Πριν από πόσο καιρό είδατε κάποια παράσταση Καραγκιόζη; Συνεπής στο ραντεβού του με τους λάτρεις του Θεάτρου Σκιών ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει για 20ή χρονιά Φεστιβάλ Καραγκιόζη, από τις 17 έως τις 20 Μαΐου, προσκαλώντας παιδιά και γονείς σε τέσσερις μαγιάτικες βραδιές, συντροφιά με τον λαϊκό ήρωα που εδώ και δύο αιώνες μας κάνει να χαμογελάμε.

Φέτος το Φεστιβάλ Καραγκιόζη θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στην οποία βρίσκεται το Αλσος Μικρασιατικής Μνημοσύνης, με διάσπαρτα μνημεία αφιερωμένα στις αλησμόνητες πατρίδες. «Επιχειρούμε με αυτόν τον τρόπο να δούμε να συμπλέκονται η παράδοση με τη μνήμη, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παιδιών» αναφέρει ο αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Η Νέα Σμύρνη, να θυμίσουμε, έχει παράδοση στο Θέατρο Σκιών, καθώς εκεί έζησε και εργάστηκε ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες καραγκιοζοπαίχτες, ο Μάνθος Αθηναίος. Το Φεστιβάλ Καραγκιόζη παρουσιάζει ο νεοσμυρνιώτης καλλιτέχνης Τάσος Κώνστας, θαυμαστής του Μάνθου Αθηναίου και μαθητής του επίσης σπουδαίου καραγκιοζοπαίχτη Ευγένιου Σπαθάρη.

Το Φεστιβάλ ανοίγει την Πέμπτη 17/5 «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής». Θα ακολουθήσουν «Ο μεγάλος κληρονόμος» (18/5), «Ο Καραγκιόζης ανθοπώλης» (19/5) και «Ο Καραγκιόζης ξενοδόχος» (20/5).

Ολες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20.00, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.