Αλλη μία φωνή του διεθνούς φεμινισμού, και μάλιστα από τις σημαντικότερες, παίρνει θέση για το κίνημα #MeToo. Η Ζερμέν Γκριρ αναρωτιέται για την αποτελεσματικότητά και εκφράζει μια μάλλον διαφορετική άποψη για τις νεότερες καταγγελίες εναντίον του Γούντι Αλεν και της υπόθεσης παρενόχλησης εις βάρος της κόρης του Ντίλαν Φάροου. Η 74χρονη φεμινίστρια, ακτιβίστρια και συγγραφέας (στα ελληνικά κυκλοφορούν πέντε βιβλία της, από τη «Γυναίκα ευνούχο» του 1988 ώς τη «Γυναίκα του Σαίξπηρ» του 2008), τιμήθηκε στο Λονδίνο ως Αυστραλέζα της Χρονιάς και στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «The Sydney Morning Herald» ακολουθεί τον ρυθμό των γαλλίδων σταρ Ζιλιέτ Μπινός, Φανί Αρντάν, Ιζαμπέλ Ιπέρ, οι οποίες συντάσσονται με την Κατρίν Ντενέβ και τις δηλώσεις της περί ελευθερίας των γυναικών.

Η Γκριρ εξέφρασε τον προβληματισμό της ότι αυτό που ονομάζεται #MeToo «μπίζνες» δεν θα λειτουργήσει, επειδή όλοι οι ισχυροί άντρες που ενέχονται σε παρόμοιες υποθέσεις ενημερώνουν ήδη τους δικηγόρους τους. «Αυτό που το κάνει διαφορετικό είναι όταν ο άνδρας έχει οικονομική δύναμη όπως o Χάρβεϊ Γουάινστιν», λέει. «Αν ανοίξετε τα πόδια σας επειδή εκείνος είπε «φέρσου ωραία σε μένα και θα σου δώσω μια δουλειά σε μια ταινία», τότε φοβάμαι πως αυτό ισοδυναμεί με συναίνεση και είναι πολύ αργά για να αρχίσουν οι γυναίκες τη δριμύτατη κριτική. Μοιάζει ήδη με τη δίκη του Ο.Τζ. Σίμσον. Θα συνεχιστεί και θα συνεχιστεί, και θα στρέψει τις γυναίκες τη μία εναντίον της άλλης. Ανησυχώ για το γεγονός ότι τις γυναίκες οι οποίες έχουν καταθέσει τώρα θα τις κάνουν κομμάτια. Τελικά η εξουσία είναι εξουσία και οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται είναι εκείνοι που δεν έχουν τέτοια ισχύ». Η Γκριρ είπε ότι λυπάται για το γεγονός ότι το κίνημα απέτυχε να αντιμετωπίσει την κακοποίηση των γυναικείων μειονοτήτων στις συνήθεις θέσεις εργασίας.

ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ. Εδωσε όμως και τη δική της οπτική για την υπόθεση του Γούντι Αλεν, ο οποίος αντιμετωπίζει επί σειρά ετών τις κατηγορίες της κόρης του Ντίλαν Φάρου, ότι την παρενόχλησε σεξουλαικά όταν ήταν επτά ετών (η άλλη πλευρά συνδέει πάντα το γεγονός με την επιρροή που είχε στην Ντίλαν η Μία Φάροου, πρώην σύζυγος του Αλεν). Η Ζερμέν Γκριρ σχολίασε τις δημόσιες τοποθετήσεις ηθοποιών που παίρνουν αποστάσεις από τις ταινίες του αμερικανού σκηνοθέτη ακόμη και αν συνεργάστηκαν μαζί του (Μία Σορβίνο, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κόλιν Φερθ, Τιμοτέ Σαλαμέ). «Αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια. Τι θέλετε, δηλαδή, να σταματήσει να κάνει ταινίες; Μπορεί να είναι μια καλή ιδέα πιθανότατα, επειδή δεν είναι πλέον τόσο οι δουλειές του».