Ισόβια στον «δράκο των ασανσέρ» για τη δολοφονία 21χρονου

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2017 13:20 |
Ισόβια στον «δράκο των ασανσέρ» για τη δολοφονία 21χρονου

Ισόβια κάθειρξη ήταν η τιμωρία που επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον αποκαλούμενο «δράκο των ασανσέρ», ο οποίος κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχος 21 χρόνια μετά, για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, στον Λυκαβηττό.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειοψηφία (5 - 2), καθώς δύο μέλη είχαν την άποψη ότι ο 44χρονος έπρεπε να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Επιπλέον, επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο, που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών την περίοδο 1996 - 1997 και καταδικαστεί σε 179 χρόνια, ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.

Λίγο νωρίτερα την ενοχή του κατηγορούμενου είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας.

Στο επίκεντρο της αγόρευσης της εισαγγελέως βρέθηκε το παλαμικό αποτύπωμα του 44χρονου, το οποίο εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος και τον έφερε στο εδώλιο.

Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε το αποτύπωμα «αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο».

«Ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να είναι πιο ειλικρινής στην απολογία του απέναντι στο δικαστήριο και τη μνήμη του νεκρού» τόνισε.

Στην απολογία του ο 44χρονος ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του 21χρονου. «Δε θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου» είπε, τονίζοντας πως, ενώ ο ίδιος μπαινοβγαίνει στη φυλακή επί σειρά ετών, η Αστυνομία ταυτοποίησε με τόσα χρόνια καθυστέρηση το αποτύπωμά του στο αυτοκίνητο που έγινε το έγκλημα.

1
PGabriel
19/06/2017 13:56
21 χρόνια μετά!!!!!!!!!!!!!!!!!!