«Για το υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει. Και μιλώ χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Δεν συζητείται ούτε στο διάλογο, ούτε πουθενά αυτή η πρόταση» είπε ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, σχολιάζοντας την άποψη – πρόταση που διατύπωσε με άρθρο του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, για καθιέρωση διδάκτρων στα δημόσια σχολεία.

Ο κ. Παντής, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, χαρακτήρισε προσωπική την άποψη του βουλευτή Θεσσαλονίκης, τον οποίο μάλιστα επικρίνει για το γεγονός ότι -όπως είπε- δεν ενημερώθηκε για τις απόψεις του υπουργείου πριν την παρουσιάσει.

«Είναι μια προσωπική άποψη του κ. Τριανταφυλλίδη που θεωρώ ότι αν ήθελε να κάνει παρέμβαση έπρεπε να έχει ενημερωθεί για τις απόψεις του υπουργείου και να μην κάνει από μόνος του τέτοιες παρεμβάσεις», ξεκαθάρισε ο κ. Παντής, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι το υπουργείο δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανένα να διατυπώνει τις απόψεις του.

«Για μας υπάρχει το δημόσιο αγαθό της παιδείας και της εκπαίδευσης, το οποίο πρέπει να διασφαλίσουμε», τόνισε ο γγ του υπουργείου και πρόσθεσε ότι η υγεία και η παιδεία είναι οι δύο βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και ότι θα αναζητηθούν επιπλέον πόροι για τη χρηματοδότησή τους, μέσω της διαδικασίας απομείωσης του χρέους.

Υπενθύμισε, ακόμα, ότι το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει επιπλέον την καθιέρωση του 14χρονου υποχρεωτικού σχολείου, σε συνδυασμό με τη λειτουργία ολοήμερων σχολείων, ενώ και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ξεκαθάρισε ότι για την κυβέρνηση, επίσης, δεν τίθεται θέμα λειτουργίας μη δημόσιων πανεπιστημίων.