Κλειστός θα είναι αύριο Τρίτη και την Τετάρτη ο σταθμός «Μοναστηράκι» του ΗΣΑΠ, λόγω των εργασιών για την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων ελέγχου των εισιτηρίων στο Μετρό της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Μοναστηράκι» θα κλείσει μόνο για το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ). Στη διάρκεια του διημέρου οι συρμοί προς Κηφισιά και Πειραιά θα διέρχονται από το σταθμό χωρίς στάση, ενώ θα λειτουργεί κανονικά ο σταθμός «Μοναστηράκι» της γραμμής 3 του Μετρό (Αιγάλεω-Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο).

Οι μετεπιβιβάσεις μεταξύ των τριών γραμμών του Μετρό, θα γίνονται στους σταθμούς «Σύνταγμα», «Ομόνοια» και «Αττική».

Νέες γραμμές λεωφορείων στο Χαλάνδρι

Την ίδια ώρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), ύστερα από πρόταση του Δήμου Χαλανδρίου, ενέκρινε τη λειτουργία τριών δημοτικών λεωφορειακών γραμμών που θα εξυπηρετούν την καλύτερη σύνδεση των γειτονιών του δήμου μεταξύ τους, με το κέντρο της πόλης, καθώς και με άλλα διοικητικά, αθλητικά κέντρα (αθλητικοί χώροι, σχολεία, κοιμητήριο κ.λπ.). Παράλληλα θα παρέχουν τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στους σταθμούς του Μετρό ή σε στάσεις του δικτύου των γραμμών του ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα ο ΟΑΣΑ ενέκρινε τη λειτουργία των εξής λεωφορειακών Γραμμών:

* Γραμμή Β1:Πολύδροσο – Κέντρο Χαλανδρίου – Μεταμόρφωση – Πάτημα – Κοιμητήριο.

* Γραμμής Β2:Κοιμητήριο – Πάτημα – Μεταμόρφωση – Κέντρο Χαλανδρίου – Πολύδροσο.

* Γραμμή Γ:Κάτω Χαλάνδρι. Η κυκλική γραμμή «Γ» θα συνδέει την περιοχή του Κάτω Χαλανδρίου με το κέντρο Χαλανδρίου, το ΙΚΑ Χαλανδρίου και θα διέρχεται πλησίον του σταθμού μετρό «Χολαργός».