Διπλή υβριστική επίθεση δέχθηκαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ», με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη και τη Χρυσή Αυγή να συναντώνται από διαφορετικές αφετηρίες στην προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν δημοσιεύματα της εφημερίδας.

Οι χαρακτηρισμοί περί «εφημερίδας του Μνημονίου και της κυβέρνησης» κυριαρχούν τόσο στις αναφορές του κ. Σκουρλέτη όσο και στις ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής. Μόνη διαφοροποίηση: ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνει ότι τα δημοσιεύματα που τον ερεθίζουν είναι καθοδηγούμενα από το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Χρυσή Αυγή βλέπει κοινό δάκτυλο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Αφορμή για την υβριστική επίθεση του κ. Σκουρλέτη στάθηκαν αναφορές στη στήλη «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου σχετικά με δημοσίευμα γερμανικού οικονομικού περιοδικού σύμφωνα με το οποίο ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος ήταν χορηγός της εκδήλωσης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Αντί να περιοριστεί στη διάψευση του δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού, ο κ. Σκουρλέτης πρωτοστάτησε χθες στην αμφισβήτηση τόσο της δημοσιογραφικής εγκυρότητας του συντάκτη των «ΝΕΩΝ» όσο και της ίδιας της εφημερίδας.

«Αυτή εδώ η εφημερίδα είναι η εφημερίδα του Μνημονίου. Είναι ικανή να τα υποστηρίξει όλα», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, κραδαίνοντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, στην πρωινή εκπομπή, το χθεσινό φύλλο. «Θεωρώ ότι η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με το ιστορικό της όνομα και τη διαδρομή της στον χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Τα τελευταία χρόνια είναι η εφημερίδα του Μνημονίου», συνέχισε.

Ο κ. Σκουρλέτης αντιπαρήλθε, μάλιστα, άνευ σχολίου την επισήμανση των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης σύμφωνα με την οποία γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε πρώτο τα περί χρηματοδότησης από τον Σόρος και περιορίστηκε να συνεχίσει την επίθεσή του, αυτή τη φορά με καταγγελτικές δηλώσεις και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Βρήκε ο κ. Βενιζέλος λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ –αυτό το Συνέδριο που θα είναι τομή –να αφιερώσει όλη την ομιλία του όχι για να μας πει για τη νέα ταυτότητα της Σοσιαλδημοκρατίας, αλλά για να υπάρξει ο υβριστής εκ μέρους της κυβέρνησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο «ΑΝΤΙΛΑΛΟΣ». Λίγες ώρες αργότερα «ΤΑ ΝΕΑ» μπήκαν στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής για το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά τους υπό τον τίτλο «Το κατηχητικό του μίσους», που αφορούσε μαθήματα «πνευματικής αφύπνισης» παιδιών του Δημοτικού από το κόμμα του Μιχαλολιάκου.

Σε ανάλογο μήκος κύματος με τον κ. Σκουρλέτη, η Χρυσή Αυγή αναφέρεται στα «ΝΕΑ» ως τη «ναυαρχίδα του Μνημονίου και του ΔΟΛ», η οποία –όπως λέει –«ανέλαβε εργολαβικά την υπεράσπιση της κυβέρνησης του Μνημονίου που καταρρέει»…

«Ο λόγος που έχει εξαπολυθεί αυτή η επιχείρηση παραπληροφόρησης και προπαγάνδας είναι προφανής. Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ χαμηλή και οι περισσότερες διαρροές της είναι προς τη Χρυσή Αυγή», ισχυρίζεται. Και προσπαθεί μέσω τέτοιων επιχειρημάτων να διαψεύσει το ρεπορτάζ, επιμένοντας ωστόσο ότι τα μαθήματα αφορούν «τα ηρωικά πρότυπα που προσπαθεί να ενσταλάξει στα παιδιά η Χρυσή Αυγή».

Ενδεικτικό της σύγχυσης του κ. Σκουρλέτη, πάντως, είναι ότι ο ένθερμος το πρωί πολέμιος της εγκυρότητας των «ΝΕΩΝ» εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα να επικαλείται το δημοσίευμα της εφημερίδας για να καταγγείλει τη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά και να εξαπολύσει άλλη μία επίθεση κατά της κυβέρνησης, καθώς και κατά των αστυνομικών και των δικαστικών Αρχών.

Σε μία σκληρή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούνται τα στοιχεία του ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» και γίνεται λόγος για «σύγχρονο παιδομάζωμα» με στόχο να παραχθούν γενίτσαροι του χιτλερισμού, για «κυβέρνηση που υιοθετεί της ατζέντα της Χρυσής Αυγής και για αστυνομικές και δικαστικές Αρχές που την περιβάλλουν με ασυλία».