Με εξοπλισμό δανεισμένο από ταινίες του Τζέιμς Μποντ ο Παύλος Χαϊκάλης συνάντησε στις 6 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Plaza του Συντάγματος τον Γιώργο Αποστολόπουλο. Την απόφαση να φοράει στο χέρι του ρολόι-κάμερα αλλά και να έχει «αόρατη» συνοδεία είχε πάρει από κοινού με τον πρόεδρο του κόμματός του Πάνο Καμμένο. Ο βουλευτής είχε ενημερώσει νωρίτερα τον αρχηγό του πως υπήρξε απόπειρα χρηματισμού του από την πλευρά του συγκεκριμένου προσώπου.

Στο ξενοδοχείο, όπως είπε χθες ο κ. Καμμένος, «ο μεσάζων επί μία ώρα και 14 λεπτά έκανε την πρόταση στον κ. Χαϊκάλη έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Του έλεγε ακόμη ότι «μία ευκαιρία έχεις να φτιάξεις τη ζωή σου»».

Το ειδικό ρολόι για καταγραφή ήχου και εικόνας του κ. Χαϊκάλη, όμως, κατά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, δεν ήταν ο μόνος «κατασκοπευτικός» εξοπλισμός. «Είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι άλλος είχε τοποθετήσει μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας και τζάμερ που απέτρεπε τη μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού» είπε ο κ. Καμμένος, που υποστήριξε ότι «από τη συνάντηση και το βιντεοσκοπημένο υλικό αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρας χρηματισμού».

Μετά τη συνάντηση –πάντα σύμφωνα με την περιγραφή του κ. Καμμένου –ενημερώθηκε η Εισαγγελία και έγιναν οι συναντήσεις με του εισαγγελείς Ντογιάκο και Παναγιωτόπουλο.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος είπε ότι ειδοποίησαν τις Αρχές πως θα γίνει και δεύτερη συνάντηση με τον «μεσάζοντα». «Καταγράψαμε και πάλι τη συνομιλία». Αυτή κράτησε περίπου 20 λεπτά.

ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ. Σε αυτό το ραντεβού ο «μεσάζων» -όπως ακούγεται και στο οπτικοακουστικό υλικό που διέρρευσε- πρότεινε στον κ. Χαϊκάλη να του δώσει 700.000 ευρώ, να ρυθμιστεί δάνειό του και τα υπόλοιπα χρήματα με διαφορετικό τρόπο, σε χρυσό ή μαύρα. Του είπε δηλαδή ότι κάποια από τα χρήματα μπορεί να του τα δώσει άμεσα σε μετρητά και άλλα με άλλον τρόπο.

Επειτα ο κ. Καμμένος είπε πως έγινε και πάλι ενημέρωση του Εισαγγελέα για την υπόθεση.

Στο μεταξύ, στη δεύτερη συνάντηση «μεσάζοντα» – Χαϊκάλη είχε συμφωνηθεί να υπάρξει ακόμη ένα ραντεβού προκειμένου ο «μεσάζων» να δώσει τα χρήματα στον βουλευτή των ΑΝΕΛ. Το ραντεβού είχε κλειστεί για τις 12 Δεκεμβρίου, στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη. Η Αστυνομία είχε ειδοποιηθεί για να συλλάβει επ’ αυτοφώρω τον «μεσάζοντα». Το ραντεβού ακυρώθηκε με ένα μήνυμα στο κινητό του κ. Χαϊκάλη: «Δεν μπορώ να έρθω, Καλά Χριστούγεννα».