Τα αίτια της πτώσης του υπερελαφρού αεροσκάφους, το βράδυ της Τετάρτης, κοντά στον διάδρομο προσγείωσης 17 του αεροδρομίου της Αερολέσχης Λάρισας, στην περιοχή Δένδρα, διερευνώνται από μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων.

Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χρήστος Λυτάρης,αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα, πάντως «και οι δύο επιβαίνοντες ήταν εμπειρότατοι πιλότοι, καλοί γνώστες και πολύ καλοί χειριστές του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους».

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ανήκε σε 43χρονο επιχειρηματία – τον έναν εκ των των δύο θυμάτων-, ο οποίος μαζί με τον δεύτερο επιβαίνοντα – τον 34χρονο επισμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας – ήταν μέλη της Αερολέσχης Λάρισας.Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο βρέθηκαν δεμένοι στα καθίσματά τους.

Τα συντρίμμια του TL – 20παραμένουν στην περιοχή, φυλασσόμενα από δυνάμεις της αστυνομίας.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ το βράδυ της Τετάρτης.Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετείχαν ελικόπτερο Απάτσι του Στρατού, οχήματα της Πυροσβεστικής, άνδρες της ΕΜΑΚ και αστυνομικοί.Η επιχείρηση ήταν δύσκολη και κράτησε αρκετές ώρες.