Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στο θέμα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν εξαπέλυσε την Τετάρτη η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Φωτείνη Τομαή-Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Φωτεινή Τομαή-Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «απαράδεκτη και προδοτική στάση» από την Κουμουνδούρου επισημαίνοντας ότι στην υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν είχαν αντιδράσει έντονα κύκλοι της μουσουλμανικής μειονότητας.

Το πρωί της Τετάρτης ο Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε σε τηλεοπτική του παρέμβαση στον ΑΝΤ1 ότι «δεν υπήρξαν πιέσεις» από το τουρκικό προξενείο της Θράκης οι οποίες οδήγησαν στην αποπομπή της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο και επέμεινε πως η απόσυρση της υποψηφιότητάς της αποτελεί «πολιτική απόφαση».

Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η Κουμουνδούρου υπέκυψε σε πιέσεις καθώς συνδέουν άμεσα τον ρόλο του τουρκικού προξενείου με τη μουσουλμανική μειονότητα.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, εξάλλου, ο οποίος ως πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στη Θράκη, υποστήριξε την Τρίτη πως ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποπομπή της Σουλεϊμάν δήλωσε «πίστη στο τουρκικό προξενείο» και έκανε «τεμενά στον Ερντογάν».