για την τρόικα σταμάτησε στις 25 Ιανουαρίου. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω.

6. Η ελληνική κυβέρνηση θα επιμείνει και, όπως διαφαίνεται, συμφωνούν απόλυτα και οι εταίροι μας, σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης.

7. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι πολιτικές που απέτυχαν πρέπει να εγκαταλειφτούν. Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν κατηγορίες / δράσεις, όπως τα εργασιακά, το πρωτογενές πλεόνασμα και οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση. Η περιουσία του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να ξεπουληθεί. Αντιθέτως μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, για παράδειγμα, του ασφαλιστικού συστήματος.

8. Προτεραιότητα για τη νέα ελληνική κυβέρνηση είναι η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επανεκκίνηση της οικονομίας. Η ύπαρξη πλεονασμάτων κατά πολύ χαμηλότερων του 3% του ΑΕΠ που είναι ο στόχος του 2015, αυτόν ακριβώς τον σκοπό θα εξυπηρετήσουν.

9. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν σημεία όπου δεν υπάρχει κοινή αντίληψη. Όπως για παράδειγμα η «μεταρρύθμιση» στην υγεία, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, το συνταξιοδοτικό σύστημα, κ.ά.

10. Δεν έχουμε καλύψει όλο το δρόμο μέχρι τη συμφωνία, αλλά έχουν γίνει σοβαρά βήματα.

111
Ναπολέων
15/02/2015 12:13
Κάθομαι λοιπόν και διαβάζω ένα ένα όλα τα σχόλια των αναγνωστών στο παραπάνω άρθρο. Προσπαθώ λοιπόν να μπω στο σκεπτικό (όσο μπορώ βέβαια) του καθενός για να μπορέσω να έχω καλύτερη άποψη για το πως σκέφτεται. Με το φτωχό μου μυαλό λοιπόν μπόρεσα να καταλάβω τα εξής. Ξέρω σε μερικούς από εσάς δεν θα αρέσει και οι υπόλοιποι θα σταματήσουν περίπου στην μέση να το διαβάζουν γιατί θα καταλάβουν ότι είναι πραγματικότητα, αλλά δεν θα θέλουν να τα πιστέψουν. Έχουμε και λέμε λοιπόν. 1) Διαβάζετε ένα άρθρο από ΤΑ ΝΕΑ (ο νοών νοεί το) 2) Προσπαθείτε να βγάλετε τα μάτια ο ένας στον άλλον λες και σχολιάζεται αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. 3) Σημασία δεν έχει αν είσαι δεξιός ( ο ΘΕΟΣ να σε κάνει, με Άδωνις - βορίδη και πλεύρη) αριστερός, κεντρώος αλλά, σημασία έχει να θες το καλό για την χώρα σου. Οι συγκεκριμένες νοοτροπίες που σας έχουν περάσει στο μυαλό από το πάλαι ποτέ μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε σήμερα. Όποιος και να έβγαινε στην κυβέρνηση θα προσπαθούσατε να του βρείτε κάτι (ενώ δεν θα είχε περάσει μήνας ακόμα (ακόμα και με την ΝΔ όταν είχε βγει το κάνατε) για να μπορέσετε να αποδείξετε με σαθρά επιχειρήματα στον εαυτό σας, ότι καλύτερα τα έκανε η δικιά σας κυβέρνηση παρά αυτή. Αυτή η ηλίθια πολιτική σας, αντιπαράθεση χωρίς τεκμηριωμένα επιχειρήματα διότι κανένας μέχρι ώρας δεν μιλάει με νούμερα και γεγονότα είναι σαν να βλέπεις δύο παιδιά που η μπάλα τους έχει σκαλώσει στο δέντρο και τσακώνονται ποίος φταίει και όχι πως θα την πιάσουν για να συνεχίσουν να παίξουν. Μόνο που κύριοι (και κλείνω εδώ μην σας κουράζω άλλο) εδώ δεν παίζουμε, εδώ είναι το μέλλον όλον μας και για αυτό καλό είναι να βάλουμε όλοι το μυαλό κάτω να δούμε πως μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο και όχι χειρότερο. Τέλος οι γνωστοί που σας βλέπω πάντα να μπαίνετε σε οποιοδήποτε άρθρο και να trollarete γιατί αυτή είναι η δουλεία σας, δεν βαρεθήκατε ρε παιδιά πραγματικά; Δηλαδή έλεος αλλάζετε name αλλά η ρητορική σας είναι πάντα η ίδια τουλάχιστον διατυπώστε το διαφορετικά μπας και μπερδέψτε κάποιον και προσέξει αυτά που γράφετε. Ευχαριστώ πολύ.
Αιντε...Αιντε...
16/02/2015 02:20
Ναπολεων, μην βγαινεις να βλογκαρεις χωρις ψηλα τακουνια. Ουτε που φαινεςαι ουτε και πο ακουγεςαι. Σε ευχαριστω και εγω.
chr
16/02/2015 00:17
Ωχ σε τρελογιατρό (shrink, psychiatrist) πέσαμε! Συγχώρεσέ τους, δε ξέρουν τι κάνουν, έχουν ανεκπλήρωτες βρεφικές επιθυμίες! Κι οι υπόλοιποι που "trollarete";! (ρίχτο στα αρχαιοελληνικά, δεν το 'πιασα) ΔΕ θα το ξανακάνουν, αφού το 'πιασες, ότι αλλάζουν όνομα.
the observer
15/02/2015 03:08
To oti i ellada antiprosopevetai dia protin foran apo mia elftheri mporo napo kyvernisin apoteloumenoi apo anthropous me ena MISSION ,to ofelos tou ellinikou laou.afto prepei na ikanopoiei ollous filous kai echthrous.Oti tha antimetopisoun antidrasin apo tin evropin einai sigouron ,alla den tous moionei katholou.Antiprosopefsan mechri tora tin ellda me apithani ikanotikotitan kai exafniasan tous evropaious me tin gnosin tous tin efkolin afthormitin kai yperifaneiakin parousiasin,choris tapeinotitan ,dia protin foran stin ellinikin politikin . Ta scholia pou edosa se alla arthra tis syntaxeos ton NEA,deichnei oti i evropi den echei akoma katalavei oti echei na kanei me mia nea kyvernisin kai me alla aitimata pros ofelos tis elladas kai allon mikron oikonomion san tis elladas.Afto tous echei xafniasei kai tous echei mperdepsei gia touto den mporoun an apofasisoun me poion trpon tha prepei choris na chasoun tin yperifaneian tous , na lysoun to provlima tis elladas.Sigouron einai oti tin defteran den tha poun amesos to nai i to ochi,alla tha cheiasthoun perissoteres egguiseis apo tin ellinikin kyvernisin me ta zitimata ton metarythmiseon,forologias,forodiafygis,kratikon etairion ,misthologian kai apoplirosis ton daneion teloios.
Βασίλειος Ντεμάδης
14/02/2015 22:53
Η στάση του προέδρου της ευρωπαϊκής επιτροπής κυρίου Γιούνκερ σήμερα στη γαλλική τηλεόραση με την έκφραση απαισιοδοξίας έχει να κάνει επίσης και με το γεγονός, πως δηλώνει μη σοσιαλιστής και είναιι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Οι βασικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να είναι η προστασία της ζωής και ευημερίας των πολιτών της, πού με τη σκληρή πολιτική λιτότητας, χωρίς κοινωνική πολιτική και οικονομική ανάπτυξη είναι αδύνατο να επιτευχθούν. Η ΕΕ παρόλο πού δεν έχει ευρωπαϊκό σύνταγμα, πρέπει μέσου της ΕΚΤ να μοιράσει χρήματα προς αυτές τις κατευθύνσεις και για αυτό οφείλει η Ευρώπη να υπογράψει το κοινωνικό συμβόλαιο με την Ελλάδα. Ο πρόεδρος τελικά θα είναι μαζί μας, το θέμα είναι πώς θα πεισθούν οι υπόλοιποι διαφωνούντες.
thyma tou nomou kai tis taxis
14/02/2015 16:17
mipos sas valan kai to maxeri sto laimo ? ta oxi theloun metaxades
Institution$$ π$$ !
14/02/2015 15:09
το νεο ονομα της τρωεικα$ ->Institutions που σημαινει ιδρυματα παντως - οπως ασυλο ανιατων ...ας πουμε.
Λιτος
14/02/2015 14:57
Ξυπνηστε βλακες. Το προβλημα μας δεν ειναι το χρεος, αλλα το οτι ποτε δεν ειχαμε παραγωγικη οικονομια. Μια ζωη ανακυκλωνουμε τα χαρτζιλικια που παιρνουν οι "εργαζομενοι" απο το δημοσιο το οποιο το δανειζοταν απο εξω. Οταν αυτο το χαρτζιλικι αποτελει περιπου το 50% του ΑΕΠ, ειμαστε για κλαματα. Το χρεος ειναι το συμπτωμα. Και ολο το χρεος να συγχωρεσουν, παλι χρεωμενοι θα ειμαστε σε δεκα χρονια. Η αναπτυξη του ιδιωτικου τομεα στα λεγομενα των πολιτικων ουτε υπαρχει, ουτε μακρχρονιο σχεδιο εχει συζητηθη. Της αρπα κολας χωρα ειμαστε. Παταξη φοροδιαφυγης ειναι το 20% του προβληματος, το 80% ειναι ελλειψη υποδομων και κεφαλαιοιυ να απασχοληση το εργατικο δυναμικο. Α ναι, να μην ξεχασω...ο τουρισμος η η περαιτερω αναπτυξη του, αν και βοηθαει, δεν ειναι η απαντηση. Εχουμε ξοδεψει αρκετο χρονο και κοπο πολεμωντας τους δανειστες, ειναι ωρα να αρχισουμε να ψαχνουμε και για το..."μεροκαματο." Αυτη ειναι η απαντηση. Αλλα, τα τελευταια 6 χρονια δεν υπαρχει ηγεσια ουτε απο δεξια ουτε απο "αριστερα."
Νάτος νάτος ο πρώην πρωθυπουργός
15/02/2015 16:20
Δεν επανιδρύθηκε το κράτος δεν ολοκληρώθηκε η ισχυρή Ελλάδα; Χαχα
ο ηλιθιος και ο πανηλίθιος
14/02/2015 13:15
Άκρως ενδιαφέρουσα άποψη τα eurogroup να μεταδίδονται ζωντανά σε όλη την Ευρώπη. Να μας πείσουν επιτέλους οι αυτοαποκαλούμενοι δημοκράτες τι είναι τελικά υπάλληλοι των λαών ή υπάλληλοι των ΑΕ!! ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ !! Να δούμε και να κρίνουμε οι πολίτες τους φασίστες από τους δημοκράτες αλλά και τους πανούργους από τους ιδεολόγους, όχι σε Ελληνικό αλλά σε πανευρωπαικό επίπεδο!!!
αναλυσε το.
14/02/2015 12:41
ΆΡΑ =-------->ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΙ γιαυτο ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙς !!!!!!!!!!!!!!!!! <---ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ..........ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ? "αν δεν - δεν θα"...οποτε ?! ασε που λενε ψεματα διοτι αν σε απειλει καποιος να υπογραψεις- δεν σου ζηταει μετα και συζητηση στο τι υπεγραψες......ποσα ψεματα ακομα θα πειτε ρε γελοιοι ?
μάκης
14/02/2015 11:58
Τα μόνα θέματα που διαπραγματεύονται είναι τα ονόματα της καινούργιας τρόικας και του καινούργιου μνημονίου. Καθρεπτάκια και χάντρες για του ιθαγενείς...
Μαρία
15/02/2015 16:25
Δεν είναι παιχνίδι λέξεων, η ενημέρωση σου σε ότι αφορά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι ελλιπής. Δεν είναι το ίδιο να διαπραγματευόμαστε με την Τρόικα όπως η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ευρωπαϊκών θεσμών στους οποίους εκπροσωπούμαστε και οι οποίοι με τη σειρά τους νομιμοποιούνται, ελέγχονται, λογοδοτούν και εξουσιοδοτούνται δημοκρατικά. Οι απευθείας επαφές με την Τρόικα ισοδυναμούν με εθελοντική απώλεια διαπραγματευτικής ικανότητας και αποδοχή δίχως αντίλογο τιμωρητικών μέτρων στην θέση της αποικίας. Τα τελευταία είναι έργο της κυβέρνησης Σαμαρά. Η σημερινή κυβέρνηση αποκαθιστά την αυτονόητη θέση της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς κι αυτό σημαίνει πρωταρχικά την εφαρμογή ισχύοντος δικαίου της ΕΕ.
ΒοΛή
14/02/2015 11:26
Φανείτε στοιχειωδώς λογικοί...Ο εναγκαλισμός σας με τον λαϊκισμό είναι τόσο σφικτός, που απειλεί σοβαρά την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τη σαφή εντολή του λαού πριν και κατά τις τελευταίες εκλογές! Αυτοσχεδιάζετε πέρα από τα όρια της εντολής που λάβατε, και τέτοιο δικαίωμα δεν έχετε, ούτε μπορούν να σας το δώσουν κομματικά υποκινούμενες συγκεντρώσεις ή ύποπτες δημοσκοπήσεις...Η βούληση του λαού προκύπτει μόνο από τις πρόσφατες εκλογές και είναι ολοκληρωτική και αδιαμφισβήτητος.
Andreas
14/02/2015 10:45
OTAN EISAI MESA STO MANDRI O LYKOS DEN SE TROH, ALLA OTAN BGHS EKSO THA SE DIALYSH KAI DEN THA MEINH KOKALO, GIAYTO KYRIE TSIPTA .BAROYFAKH ETSI OPOS PATE KALYTERA GONATISTE KAI ZHTATE, OPOS EKANAN OI ALLOI, GIA NA SO8H H ELLADA DIAFORETIKA SE ENA DYO MHNES KOBONTAI SYNTAKSEIS KOBONTAI TA PANTA DIOTI NOMIZO TORA TROME APO TA ETOIMA POY TELEIONOYN SE LIGO, KAI AFISTE TOYS ARMAGEDONES, TORA DEN MILATE STIS PLATEIES.
Λάκης
14/02/2015 10:08
Αλέξη μου που πας ξυπόλυτος στ'αγκάθια; Χρειάστηκαν 20 μέρες για να δεις ότι η μαγκιά κι ο τσαμπουκάς δεν περνάνε σαν "διαπραγμάτευση"; Έκανες το σόου της μετεκλογικής τήρησης των προεκλογικών σου υποσχέσεων. Εντάξει, το είδαμε. Τώρα πρέπει να σοβαρευτείς, και να διαπραγματευθείς όσο, και αν, έχεις κάποια περιθώρια, πριν διαλύσεις εντελώς τη μισοδιαλυμένη Ελλάδα.
ΜΙΚ
14/02/2015 08:56
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική της ΝΔ κάπως πιο "εκλεπτυσμένη", πιο "καλλωπισμένη", χωρίς κάποιες χοντράδες (για να μην το πω κάπως διαφορετικά) του τύπου "απόλυση καθαριστριών, σχολικών φυλάκων, δημ. αστυνομικών" και κυρίως χωρίς την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ (βγάλε εσωκομματικές μουρμούρες και το ΚΚΕ), που διέλυσε τη ΝΔ. 'Ετσι δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ δικαιολογία αποτυχίας.
Βαλκάνιος
14/02/2015 15:25
Προς το παρών τα πράγματα ειναι χειροτερα γιατι για να "αποδειξουν" το λάθος της προυγούμενης κυβέρνησης, ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΑΝ την ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΗΜΑΔΕΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Και ειναι ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΟΔΟ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ "ΙΔΕΟΥΛΕΣ" για ανταλλαγή του χρέους (με γαρυδάκια, σουβλακια, ??? κλπ)
αναλυσε το.
14/02/2015 12:42
εκλεπτυσμενα ψεματα και καλλωπισμενη υποκρισια ?! Ε ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΖΟΙ ΠΑΝΤΩς.
Ευαγγελία, 27
14/02/2015 07:03
Η παράταση του Μνημονίου απο μόνη της δεν λέει κάτι. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το 1.000.000 ανέργων που τρέχουμε και πρακαλάμε για δουλειά και η ακραία φτώχεια πολλών εξ'υμών. Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θέλω να πιστεύω οτι θα είναι η σωτηρία των φτωχών. Να πληρώσουν οι πλούιοι. Και τις δόσεις, και όλα. Αμάν πια!
οπα
15/02/2015 01:19
φίλε, δε στα χρωστάει κανένας τιποτα. τα λαμόγια βγάλανε τα λεφτά τους έξω. να παρακαλάς να σου δώσει κάτι η μερκελ. διαφορετικά παρατα το PC και το κινητό και τα 50άρια που δίνεις στη vodaphone κάθε μήνα και πήγαινε στη β. Κορέα.
ΜασΠρηξανεΟιΜαλακες
14/02/2015 18:23
Μα καλά Ευαγγελία, οι πλούσιοι ειναι αυτοί που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Όσο περισσότερα τους κάνουμε να πληρώνουν σε φόρους τόσο λιγότερη ανάπτυξη. Και οι πραγματικά πολύ πλούσιοι με τις πολυεθνικές εταιρίες δεν χρειάζονται να έχουμε τη βάση τους στην Ελλάδα. Θα φύγουν για τις χώρες με το ελαφρύτερο φορολογικό σύστημα. Για να. Μειώσουμε την ανεργία απαιτούνται δυο, πολύ χαμηλοί φόροι, για να θέλουν οι διάφορες εταιρίες να ανοίξουν shop στην Ελλάδα, και educated workforce, για να μπορούν να βρουν ανθρώπους να προσλάβουν που θα ειναι αποδοτικοί στη δουλειά. Το δεύτερο το έχουμε, αλλά πρέπει να φέρουμε τις δουλειές πίσω στην Ελλάδα. Άμα είμασταν έξω απο το ευρώ θα ηταν ποιο εύκολο. Γιατί να μη φέρει ας πούμε το Volkswagen τα εργοστάσια του στην Ελλάδα, και να προσλάβει Έλληνες, άμα τους διναμε financial incentives καλητερα απο την Γερμανία, και το labor cost ήτανε λιγότερο. Οι Γερμανοί κάνανε τη ευρωζώνη, όχι όπως λένε για την ιδέα του ¨ευρωπαιού. Ευρωπαίος δεν υπάρχει. Υπάρχουνε Έλληνες, Ισπανοί, κ.λ.π. Την κάνανε την ¨ευρωζων¨ για να κοντρολαρουνε οικονομικώς, και ένας άλλος στόχος ήτανε να μην χάσουνε θέσεις εργασίας. Αμα είμασταν στη δραχμή δεν θα είχαμε προβληματα με ανεργία, άμα είχαμε έξυπνους πολιτικούς να οδηγήσουν τι χώρα.
thyma tou nomou kai tis taxis
14/02/2015 16:18
zitas douleia apo anthropous pou den doulepsan pote stin zoi tous? plaka exete
Βαλκάνιος
14/02/2015 15:22
Εχεις δίκιο οτι η κατανομη των βαρών της διόρθωσης της τραγικης Ελληνικής πρεπει να γίνει βασει των δυνατοτητων του καθενος ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
τοιθπ
14/02/2015 15:02
Εξ ημων ανεργη επιστημονα μου.. με ητα. Με υψιλον ειναι β/ πληθυντικο. Εκτος και αναφερεσαι σε εμας και δε συμπεριλαμβανεις τον εαυτο σου.
Νάνσυ
14/02/2015 06:24
Θα συμφωνήσω με τον Ψηλαλωνίτη. Ο φόβος και η δουλοπρέπεια (που κάποιοι αποκαλούν ορθολογισμό και κοινή λογική) δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Ποιος να το λέγε ότι πολλοί αρέσκονται στο να ζητούσε η παρούσα ελληνική κυβέρνηση οίκτο και να σερνόταν στα τέσσερα μπροστά στους δανειστές/τοκογλύφους. Κατά βάθος ηδονίζεστε με αυτή την ιδέα. Μόνο και μόνο για να έχετε δίκιο. Παραδεχτείτε το.
thyma tou nomou kai tis taxis
14/02/2015 16:20
den ftanei pou se daneizoun lefta me 1.5 toko tous apokaleis kai tokoglufous..an pas stin piatsa na daneisteis sou dinoun me 25%.. toso axristoi eiste -paradexteite to
Βαλκάνιος
14/02/2015 15:19
"Ο φόβος και η δουλοπρέπεια (που κάποιοι αποκαλούν ορθολογισμό και κοινή λογική) δεν είναι καλοί σύμβουλοι. "

Εννοεις η δουλοπρέπεια στα ΞΕΝΑ ΔΑΝΕΙΚΑ και ο ΦΟΒΟΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΥΣ (ΛΟΥΦΕΣ, ΒΙΛΛΕΣ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, ΟΦΦ-ΣΗΟΡ, ΜΕΡΤΖΕΝΤΕ, ανατολικου-μπλοκ γυναικες, κλπ)???


"Ποιος να το λέγε ότι πολλοί αρέσκονται στο να ζητούσε η παρούσα ελληνική κυβέρνηση οίκτο και να σερνόταν στα τέσσερα μπροστά στους δανειστές/τοκογλύφους. Κατά βάθος ηδονίζεστε με αυτή την ιδέα. "

ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΤΣΙΠΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "μας εκβιασαν και υπογράψαμε(!!!)" ?

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΓ ΚΥΒ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Δεν είδες τις κόκκινες γραμμές του ΠαπαΤσιπρα? Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΙΑΣΜΟΣ, οι ιδιωτικοποιήσεις, ...

ΕΑΝ ΤΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ (ΕΕ, ΕΚΤ, και ΔΝΤ) ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΕΛΛΑΣ
Γιώργος
14/02/2015 14:37
Δυστυχώς είναι πιο ανησυχητικά τα πράγματα. Μέσω του χρέους και της στενής οικονομίστικης λογικής που απορρίπτει τις δημοκρατικές διαδικασίες επιβάλλουν την πολιτική της υποδούλωσης, εμπνευστές της οποίας είναι οι Σαμαράς Βενιζέλος. Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα οι ηγεμόνες της λιτότητας Μέρκελ Σόιμπλε δεν φαντάζονταν ότι θα έχουν τέτοιους υπηρέτες. Κι αυτό είναι που τους αποθράσυνε εξ ολοκλήρου.
Balkano
14/02/2015 06:16
"Την Δευτέρα σκίζουμε το μνημόνιο, σταματάμε την Τρόικα, δέρνουμε την Μέρκελ, ανεβάζουμε τους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδώματα, τα δώρα επίπεδα του 2010, επιστρέφει στον λαό η ΕΛΠΙΔΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ο φασισμός πέθανε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ, !!! "

Την Δευτέρα το μνημόνιο "σκίστηκε" κατα 30% (εάν το δεχθούν οι Τροικανοι), και πήρε παράταση για 6 μήνες, οι μισθοι θα αυξηθούν σε 2 χρονια, και ΟΛΑ τα μέτρα ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ και τοσο απότομα. ΟΙ ΚΑΘΑΡΗΣΤΡΙΕΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ!

Βασικά ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΕΠΑΒΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ θα παρέμενε το δίχτυο ασφαλείας απο Ευρώπη.

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΥΡΙΖΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΥΡΙΖΑ ....
thyma tou nomou kai tis taxis
14/02/2015 16:21
afou o laos einai xazos ti na kanoume kai emeis oi exupnoi? pethenoume mazi tou san ta psaria exo apo to nero
Γιώργος
14/02/2015 14:18
Η φαντασία σου δεν είναι απαραίτητα επιχείρημα.
--------------αδιεξοδο------
14/02/2015 12:44
ξεχασες και ολους τους λαθροταλιμπαν που θα κυκλοφορουν αναμεσα μας αγριεμενοι ...εκτος μαντρας !- μετα απο το στημενο σκηνικο των δηθεν νεκρων....αποφασισαν να τους αφησουν αδεσποτους.
Ellada-Rosia
14/02/2015 04:35
Μπλα μπλα μπλα νεοδημοκρατες μπλα μπλα μπλα... Οοοοοοοολο λογια ειστε κ φανηκε απ τν Σαμαρουκο σας. Π κανονικα θα πρεπε ν χε ανακυρηχθει επιτελους ως εθνικος προδοτης. Ελεγα οτι τπτ γεροντακια τον ψηφισαν αλλα αμ δε. Τλκ υπαρχουν πολλα ζωντοβολλα π τν θελουν. Κυβερνηση Συριζα σας ψηφισαμε,μια χαρα τ πατε,σας υποστηριζουμε ακομα. Ειμαστε μαζι σας μια φωνη,ενωμενοι,δυνατοι. Μονο αν μας γυρισετε την πλατη θα καταληξετε στο τσουρμο απο τους αλλους κατι π δεν βλεπω ν κανετε οποτε κ δικαιωνετε την ψηφο μας. Σας στηριζουμε. Μονο κατι τελευταιο. Ρε παιδια αυτον τον Σαμαρα ποτε θα τον βαλει καποιος στη θεση τ. Κηρυξτε τον καποιος εθνικο προδοτη να τελειωνουμε με δαυτον.
Νάνσυ
16/02/2015 12:53
Άδικα γράφεις εδώ μέσα. Η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών εδώ επιθυμούν διακαώς επιστροφή Σαμαροβενιζέλου για να συνεχισθεί το άγιο έργο που επιτελούσαν. Πολύ θα μου άρεσε να συνεχισθεί επιλεκτικά για τους υποστηρικτές τους.
thyma tou nomou kai tis taxis
14/02/2015 16:21
kopse tin proini file
iason
14/02/2015 10:13
Θα ήταν σωστό να κηρυχθούν οι Σημίτης, ΓΑΠ και Σαμαράς σαν προδότες του Έθνους μας. Και οι τρεις δεν έχουν Ελλάδα στην καρδιά τους, ούτε είναι Έλληνες στο αίμα.-
Βασίλειος Ντεμάδης
14/02/2015 02:40
Τα θερμά συγχαρητήρια μου στην κυβέρνηση της Ελλάδας για τις διαπραγμάτευσεις στο Eurogroup! Θα πετύχουμε θετική συμφωνία για τη χώρα μας, δεν συμφέρει ούτε στις άλλες χώρες κράτη η μη συμφωνία, μέχρι να σταθούμε στα πόδια. Είχα την ευκαιρία να ρωτήσω τον πρόεδρο τότε του Eurogroup κύριο Γούνκερ τον Οκτώβρη του 2011 στη Ζυριχη σε μία ομιλία του στη Ζυρίχη, μια μέρα ανακοινωθούν τα μέτρα για την Ελλάδα, γιατί θέλουν να βάλουν την Ελλάδα μετά δύο πόδια σε ένα παπούτσι και δεν κόβουν χρήματα από την ΕΚΤ για να σώσουν το ευρώ, όπως κόβει η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα για σώσει το φράγκο. Η απάντηση ήταν, πώς είναι θέμα της ΕΚΤ. Τώρα που αποφάσησε η ΕΚΤ την ποσοτική χαλάρωση, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, θέλουμε χρήματα για ανάπτυξη και ας αγοράσει η ΕΚΤ όλα τα δάνεια ή ομόλογα που κατέχουν οι άλλες χώρες και να αλλάξει επιτέλους ο κανονισμός για την έκδοση κρατικών ομολόγωνγια όλες τις χώρες μόνο με χαμηλό σταθερό επιτόκιο για να μπορέσει να κρατήσει η ΕΚΤ τον πληθωρισμό στο 2% ή στην περίπτωση προγράμματος με μηδενικό επιτόκιο. Ως πρόεδρος τώρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κύριος Γούνκερ θα παίξει και πάλι καταλυτικό ρόλο υπέρ της Ελλάδας, για αυτό άλλωστε ετοίμασε και πρόγραμμα ανάπτυξης για την Ευρώπη. Καλή επιτυχία!
Βασίλειος Ντεμάδης
16/02/2015 16:57
Διόρθωση 1. μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας. 2. μια μέρα πριν ανακοινωθούν τα μέτρα
ΜασΠρηξανεΟιΜαλακες
14/02/2015 17:47
Και όλα αυτά να γίνουν, και να μας διαγράψουν το χρέος τελείως ακόμα για μια νέα αρχή, σε λίγα χρόνια πάλι στην ίδια κατάσταση θα είμαστε. Αφού δεν κατάλαβενουμε ούτε τα βασικά προβληματα με την νοοτροπία των διεφθαρμένων πολιτικών και του λαού και δεν παίρνουμε τη βασική ευθύνη για το τι κάναμε με τα λεφτά της ευροζονης, η μάλλον για το τι δεν κάναμε, πάλι τα ίδια θα επαναλάβουμε. Ο καθένας για τον εαυτό του και οι πολιτικοί να ξοδεύουν χαρές για τους ψήφους και να γεμίσουν τις δικές τους τσέπες.
thyma tou nomou kai tis taxis
14/02/2015 16:22
kai to koukoutsi mugdalo mexri psuxa adelfaki
Βασίλειος Ντεμάδης, Νομικός
14/02/2015 14:33
Η ομιλία ήταν την 25η Οκτωβρίου 2011, στη αύλα του πανεπιστημίου Ζυρίχης και οργανώθηκε από το ελβετικό ίδρυμα εξωτερικής πολιτικής με θέμα το μέλλον της Ευρώπης. Η πολιτική ένωση της Ευρώπης είχε επιτυχία για την αποφυγή ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, η νομισματική ένωση όμως δημιούργησε ανισότητες μεταξύ βορρά νότου και μια ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική, πρέπει να διορθώσει τις ανισότητες αυτές και να καταργήσει τις πολιτικές λιτότητες, με πολιτικές ανάπτυξης.
////////////////////////////
14/02/2015 12:45
εσυ τι πινεις ακριβως ? ελεοοοοοοοοος.
Ψηλαλωνιτης
14/02/2015 01:19
Διαβαζοντας τα ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ εχεις τη εντυπωση ότι μπηκες σε ιστοσελιδα της ΝΔ ή σε φορουμ του ΕΛΚ. Λιγη πολυφωνια αδελφια. Η νοοτροπια του "παω να ζητιανεψω" και είναι θρασυ να διεκδικώ αναπαραγει τη νοοτροπια της Ψωροκώσταινας και οδηγει σε μια Ευρωπη αποικιακη. Το 70% των Ελληνων θελει να μεινουμε στη ΕΕ, όχι γιατι ΤΟΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ετσι όπως εχει εξελιχθεί αλλα γιατι ΦΟΒΑΤΑΙ τη περιπετεια μιας εξοδου. Αποδειξη ότι όλα τα επιχειρηματα των πρωην κυβερνωντων είναι επιχειρηματα φοβου και συνηγοριας υπερ της κυριαρχουσας ιδεολογιας της λιτοτητας που αναπαραγει τη κριση.
thyma tou nomou kai tis taxis
14/02/2015 16:24
ti na diekdikiseis re ? tin ftoxeia i to zitialiniki sou ? auta ta exeis katoxuromena !
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ
14/02/2015 12:47
ε ψιτ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΕ 01.19.......ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙσυριζα - δεν ειμαστε δεξιοι ντε και καλα...ξερεις υπαρχουμε και μεις οι ΜΗ κομματικοποιημενοι.- ΟΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΡΕΑΛΙΣΤΕς ΕΛΛΗΝΕς.χαλωωωωωωωωωωωωωωωωου.ξεκοοοοοοοολα απο την νοθευμενη πλεον νδ.- ελεος.ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕς ΕΙΣΤΕ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ ΑΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ.
KO
14/02/2015 08:07
Δηλαδη αν δεν μεινουμε στην ΕΕ μπορουμε σαν χωρα να σταθουμε στα ποδια μας μονοι μας γιατι εχουμε βιομηχανια, εχουμε επενδυτες εχουμε εχουμε και δεν εχουμε κανεναν αναγκη!!!! Πατε καλα. Ειμαστε περηφανοι, ειμαστε μια χωρα που εχει χτυπηθει πολυ τον τελευταιο καιρο αλλα δεν ειμαστε βλακες για να θελουμε την αυτοκτονια μας. Οταν βγαινουν και λενε οτι δεν θα κανουν ιδιοτικοποιησεις το οποιο θα φερει μεγαλη ανασα στα οικονομικα της χωρας, οταν ξανα προσλαβανουν τους δημοσιους υπαλληλους οταν ξανα φερνουν πισω τους αιωνιους φοιτητες (αυτο δεν υπαρχει σε καμια χωρα) οταν οταν. Τοτε πως θα σταθουμε στα ποδια μας. Καλα τα λογια αλλα η πραγματικοτητα ειναι αυτη.
Σαν Σερίφης
14/02/2015 07:41
H συνηγορία στην "ιδεολογία" (λανθασμένος όρος, απλά είναι μια οικονομολογική πρακτική που στην Ελλάδα δεν δουλεύει, για τον έναν ή τον άλλον λόγο) της λιτότητας σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την επιχειρηματολογία περί παραμονής στην ΕΕ. Τα επιχειρήματα φόβου της ΝΔ τα απέρριψε σύσσωμο το εκλογικό σώμα κι έστειλε στο διάολο ταυτόχρονα και τη ΝΔ αλλά και τα strawman που επισυνάπτεις στο ποσοστό που δεν ψήφισε το κόμμα σου, πάλι για λόγους που καμία σχέση δεν έχουν με το strawman που (ομολογουμένως) ωραία στήνεις.
PELAGISIOS
14/02/2015 01:13
Κύριε Τσίπρα μακάρι να τα καταφέρετε η επιτυχία σας είναι επιτυχία της χώρας...ΑΛΛΑ από ότι δείχνουν τα πράγματα έχετε μεσάνυχτα από αυτό που λέγεται στρατηγική διαπραγματεύσης..Αυτή την στιγμή ο Σόιμπλε είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην ευρώπη και από την απόφαση του εξαρτώνται πολλά μονο "μπαχαλακηδες" και φτωχοί στο μυαλό δεν το καταλαβαίνουν..μπορείτε να απαντήσετε γιατί η γελοιογραφία που τον προσβάλει βάναυσα δημοσιεύθηκε αυτές τις κρίσιμες μέρες στην εφημερίδα του κόμματος σας την Αυγή..είσατε άπειροι τρελοί η "μπαχαλακηδες"..κύριε Τσίπρα και όλοι σας στον ΣΥΡΡΙΖΑ έχετε καταλάβει που είμαστε κάθε λέξης σε μια διαπραγμάτευση μετρα και έχει βάρος ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ Η ΑΛΛOI ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΤΕ ΤΟ ΣΚΑΜΝΙ..ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ... ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΥΤΟΝΟΟΥΜΕΝΟ"...ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ KALAAAA
thyma tou nomou kai tis taxis
14/02/2015 16:25
nai to vrikes oi xenoi ftaine pou theloun ta lefta tous piso..esu daneizeis se prezakia daneika kai agurista?
α ρε που μπλέξαμε
14/02/2015 02:47
Βαρουφάκη, κάψε τα πτυχία, πέτα τις δημοσιεύσεις, σκίσε τα βιβλία σου στην θεωρία παιγνίων και πιάσε τον PELAGISIOS για σύμβουλο στις διαπραγματεύσεις που στη 1:30 το βράδυ της Παρασκευής κάνει έντιμες, αλλά ανεπιτυχείς, ασκήσεις στην λογική, τη γραμματική και το συντακτικό και θεωρεί πως η φωνή του ακούγεται αν γράφει με ΚΕΦΑΛΑΙΑ
pelagisios
14/02/2015 16:38
Φιλε μου δεν είμαι στην Ελλάδα ..αλλα εμείς που δεν ζούμε στην Ελλάδα ξέρουμε τι χάσαμε "γιαυτο" την αγαπάμε υπερβολικά..όσο για το συντακτικό και τηn ορθογραφία εκτος από τα σχόλια που γράφω έχω να γράψω ελληνικά 34 χρονια άρα δεν τα πάω και άσχημα..τέλος πάντων αυτό το παραμύθι με την ορθογραφία όταν δεν έχετε να γράψετε τίποτε άλλο πρέπει να σταματήσει..3 γλώσσες σου φτάνουν????
GeorgesK
14/02/2015 15:02
Πολύ αμφιβάλω αν πράγματι τα πτυχία του Βαρουφάκη είναι γνήσια. Κάποιος που κατέχει τέτοιες περγαμηνές δεν πάει να κάνει διαπραγματεύσεις με τους κορυφαίους της Ευρώπης τελείως απροετοίμαστος, αδιάβαστος χωρίς πρόγραμμα χωρίς στοιχεία και αριθμούς, χωρίς καν να ξέρει τι διεκδικεί. Και δεν αναφέρω καθόλου το Τσίπρα. Αυτός είναι τελείως αγράμματος. Με το δίκιο του βέβαια….. που να του μείνει χρόνος για σπουδές.
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ....
14/02/2015 12:49
ΡΕ 02.47 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΒΙΕ pc maniac ....τα μικρα γραμματα μας βγαζουν τα ματια εδω μεσα...ελεος πια η ανοησια σας να κολλατε σε κανονες ενος αμερικανου κομπιουτερα.......ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ - ΟΧΙ ΦΑΣΙΣΜΟ των μικρων γραμματων.
AA
14/02/2015 01:06
Xerw oti tha me vrisete me auto pou that grapso, alla o Adwnis auto mas leei toso kairo.....
Θύμιος Τουλουμοτύρης
14/02/2015 01:04
Στην Ευρώπη υπάρχουν 1. αυτοί που θέλουν τα λεφτά τους πίσω ( σχηματικά ο Γιούνκερ ) και 2. αυτοί που θέλουν το "κάτι παραπάνω"( σχηματικά ο Σίμπλε ) . Αν τυχόν αυτό το Σαββατοκύριακο σωθούμε από την "στραβή" αυτό θα γίνει από τους πρώτους γιά τους δικούς τους λόγους ... αφού οι "δικοί" μας ζητούν ΣΗΜΕΡΑ ! παράταση 2 - 3 μηνών γιά να υποβάλουν σχέδιο ! από κάποιους που ξέρουν μέχρι δεκάρα πόσα λιγότερα είτε περισσότερα θα κερδίσουν αν : * κάνουν grexit με ντόμινο * κάνουν grexit χωρίς ντόμινο * δεν κάνουν grexit . Μακάρι εγω να πέφτω έξω, αλλά το πρόβλημα μας δεν είναι πως είμαστε αδύνατοι αλλά ΜΗ ΣΟΒΑΡΟΙ .
Γιώργος
14/02/2015 14:41
ΝΔ: Η δημιουργική λογιστική προϋποθέτει δημιουργική φαντασία.
κωστής
14/02/2015 00:38
φτου κι απ' την αρχή.............αμ' τι νομίσαμε..να μας λυπηθούν?
thyma tou nomou kai tis taxis
14/02/2015 16:26
na lupithoun ti ? tous roufianous ? lol les kai den xeroume ti skatolaos eimaste.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΙΛΑ
14/02/2015 00:31
DHLADH::::ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ....(ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!)
thyma tou nomou kai tis taxis
14/02/2015 16:27
kathe neo mnimonio einai kalutero apo mia xreokopia kai exodo tis elladas apo euro
Kostas Katsoulis
14/02/2015 00:28
Apo ti mia mas xrostane kai apo tin alli mas apeiloun. Kai to spoudaiotero ksexnounane oti eimaste apogonoi tou Platona kai Aristoteli oti eimaste eksipnoi,den ta vazoume kato, exoume tsampouka kai provaloume kai Veto otan stenoxoroun ton Putin
totos
13/02/2015 23:33
η Νεα Πράβδα
τα καημενα τα θυματα ...
13/02/2015 23:29
αχ καλε το παιζουν θυματα ! αχ δεν φταιμε εμεις !(το γνωστο κολπο!)φταινε οι αλλοι καλεεε...πωπωπω τι παθαμε.!!!!!! οημεεεεεεεεε!! αχ καλε μας απειλησαν να μας αφησουν νηστικους χωρις αστακο και δειπνο....
adm
14/02/2015 01:41
AN DEN EKLEVAN OI PERISOTEROI KAI NA EPLHRWNAN KAI FOROUS KAI TA XRHMATA OXI EKTOS ELLADOS,TOTE ALOIWTIKA TA PRAGMATA,TWRA AFTA EXOUN GINEI POLLA XRONIA,AFTOI POU EINAI TWRA PANW TI DOULEIA EXOUN AN DEN UPARXEI TIPOTE,DEN PSHFIZW KANENAN ALLA EXW KAI LIGO MUALO
guilaio
13/02/2015 23:13
Efhome ena pragma: Simfonia ite min simfonia,eksodos apo to euros ite mi, o Theos na vali to heri tou ! Milame, milame, diavazoume, diavazoume tis aliloepidraseis pou mas ektiponoun oi dimisiografoi, to thema ine pos KANENAS den mila gia to ti tha gini stin esoteriki diakivernisi tis Ellados, miloun oloi gia ''metarithmiseis'', stin eigeia, stin forologia klp.......omos APO POU THA VRETHOUN TA LEFTA ? Tha sas po ego :o kosmakis tha plirosi ke pali !!!!!
YY
13/02/2015 22:51
Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, έτσι είναι η δημοκρατία και όλοι μας την σεβόμαστε, αποφάσισαν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι καλύτερη για να συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Το κάνει και θα το κάνει, ελπίζω, υπό συνθήκες λογικής και σεβασμού τόσο του Ευρωπαϊκού δικαίου όσο και των δικών μας συμφερόντων. Η συζήτηση, πλέον, δεν χωράει ούτε τσαμπουκάδες, ούτε μαξιμαλισμούς. Δεν απευθύνεται, πια, στις πλατείες αλλά στον κόσμο ολόκληρο και εκεί συνεχίζει να υπάρχει μια στέρεα λογική που βασίζεται στο "οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται" όπως όλοι μας κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή. Είθε να πετύχουν κάτι καλύτερο, οι ελπίδες και οι ευχές μας είναι μαζί τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε σύμφωνοι να βγούμε από την Ευρωπαϊκή οικογένεια, στην οποία προσπαθούμε να ενταχθούμε εδώ και δύο αιώνες. Μαζί τους, λοιπόν, με την ελπίδα να ξέρουν τι διακυβεύεται σε περίπτωση λάθους ή μπλόφας ώστε να μην βιώσουμε πραγματικά την "ανθρωπιστική καταστροφή" που ζήσαν άλλες χώρες που επένδυσαν σε κούφιες υποσχέσεις. Καλή μας τύχη...
ΜασΠρηξανεΟιΜαλακες
13/02/2015 22:41
Ουαου!
Πάνος
13/02/2015 22:21
Από τη στιγμή που οι προηγούμενες κυβερνήσεις φέρνουν ακέραια την ευθύνη για την κατάντια της Ελλάδος, είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση τι απόφαση θα πάρει. Σε λίγες μέρες θα μας έρθουν τα μαντάτα και εύχομαι να μην είναι αυτά που σκέφτομαι.
KO
13/02/2015 22:19
Αλεξη νομιζεις οτι μιλας σε πενταχρονα!!! τι θα πει η τροικα τελειωσε αφου οι ιδιοι ειναι με αλλο ονομα. Βαφτισες και το μνημονιο και ολα καλα. Δεν μας παρατας με τις σαχλαμαρες σου. Σοβαρεψου επιτελους γιατι δεν σε βλεπω καλα. Εντολη πηρες απο το 36% του λαου και αν δεν ηταν ο Κατακαμμενος να σε στηριξει ειχες μονο 149 εδρες. Να θυμασαι οτι το 75% του λαου θελει να μεινει στην Ευρωπη γι'αυτο μην παιρνεις πολυ φορα.
50 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΙΖΙ
14/02/2015 01:57
πήρε 36% του 60% που ψήφισε, δηλαδή ουτε το 22% του λαου...
ν.κ.
14/02/2015 11:54
ας φροντίζατε να ψήφιζαν. Mη μας ζαλίζετε τώρα. (Για τους 100.000 18άρηδες που τους απέκλεισαν από τις εκλογές, μούγκα)
Α.Σ.
13/02/2015 22:16
Μήπως πρέπει η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αμετροέπεια έναντι των δανειστών και την απαξιωτική συμπεριφορά έναντι των προηγουμένων κυβερνήσεων, τώρα που κατάλαβε στην πράξη πόσο δύσκολο είναι να διαπραγματεύεσαι με "αξιοπρέπεια", όταν πας να γυρέψεις ελεημοσύνη;
Ξύλινος
13/02/2015 21:25
Πήγα να ζητήσω για πολλοστή φορά δανεικά απ΄ τον γείτονα κι αυτός με απείλησε ότι αν δεν του υποσχεθώ ότι θα σταματήσω να τα ξοδεύω επιπόλαια δεν θα μου δώσει.
Στράτος
14/02/2015 01:38
Το κάθαρμα!
Θεόφιλος
14/02/2015 00:17
Εάν ο γείτονάς σου είναι τοκογλύφος και σε έχει στο χέρι με τις υπογραφές σου, μη στεναχωριέσαι. Θέλει να τα ξοδεύεις επιπόλαια γιατί όσο εσύ ξοδεύεις, τόσο αυτός κερδίζει. Εάν μάλιστα το λεφτά που σου δανείζει τα έχει δανειστεί και αυτός από αλλού με χαμηλότερο επιτόκιο, θα σου κάνει και καφέ...
Στράτος
14/02/2015 16:11
Θεοφιλε, σκέπτεσαι αυτά που γράφεις; Τι σχέση έχουν με τους δικούς μας δανειστές; Αυτοί τα ΕΧΑΣΑΝ τα λεφτά τους και δεν μας δίνουν αλλα αν δεν συνεχίσουμε να βαζουμε τάξη στα οικονομικά μας.
Σαν Σερίφης
14/02/2015 07:36
Αυτό πλέον καταντάει αηδία. Από ποιον η ΕΕ δανείστηκε με χαμηλότερο επιτόκιο από το οποίο δανείζει σε εμάς; ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
ΒΠ
16/02/2015 20:50
Η ΕΕ δε δανείζεται από κανέναν χρήματα, αγαπητέ Σαν Σερίφη. Εχει τη δυνατότητα να τυπώσει όσα της λείπουν, μέσω της ΕΚΤ :). Μήπως εννοείς από ποιον δανείστηκαν με χαμηλότερο επιτόκιο ΧΩΡΕΣ της ΕΕ, αυτοτελώς, από αυτό με το οποίο δανείσαν την Ελλάδα? Γιατί στο τελευταίο ερώτημα εχω κάποια στοιχεία να παραθέσω-ενδιαφέρεσαι ακόμα? Η γνωρίζεις για τι μιλάω?
50 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΙΖΙ
14/02/2015 03:18
μα αν τα ξοδεύω επιπόλαια και όχι σε παραγωγικούς σκοπούς, θα χάσει το κεφάλαιο του οπότε πως ακριβώς θα κερδίσει?
G
13/02/2015 21:09
POLLLA VLAMENA MEHRI TORA 4 SORRY 5
Drakos
13/02/2015 20:54
Alexi 1 1 = 2, sosta? Afu den ehis hrimata na plirosis tis adespotes Yposhesis, jati tis ekanes tote proeklogika? Itheles tin Karekla, tipota allo. O Ellinikos Laos kan den se endiaferi.
.
13/02/2015 20:39
Μήπως πάς να προλάβεις τα γεγονότα λέγοντας "μας απέιλησαν"? Μήπως τελικά ολα αυτά τα προεκλογικά νταηλίκια, οι ζουρνάδες και οι μονομερείς ενέργειες ήταν μπαρούφες και τώρα που έκατσες πάνω στο αγγούρι πάς να τα φορτώσεις σε άλλους "δεν φταίμε εμείς, δεχτήκαμε διότι απειληθήκαμε"?
B.Γ.
13/02/2015 20:32
Το ότι δεν ξέρετε τί να λέτε και τί να κρύβεται το ξέραμε από καιρό.
2λάμδα
13/02/2015 20:21
Τα πράγματα όσο δύσκολα και νάναι, είναι όμως απλά. 1. Η Ελλάδα χρειάζεται δομικές αλλαγές και 2. το χρέος δεν είναι βιώσιμο, άρα η τρόϊκα κλπ. δεν κάναν σωστά την δουλειά τους. Τις δομικές αλλαγές πρέπει να τις κάνει η Ελλάδα, δηλαδή η κυβέρνηση. Οι εταίροι μας της ΕΕ μπορούν να βοηθήσουν, αν όμως επιμένουν στο χρέος και την τρόϊκα, ας μας αφήσουν να κάνουμε μόνοι μας τις αλλαγές που χρειάζονται. Αν τους συνφέρει να φύγουμε από το Ευρώ και την ΕΕ, ε, τότε να φύγουμε. Με το ζόρι δεν γίνεται συνζωή.
Στράτος
14/02/2015 01:41
Όλα σωστά αλλα σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε λεφτά για να επιζήσουμε. Δραχμές δεν περνάνε.
Ευαγγελία, 27
14/02/2015 07:08
Παράγουμε, χρυσό μου. Σιγά μην περιμένουμε απο τον κάθε απατεώνα!
Στράτος
14/02/2015 15:09
Τι παράγουμε Ευαγγελία μου και ποιοί ειναι οι απατεώνες απο τους οποίους δεν θελουμε να πάρουμε; Και αν δεν θέλουμε να πάρουμε τι γυρεύει ο Υπουργός μας οικονομικών στην Ευρώπη. Αλλά εσύ βέβαια με την φουνταμεταλιστική ορθόδοξη πίστη σου όπως την γνώρισα σε άλλες συζητήσεις δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε.
Ακακιε, μη ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι ΜISKO
14/02/2015 13:12
Φαντάζεσαι να κυκλοφορεί ο παπάς με γάιδαρο, και να τον παρκάρει εξω από την εκκλησία; Θα κανουν σεξ οι παρκαρισμενοι γαιδαροι εξω απο τον ναο κατα τη διαρκεια της θείας λειτουργιας. Θα μαθαίνουν κι οι πιτσιρικαδες περί σεξουαλικής διαπαιδαγωγησης. Η (ωμη-λιτη) ζωή είναι το καλύτερο σχολείο!
ΦΓΜ
13/02/2015 20:12
αυτά τα ηρωικά για εσωτερική κατανάλωση δεν μου αρέσουν καθόλου. Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν αυτοί που διαβλέπουν ρήξη. Δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε.
Ο$ΚΑΡ ΥΠΟΚΡΙ$ΙΑ$$
13/02/2015 19:57
ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΠΑ !!!!!!! ΣΑς ΠΙΣΤΕΕΕΕΕΨΑΜΕ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕ$$ ΤΟΥ $ΟΡΟ$ !!!!!!!!!!!
Σαν Σερίφης
13/02/2015 19:50
Δεν υφίσταται θέμα απειλής. Η θέση της ΕΕ ήταν και είναι δεδομένη, και αυτή η θέση απλά επαναδιατυπώθηκε στο Eurogroup. Aς μην παίζουμε με τις λέξεις.