Στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι αχανής καιανεξερεύνητος αλλά ταυτοχρόνως ανθρώπινος, δημοκρατικός αλλά καιτοξικός, άμεσος αλλά και γεμάτος ψέματα περιηγούνται οι δημοσιογράφοιτης εκπομπης «ΕΡΤ report» που θα μεταδοθεί στις 16.00 το Σάββατο 25Φεβρουαρίου από την ΕΡΤ1.

Η εκπομπή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρεμούνδου, ερευνά πώς τοσυναισθηματικό αποτύπωμα που αφήνουν οι άνθρωποι στο Διαδίκτυοκαταγράφεται από εταιρείες, ερμηνεύεται και παράγει νέα μοντέλαπολιτικής επικοινωνίας. Η θεωρία OCEAN. Το παράδειγμα Τραμπ. Ηπροσαρμογή των ελληνικών κομμάτων στα νέα δεδομένα.

Η Εμμανουέλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρασυνομιλούν με εκπροσώπους εταιρειών που παρακολουθούν καιερμηνεύουν τις συζητήσεις μας στα social media.

Δημοσκόποι, πολιτικοί επιστήμονες, blogger, περσόνες των social media,αλλά και υπεύθυνοι κομμάτων για τις καμπάνιες τους στα Νέα Μέσα,μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου εξηγούν μέσα από ποια κανάλια τα μέσακοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης, τηνκαταναλωτική συμπεριφορά, την ψήφο αλλά τους τρόπους με τουςοποίους οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν πολιτικές και στρατηγικές.

Εξηγούν οι ειδικοί, εξάλλου, πως μπορεί να χειραγωγηθεί ή και νααλλοιωθεί η πιο μαζική έκφραση γνώμης που έχει υπάρξει ποτέ, καθώς καιπώς επανέρχεται επιτακτικά η ανάγκη για διασταύρωση πηγών καιειδήσεων αλλά και για πολύπλευρη ενημέρωση.