Ενα πρώην μοντέλο ξεκινά από τη Σλοβενία και φθάνει να διεκδικεί μαζί με τον σύζυγό της την είσοδό της στον Λευκό Οίκο. Η ιστορία της Μελάνια Τραμπ είναι, λένε εκείνοι που την ξέρουν, μια ιστορία γεμάτη φιλοδοξίες, ομορφιά, έναν πατέρα που θυμίζει σοκαριστικά τον Ντόναλντ και αρκετά οικογενειακά μυστικά. Ισως τελικά η Μελάνια να είναι φτιαγμένη για την Ουάσιγκτον.

Δεν ήταν πάντα έτσι. Μια φορά κι έναν καιρό, ένας επιχειρηματίας που ήθελε να παντρευτεί τη σλοβένα αγαπημένη του κάλεσε στον πολυτελή γάμο τους τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον και με το θέμα ασχολήθηκαν οι κοσμικές σελίδες των περιοδικών. Ηταν 2005 και η Μελάνια –όπως περιέγραψε πρόσφατα με τη βαριά ανατολικοευρωπαϊκή προφορά της –φορούσε ένα νυφικό Dior αξίας 100.000 δολαρίων πάνω στο οποίο οι εργαζόμενες στον οίκο μόδας πέρασαν 550 ώρες για να ράψουν 1.500 κρυστάλλους. Ο Μπίλι Τζόελ τραγούδησε στη δεξίωση όπου έρρεαν σαμπάνιες και χαβιάρι, και η γαμήλια τούρτα είχε ύψος δύο μέτρα.

Ενα άλμα στο μέλλον και στο παρελθόν ταυτόχρονα. Απρίλιος του 2016. Στο αποκορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών που διεκδικεί με αξιώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ. Επί εβδομάδες το πιο δημοφιλές θέμα συζήτησης είναι μια φωτογράφιση της Μελάνια όταν εργαζόταν ως μοντέλο, πριν γνωρίσει τον Ντόναλντ. Είναι γυμνή, ξαπλωμένη μπρούμυτα πάνω σε γούνα. «Αυτή θέλετε να είναι η νέα Πρώτη Κυρία της χώρας;» έγραφε η λεζάντα των εσωκομματικών αντιπάλων του συζύγου της.

Η μόνιμη επωδός του Ντόναλντ Τραμπ στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις είναι η αντιμεταναστευτική πολιτική. Εάν εκλεγεί όμως, η σύζυγός του θα είναι η πρώτη μετανάστρια Πρώτη Κυρία. Γεννημένη το 1970 στο Νόβο Μέστο της τότε Γιουγκοσλαβίας, η Μελάνια και η αδελφή της Ινές μεγάλωσαν σε ένα διαμέρισμα εργατικών κατοικιών στη Σεβνίτσα, μια γραφική παραποτάμια πόλη.

Ο πατέρας της Βίκτορ ήταν οδηγός του δημάρχου και οι γείτονες τον θυμούνται κάθε Κυριακή να πλένει με μεγάλη προσοχή τη δημαρχιακή Mercedes. Αργότερα εργάστηκε για μια εταιρεία αυτοκινήτων στη Λουμπλιάνα και κατάφερε να χτίσει το δικό τους σπίτι. «Ο Βίκτορ μού θυμίζει τον Τραμπ» λέει ένας φίλος της οικογένειας. «Είναι γεννημένοι επιχειρηματίες». Υπάρχουν κι άλλα κοινά. Οι δύο άνδρες έχουν μόλις πέντε χρόνια διαφορά, διαθέτουν πλούσια ξανθιά κόμη, τους αρέσει να μιλούν δυνατά και προκλητικά, λατρεύουν τα αυτοκίνητα, τα σπίτια και τα ακριβά κοστούμια.

Και όπως φαίνεται, είχαν και κάτι άλλο κοινό. Την αγάπη τους για τις γυναίκες. Πριν γνωρίσει τη σύζυγό του, ο πατέρας της Μελάνια είχε δεσμό με μια άλλη γυναίκα με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον οποίο όμως αρνήθηκε να αναγνωρίσει παρά το τεστ DNA και τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις. Ολα αυτά τα αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες μια δημοσιογράφος του περιοδικού «GQ». Οι υποστηρικτές του Τραμπ άρχισαν να τη βρίζουν ασύστολα από τα social media –ένα από τα βασικά τους επιχειρήματα ήταν πως η δημοσιογράφος έχει εβραϊκή καταγωγή και γι’ αυτό πολεμά τον αγαπημένο τους πολιτικό.

Πίσω στη δεκαετία του ’90. Η Μελάνια γίνεται μοντέλο και αρχίζει να ταξιδεύει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με όσα λέει η ίδια, συνάντησε τον Ντόναλντ το 1998 στο κλαμπ Kit Kat της Νέας Υόρκης –εκείνος ήταν 52 και εκείνη 28. Εκείνος της ζήτησε το τηλέφωνό της, εκείνη δεν του το έδωσε επειδή τον είδε να συνοδεύεται από άλλη γυναίκα. Τελικά εκείνος το βρήκε, της τηλεφώνησε, ερωτεύτηκαν, τα χάλασαν για λίγο το 2000, μετά τα ξαναέφτιαξαν και τελικά ο Ντόναλντ τής έκανε πρόταση γάμου το 2004. Τώρα η Μελάνια ζει σε ένα τεράστιο διαμέρισμα στο Trump Tower και ζητά από τους επισκέπτες να βάζουν προστατευτικές σακούλες στα παπούτσια τους –όπως αυτές που φορούν οι χειρουργοί –για να μη χαράξουν τα μαρμάρινα δάπεδα.

Στην ιστοσελίδα της η Μελάνια αυτοχαρακτηρίζεται ως πρώην φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής, «μια συναρπαστική παρουσία μπροστά από την κάμερα», μια «καλλονή με σαγηνευτικά μάτια», σύζυγος, μητέρα, φιλάνθρωπος, Νεοϋορκέζα και πρωταγωνίστρια σε αρκετές διαφημίσεις.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εμφανίστηκε λίγες φορές και μίλησε ακόμα λιγότερες. Προτιμά, λέει, να μένει στο σπίτι με τον 10χρονο γιο του ζεύγους Μπάρον –«ο οποίος ντύνεται πάντα με κοστούμια επειδή θέλει να μεγαλώσει και να γίνει επιχειρηματίας» –αν και τώρα τελευταία άρχισε να συνοδεύει τον σύζυγό της για να συγκινήσει τις γυναίκες ψηφοφόρους που εκείνος με τα μισογυνιστικά σχόλιά του φρόντισε να αποξενώσει.

Τι εκτιμά περισσότερο από όλα ο Ντόναλντ στη σύζυγό του; Μάλλον τις διαστάσεις της. «Πού είναι το σούπερ μόντελ μου;» ρωτά συχνά για να την ανεβάσει στη σκηνή. Παλιότερα, περηφανευόταν στις συνεντεύξεις του ότι οι δυο τους κάνουν καταπληκτικό σεξ, εκείνη δεν έχει καθόλου κυτταρίτιδα, «διαθέτει ωραίο, μεγάλο στήθος, που είναι πολύ σημαντικό» και χρησιμοποιούν πάντα διαφορετικές τουαλέτες –γεγονός στο οποίο απέδωσε την επιτυχία του γάμου τους.

Τη Μελάνια δεν την ενοχλούν οι δηλώσεις αυτές. Της αρέσει η επιθετικότητά του. Οπως δήλωσε προς τους οπαδούς του πριν από λίγες ημέρες «όλοι ξέρουμε ότι όταν ο Ντόναλντ δεχθεί επίθεση ανταποδίδει στο δεκαπλάσιο. Δεν έχει σημασία αν είσαι άνδρας ή γυναίκα. Τους αντιμετωπίζει όλους ίσα».