Παρέμβαση για να συνεχιστεί η δίκη της Siemens

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2016 18:10 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13/07/2016 22:09 |
Παρέμβαση για να συνεχιστεί η δίκη της Siemens

Τη διενέργεια άμεσης πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ' αόριστον.

«Παρακαλούμε να διενεργήσετε άμεσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση» αναφέρει στην έγγραφη παραγγελία της η κυρία Δημητρίου, ενώ την έρευνα ανέθεσε στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαϊρη.

Το πρωί της Τετάρτης η κ. Δημητρίου, κατά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε ότι έχει ξεκινήσει η διερεύνηση για τυχόν ευθύνες στην εμπλοκή που παρουσιάστηκε.

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens.

Το βράδυ της Τετάρτης ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης επισκέφθηκε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου προκειμένου να της παραδώσει το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας μεταξύ της μεταφραστκής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών γύρω από το θέμα της μετάφρασης του βουλεύματος στην υπόθεση της Siemens.

Την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει από την κ. Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

5
THEO
14/07/2016 08:33
Σ'όλες τις άλλες χώρες οι υπεύθυνοι δικάστικαν και η Siemens πλήρωσε βαρύτατα πρόστιμα.Μόνο εδώ στο ελλαδιστάν επικρατεί η ομερτά και όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα!Λογικό αφού είμαστε μία μεταοθωμανική χώρα πού δεν έχει και πολύ σχέση με την Ευρώπη.Και βεβαίως δεν πρόκειται να επιστραφεί ούτε ένα ευρό διότι οι διάφοροι μιζαδόροι-απατεώνες τα έχουν σε καταθέσεις στη Ζυρίχη και σε offshores ή τα έχουν ήδη ξεπλύνει,πάντα νομίμως-ηθικώς.Πρώτη φορά είναι;
δς
14/07/2016 06:31
Αυτη η δικη για τον συριζα ειναι σαν τα υπεροπλα του χιτλερ στο τελος του δευτερου παγκοσμιου πολεμου..to little to..late
Στη χώρα του Καραγκιόζη
14/07/2016 03:56
Έλα μωρέ!! Κι οι μίζες;; Τι θα τις επιστρέψετε;
Εξαρχιώτισσα
13/07/2016 22:54
Σύσταση στόν υπουργό δικαιοσύνης νά παραγγείλει επίσης καί τήν express εκδίκαση τών δολοφόνων τής ΜΑΡΦΙΝ καί τών εμπρηστών τής Αθήνας.
Πως διακρίνεις έναν συριζαίο από ένα βόδι; Απ' το σπινθηροβόλο βλέμμα του βοδιού!
13/07/2016 22:28
Καλά ξυπνητούρια κοιμήσηδες πολιτικοί χασικλήδες αυταπατιστές. Μια δουλειά να κάνατε καλά ρε κωθώνια, μια μόνο!