«Διψάω και θέλω κάτι να φάω»: Αυτές ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε η μικρή Μαρία-Ειρήνη στους αστυνομικούς λίγο μετά τον εντοπισμό της. Της έδωσαν τσουρέκι και νερό και την άφησαν να μιλάει χωρίς να τη διακόπτουν για την πολύωρη περιπέτειά της.
Το ηλικίας τριάμισι ετών κοριτσάκι, το οποίο εξαφανίστηκε λίγο πριν από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα από τη μάντρα αυτοκινήτων της οικογένειάς του στην περιοχή του Σκαραμαγκά και έπειτα από μια διαδρομή-θρίλερ εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λεωφόρο Καβάλας στο Χαϊδάρι, ήταν καταταλαιπωρημένο. Τα σημάδια της κούρασης, της ψυχικής ταλαιπωρίας που βίωσε ήταν εμφανή, χωρίς ωστόσο από την εξέταση των γιατρών να διαπιστωθεί κάτι ύποπτο, κάποιο σημάδι βίας.
Στην Αστυνομία, η μικρή Μαρία-Ειρήνη μασούσε λαίμαργα το τσουρέκι που της έδωσαν και με αφοπλιστική παιδική άνεση διηγήθηκε στους αστυνομικούς την περιπέτειά της. Οπως είπε, πήγε να δει το πόνι που είχε στη μάντρα ο παππούς της και στη συνέχεια ακολούθησε ένα σκυλί.
Χωρίς να το καταλάβει, βρέθηκε στο δάσος και απομακρύνθηκε από τους δικούς της. Φώναξε τη μητέρα της, αλλά δεν πήρε κάποια απάντηση και δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω.
«Περπατούσα μόνη μου στα χωράφια» είπε σύμφωνα με πληροφορίες στην Αστυνομία. «Κάποια στιγμή κουράστηκα και ξάπλωσα στα χορτάρια. Κοιμήθηκα και μόλις ξύπνησα, άρχισα πάλι να περπατώ».

Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή η Μαρία-Ειρήνη στα τριάμισι χρόνια της κατάφερε να διανύσει τουλάχιστον τέσσερα χιλιόμετρα μέχρι το μεσημέρι και να βγει στη Λεωφόρο Καβάλας, στο ύψος της Αφαίας, όπου και εντοπίστηκε.

Οι αστυνομικοί, διακριτικά, της έκαναν κάποιες ερωτήσεις αν υπήρξε τρίτο πρόσωπο, αν την πήρε κανείς και τη μετέφερε με αυτοκίνητο στο δάσος, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Η αφήγηση του παιδιού διαψεύδει την εκδοχή της οικογένειας που επιμένει σε σενάριο αρπαγής του παιδιού. Η Αστυνομία δεν διαπίστωσε κανένα στοιχείο που να συνηγορεί προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ εις βάρος των γονιών σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και έκθεση σε κίνδυνο και σήμερα επρόκειτο να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.