«Πήραμε τον Τότη για να βγάλουμε την ομάδα πρώτη». Με αυτό το μήνυμα υποδέχθηκε χθες ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τον συνδυασμό του και γνωστό βετεράνο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τότη Φυλακούρη στη διάρκεια εκδήλωσης με τη συμμετοχή και άλλων παλαίμαχων αθλητών.

«Οι θεσμοί της Αυτοδιοίκησης, δήμοι και περιφέρειες, είναι θεσμοί που μας συγκινούν, μας εμπνέουν και μας ενώνουν ανεξάρτητα από τις πολιτικές, κοινωνικές και κομματικές αναφορές μας», τόνισε ο κ. Σγουρός και, επιβεβαιώνοντας τη στάση του αυτή, συνέχισε τα ανοίγματα προς όλους τους χώρους και προς «αυτοδιοικητικά και πετυχημένα» – όπως είπε – πρόσωπα.

Ετσι, η ομάδα του σημερινού περιφερειάρχη διευρύνθηκε από χθες με τη συμμετοχή του πρώην δημάρχου Πεύκης και προερχόμενου από το γαλάζιο στρατόπεδο Παύλου Καμάρα ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, ενώ για τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα ανακοινώθηκε ο Χάρης Δαμάσκος, πρώην αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής επί θητείας Λεωνίδα Κουρή και προερχόμενος επίσης από τους κόλπους της ΝΔ.

ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ. «Μας ενώνει η αυτοδιοικητική αντίληψη και η ίδια αυτοδιοικητική γλώσσα την οποία μιλάμε. Αυτή δεν έχει να κάνει ούτε με τακτικισμούς ούτε με πολιτικάντικα ή άλλου είδους τερτίπια» είπε ο κ. Καμάρας, αναφερόμενος στη σχέση του με τον Γιάννη Σγουρό. «Λειτούργησε αυτοδιοικητικά, ανεξάρτητα, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, έκανε έργο χωρίς αποκλεισμούς και σκοπιμότητες και οδήγησε την περιφέρεια στην ανάπτυξη» σχολίασε για τον σημερινό περιφερειάρχη και ο κ. Δαμάσκος.

Είχε προηγηθεί προ ημερών η συμπόρευση με τον συνδυασμό Σγουρού του επί σειρά ετών δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος θα δώσει τη μάχη ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα.

Τον αγώνα για την περιφέρεια θα συνεχίσουν, όπως σημείωσε και ο κ. Σγουρός, οι νυν αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Αννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου και Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, οι οποίες θα είναι εκ νέου υποψήφιες. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και τα τρία τελευταία ονόματα για τις θέσεις των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών. Οπως αναφέρεται, μία από τις επιλογές αναμένεται να είναι ενός νυν αντιπεριφερειάρχη. Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του κ. Σγουρού (στον Βήμα FM) πρόταση για μία από τις θέσεις έγινε και στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανό. «Είναι δύσκολο γι’ αυτόν, διότι είναι στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ, αλλά το σκέφτεται πάρα πολύ και το επιθυμεί και δεν ξέρω αν οι συνθήκες θα του το επιτρέψουν» ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ. Μνήμες από την εδώ και τέσσερις δεκαετίες γνωριμία τους ξύπνησαν στο μεταξύ στην εκδήλωση για τον Τότη Φυλακούρη. «Είσαι πάντα έτοιμος και γεμάτος ενθουσιασμό για ένα ματσάκι» ανέγραφε η πλακέτα που του έδωσε ο περιφερειάρχης ως Βραβείο του Καλύτερου Μπαλαδόρου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι παλαίμαχοι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Κώστας Ελευθεράκης και Γιώργος Δεληγιάννης, καθώς και ο υποψήφιος πρώην διαιτητής Παναγιώτης Βαρούχας.