Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό άναψε η εμπρηστική επίθεση με στόχο την επιχείρηση της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Μαρέβας Μητσοτάκη. Η ίδια αντέδρασε με ιδιαίτερα αιχμηρές δηλώσεις: «Από τη μέρα που ο σύζυγος μου Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη στην ηγεσία της ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική επιχείρηση εξόντωσής μου σε όλα τα επίπεδα. Θέλουν να πλήξουν τον σύζυγό μου και χτυπούν εμένα» ανέφερε και διαμήνυσε πως «ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου θα φοβηθούμε. Οσο κι αν κακοποιήσουν την αλήθεια, όση λάσπη κι αν ρίξουν, δεν πρόκειται να με λυγίσουν. Θα συνεχίσω τη δουλειά μου και τη ζωή μου, χωρίς να δειλιάσω απέναντι στην αλητεία και στην τρομοκρατία. Δύναμή μας η αντοχή μας. Είναι δειλοί και θα ηττηθούν».

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. Η επίθεση σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της επιχείρησης στην περιοχή του Ψυρή. Αγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από τέσσερα γκαζάκια συνδεδεμένα με πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και στουπί, στην είσοδο του κτιρίου. Η φωτιά από την ανάφλεξη του μηχανισμού προκάλεσε φθορές στην είσοδο χωρίς να επεκταθεί στο εσωτερικό.

Οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ. έχουν περισυλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας σε μεγάλη ακτίνα, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία για τους εμπρηστές κατά τη διαδρομή προσέγγισης και διαφυγής. Τα πρώτα στοιχεία έδειξαν ότι ήταν τουλάχιστον δύο και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Μέχρι αργά το βράδυ καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ. Η εμπρηστική επίθεση πυροδότησε αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εκεί οδηγεί η ανελέητη στοχοποίησή της από τα υπόγεια του Μαξίμου και τα φερέφωνά τους που έχουν βέβαια στόχο να πλήξουν εμένα. Δεν τους φοβόμαστε και δεν θα τους περάσει» ήταν η οξύτατη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε υψηλούς τόνους ακολούθησε η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι απόλυτη και απερίφραστη η καταδίκη μας για την επίθεση με γκαζάκια στην επιχείρηση της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη», προσθέτοντας όμως πως «η προσπάθεια, όμως, του κ. Μητσοτάκη να χρεώσει στην κυβέρνηση την άθλια αυτή ενέργεια είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και επιβεβαιώνει την ολοκληρωτική του αντίληψη»