Γνωστές έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, καθώς των γραμματέων Επικοινωνίας, Γιάννη Παναγιωτόπουλου και Ανδρέα Κατσανιώτη.

Oι τρεις γραμματείς παραιτήθηκαν για να μην έχουν πρόβλημα εκλογιμότητας στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να υποβάλουν την παραίτησή τους 18 μήνες νωρίτερα.

Ο κ. Βαρτζόπουλος θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο κ. Κατσανιώτης, ο οποίος ήταν και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας με τη ΝΔ, στην Αχαΐα, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος στην Αρκαδία.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ- ΜΠΕ αναφέρουν ότι η παραίτηση των τριών γενικών γραμματέων δεν συνδέεται με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, οι κρατικοί αξιωματούχοι που θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να έχουν υποβάλει την παραίτησή τους 18 μήνες πριν τη συνταγματική λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται μάλιστα να υπάρξουν κι άλλες παραιτήσεις γενικών γραμματέων για τον ίδιο λόγο.