Κάν’ το όπως η Ραχήλ Μακρή. Κάτι τέτοιο πρέπει να είχε στον νου της η Αννα Καραμανλή όταν το βράδυ της Τρίτης προχώρησε σε ένα ασυνήθιστο σόου για κυβερνητικό βουλευτή.

Με τον αέρα και τη χάρη της Μακεδονίτισσας Ραχήλ, από το μονόπρακτο της «Μάχης κατά του ΕΝΦΙΑ» με πρωταγωνίστρια την πρώην δημοσιογράφο – της πρώην ΕΡΤ – δεν έλειπε τίποτα. Φωνές, προχωρημένα «γαλλικά» – κατά του Γκίκα Χαρδούβελη -, ακόμη και κλάματα ήταν μερικές μόνο από τις πράξεις του δράματος που έλαβε χώρα στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στη Βουλή.

Η «Αννούλα της Β’ Αθηνών» δεν είναι η μόνη που αντιδρά στον ΕΝΦΙΑ. Υπήρξαν πολλοί βουλευτές της συμπολίτευσης που άσκησαν σκληρή – και τεκμηριωμένη – κριτική στον φόρο για τα ακίνητα.

Αραγε σε τι διαφέρει η Καραμανλή από τους υπόλοιπους διαμαρτυρόμενους βουλευτές της συγκυβέρνησης; Εκείνη κλαίει, οι άλλοι όχι. Εκείνη παρακολουθεί πολλούς συναδέλφους της από τη Β’ Αθηνών να κάθονται σε υπουργικές καρέκλες και τον εαυτό της να χαζεύει με τα κιάλια υπουργεία. Πρόσφατα άλλωστε έχασε τη διαδοχή του Κώστα Κουκοδήμου στο υπουργείο Παιδείας.

Συνομιλητής της παραδέχεται πως είναι πιεσμένη που δεν έχει λάβει ακόμη υπουργικά αξιώματα. «Πιστεύει ότι θα της στοιχίσει και θέλει να επανεκλεγεί πάση θυσία» λέει. Ετσι προέκυψε και η φράση προς τον σύμβουλο του υπουργού Οικονομιών το βράδυ της Τρίτης: «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη!».

Φοβάται πράγματι η Καραμανλή τόσο πολύ μήπως έχει την τύχη των άνεργων συναδέλφων της από την ΕΡΤ; Κανείς δεν ξέρει. Το βέβαιο πάντως είναι ότι πρόσφατα σε πηγαδάκι γαλάζιων βουλευτών δεν δίστασε να υπενθυμίσει ότι «εγώ ψήφισα ακόμη και την απόλυσή μου από την ΕΡΤ». Οντως. Και η πράξη της, το καλοκαίρι του 2013, είχε εξοργίσει τους απολυμένους συναδέλφους της. Τότε σε ένα από τα πανό εντός του Ραδιομεγάρου – που το κοσμούσε η φωτογραφία της – αναγραφόταν: «Αννα, πού είσαι;».