Ο ύμνος του ΕΑΜ ακούστηκε στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.

Το γεγονός προκάλεσε αίσθηση και ποικίλα σχόλια.

Από τους πρώτους που σχολίασε μέσω twitter ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης: «Όταν τελικά οι Συριζαίοι μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων εννοούν αυτό που είδαμε στο Χαλάνδρι. Εμφυλιοπολεμικό μίσος…Ψηφίστε τους!»

Για να απαντήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης:

«Το ΕΑΜ είναι τμήμα της Εθνικής Αντίστασης, αναγνωρισμένο κ απο την πολιτεία. Όσοι μιλούν για «εμφύλιο», είναι κ ανιστόρητοι κ μισαλλόδοξοι»

Το ΕΑΜ είναι τμήμα της Εθνικής Αντίστασης, αναγνωρισμένο κ απο την πολιτεία. Όσοι μιλούν για «εμφύλιο», είναι κ ανιστόρητοι κ μισαλλόδοξοι.

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) October 28, 2014

Τον καβγά σχολίασε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μιλώντας στο MEGA είπε:

«Καλλιεργούν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα θύλακες μέσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Γι αυτό αρέσκονται στην παρελθοντολογία διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα, προσπαθώντας να επαναφέρουν διαιρέσεις οι οποίες είχαν κλειστεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα χρόνια της μεταπολίτευσης».