Η φετινή Άνοιξη κομίζει τέχνη στην Αθήνα. Μια ανάσα πριν εγκαινιαστεί η documenta14, η σπουδαία ευρωπαϊκήεικαστική διοργάνωση, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της φιλοξενείται και εκτός Κάσελ, στην Αθήνα, οιγκαλερί της πόλης την υποδέχονται πανηγυρικά μέσω της δράσης Gallery Walk.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 6 έως και τις 9 Απριλίου, συνολικά 41 γκαλερί (38 στην Αθήνα και 3 στον Πειραιά)δίνουν ένα δυναμικό “παρών” παράλληλα με το πρόγραμμα της documenta14.

Αναλυτικότερα οι γκαλερί σε αυτό το πλούσιο εικαστικά τετραήμερο διευρύνουν το ωράριο τους και παραμένουνανοιχτές ακόμη και την Κυριακή. Τόσο για να τιμήσουν την άφιξη της documenta14, όσο και για να προσφέρουνστους φιλότεχνους την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα 150 και πλέον καλλιτεχνών που εκθέτουν στιςσυμμετέχουσες αίθουσες τέχνης.

Με οδηγό τον ειδικό δίγλωσσο χάρτη (ελληνικά-αγγλικά) που έχει σχεδιαστεί για το Gallery Walk και ο οποίος θαδιανέμεται σε όλες τις γκαλερί που συμμετέχουν στον εικαστικό περίπατο, οι φίλοι της τέχνης θα μπορέσουν ναδιαμορφώσουν τη δική τους διαδρομή στο πλαίσιο του εορταστικού τετραημέρου με στόχο να επισκεφθούν όσο τοδυνατόν περισσότερες αίθουσες τέχνης και να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα σχετικά με την τρέχουσα εικαστικήκίνηση.

Το Gallery Walk διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) σε παραγωγή τηςεταιρείας Be Best που έχει αναλάβει και την παραγωγή της Art Athina.

INFO:

6-7-8-9 Απριλίου 2017

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 12.00-21.00

Κυριακή: 12.00-19.00