Πυκνό χιόνι έπεφτε από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας σε όλο το λεκανοπέδιο ενώ στα λευκά ντύθηκε ακόμα και η πλατεία Συντάγματος.

Στα βόρεια προάστια των Αθηνών εντοπίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα με το χιόνι να το έχει στρώσει ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους.

Με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία παντού ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας καθώς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος τα λιγοστά αυτοκίνητα και τα ακόμα πιο λίγα λεωφορεία κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Στην λεωφόρο Κηφισίας, από τα σίδερα Χαλανδρίου και πάνω, οι παράπλευροι δρόμοι είχαν κλείσει ήδη από τις 10 το βράδυ λόγω του πυκνού χιονιού ενώ η κίνηση σε μεγάλους δρόμους όπως η Καποδιστρίου και η Σπύρου Λούη γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Σύμφωνα με την τροχαία Αττικής τα μεγάλα προβλήματα ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας αναμένονται τις επόμενες ώρες λόγω του παγετού που θα σχηματιστεί. Από τις 22:00 έκλεισε η λεωφόρος Διονύσου για τα Ι.Χ. από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο Ανατολή, καθώς και η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ μέχρι και το καζίνο. Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση στην Ιπποκράτειο πολιτεία.

Οι αστικές συγκοινωνίες

Τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών ολοκληρώθηκαν πολύ πιο γρήγορα από τα μεσάνυχτα που είναι η προγραμματισμένη τους ώρα, ενώ ο ΟΑΣΑ προτείνει για αύριο τους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών να συμβουλεύονται τον τριψήφιο αριθμό 185 πριν αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε γραμμή λεωφορείου, τρόλλεϋ, τραμ ή ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Κλειστά τα σχολεία

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχει η Περιφέρεια Αττικής από τους Δήμους της Αττικής, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία των Δήμων στις εξής Περιφερειακές Ενότητες:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής:

Θα παραμείνουν κλειστά, κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στους 13 δήμους της Ανατολικής Αττικής (Αχαρνές, Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο, Παιανία, Παλλήνη, Σπάτα – Αρτέμιδα, Ραφήνα – Πικέρμι, Σαρωνικός, Ωρωπός).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής:

Κλειστάθα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους Φυλής, Ασπροπύργου, Ελευσίνας καθώς και στιςΔημοτικές Ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα:

Κλειστάθα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Κηφισιάς, Πεντέλης, Παπάγου – Χολαργού, Βριλησσίων, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης –Ψυχικού, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα:

Κλειστάθα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου – Ταύρου, Αγ. Δημητρίου, Π. Φαλήρου. Στο Δήμο Καλλιθέας κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού τομέα:

Κλειστάθα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Ιλίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστέρι.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά:

Κλειστάθα παραμείνουν, τα σχολεία στους δήμους: Πειραιά, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, Νίκαιας – Ρέντη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών:

Κλειστάθα παραμείνουν τα σχολεία σε 8 δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή στους δήμους Αθηνών, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής, Γαλατσίου, Ηλιουπόλεως, Δάφνης – Υμηττού, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Σημειώνεται ότι επειδή ο οικείος Δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση, ενδέχεται με αποφάσεις των Δημάρχων να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Έτσι για την καλύτερη ενημέρωσή τους οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους Δήμους.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων καθώς και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιχειρούν έτσι ώστε να διατηρηθεί ανοικτό στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, με άμεση προτεραιότητα στην πρόσβαση σε δομές υψίστης σημασίας, όπως τα νοσοκομεία. Παράλληλα ανοικτοί παραμένουν και οι σταθμοί του Μετρό: Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, Συγγρού-Φιξ και Ελαιώνας. Παραμένουν ανοικτοί οι θερμαινόμενοι χώροι της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκονται στον σύνδεσμο: https://goo.gl/zNV3UH