Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή του Γιάννη Πανούση ότι δεν θα είναι υποψήφιος ξανά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και τις αιχμές που άφησε εναντίον του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Νίκος Τσούκαληςμιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9.84» δήλωσε ότι αισθάνεται «ταπεινωμένος, υποβαθμισμένος, απαξιωμένος και εντελώς εξευτελισμένος» από τον τρόπο που αντιμετώπισε το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τρόπος που διαχειριστήκαμε ή διαχειρίστηκε η ηγεσία του κόμματος τον μονόδρομο για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση» είπε ο κ. Τσούκαλης και πρόσθεσε:

«Εγώ προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου ταπεινωμένο, υποβαθμισμένο, απαξιωμένο και εντελώς εξευτελισμένο και πόσο μάλλον, όταν αυτή η συμπεριφορά προέρχεται από ένα κόμμα της αριστεράς, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ… Τριανταπέντε χρόνια που είμαι στον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς τέτοια ιταμή συμπεριφορά δεν έχω ξαναδεί, ακόμα και όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στα καλύτερα του…».

Ως προϋπόθεση για να είναι υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Τσούκαλης έθεσε τον «μονόδρομο», όπως είπε, του κόμματός του: «ο σχηματισμός ενός – λεγόμενου – μίνι συνασπισμού, δηλαδή η συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με όλες τις δυνάμεις της Οικολογίας και ο σχηματισμός ενός σχήματος που θα παλέψει σθεναρά τον λαϊκισμό, τον αντιευρωπαϊσμό, τον αντιμεταρρυθμισμό και θα προτείνει μια διέξοδο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας… Είναι προφανές ότι υπάρχουν ευθύνες και κυρίως στη διαπραγματευτική ομάδα, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει χρόνος να αποδοθούν».

Διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή και στο Διαρκές Συνέδριο την αυτόνομη κάθοδο κάθοδο του κόμματος, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια συνεργασίας με το χώρο της πολιτικής οικολογίας, αποφάσισαν η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα τηςΔΗΜΑΡ.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου πραγματοποιείται το μεσημέρι του Σαββάτου.

Συνάντηση με Πράσινους

Οπως όλα δείχνουν προκρίνεται το σενάριο της καθόδου μαζί με το κόμμα «Πράσινοι – Αλληλεγγύη». Μάλιστα την Παρασκευή υπήρξε συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων, γι’ αυτό που η Αγίου Κωνσταντίνου χαρακτήρισε ως τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση, χωρίς διακινδύνευση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και στόχο την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Κατά τη συνάντηση, ανέφερε το γρ. Τύπου της ΔΗΜΑΡ, συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, με την προϋπόθεση και τα δύο κόμματα να διατηρήσουν την πολιτική και οργανωτική τους αυτοτέλεια, επιδιώκοντας τη διεύρυνση και την ποιοτική αναβάθμιση του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας.