Ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Αυγή Κώστας Κάρης έχασε, το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 60 χρόνων τη μάχη με τον καρκίνο. Ο Κώστας Κάρης στρατεύθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στην Αριστερά και συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως φοιτητής της Αρχιτεκτονικής.

Ηταν ηγετικό στέλεχος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του ΣΥΝ, ενώ συμμετείχε και στην ίδρυση της ΔΗΜΑΡ στην οποία ήταν μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

«Πνεύμα ανήσυχο, προικισμένο και μορφωμένο, σφράγισε με την παρουσία του, τις γνώσεις και το ήθος την πορεία του αριστερού ανανεωτικού νεολαιίστικου κινήματος καθώς και της Αυγής» σημειώνει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα.

«Την απώλεια ενός ανθρώπου όπως ο Κώστας Κάρης που συνέδεσε ολόκληρη τη ζωή του με την ανανεωτική αριστερά, θρηνεί η Δημοκρατική Αριστερά» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«Η Δημοκρατική Αριστερά, η Κεντρική Επιτροπή και ο πρόεδρός της εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός συντρόφου που θα μείνει πάντοτε ζωντανός στις αναμνήσεις μας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Αυγή, η κηδεία του Κώστα Κάρη θα γίνει αύριο Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, από το νεκροταφείο Χολαργού.