Παγώνει προς το παρόν το θέμα του αιγιαλού η κυβέρνηση, ύστερα και από τις πολλές αντιδράσεις τόσο των περιβαλλοντικών οργανώσεων, όσο και βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης. Την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε πως επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά είναι να υπάρξει εξαντλητική και ουσιαστική δημόσια διαβούλευση και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα διαμορφώσει τη θέση της μετά τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

«Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική και ουσιαστική, με στόχο την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος. Ζήτησε επίσης, μετά τις Ευρωεκλογές, να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική θέση της» ανέφερε ο Δημ. Σταμάτης.

Ενδεικτικές του προβληματισμού που υπάρχει ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το επίμαχο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό ήταν και οι δηλώσεις την Τρίτη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είπε ότι αυτό το σχέδιο νόμου «έχει πολλά προβλήματα.

Μιλώντας στον Real FM ο Κυρ. Μητσοτάκης κάλεσε μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο να «λάβει υπόψη του τα σχόλια της διαβούλευσης και να φέρει ένα νομοσχέδιο τροποποιημένο», λέγοντας ότι «αυτή είναι και η ουσία της διαβούλευσης, για την οποία πάντα αγωνιζόμουν».