«Θα κάνουμε τα πάντα, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της εταιρείας, των μετόχων, των εργαζόμενων και των πρακτόρων μας».

Aυτό τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, σε τηλεδιάσκεψη, με αφορμή τα αποτελέσματα εννεάμηνου του Οργανισμού.

«Έχουμε διεξοδικά ενημερώσει τόσο την κυβέρνηση όσο και την ΕΕΕΠ σχετικά με τις αρνητικές και τις επιζήμιες του νέου κανονισμού. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι τα μόνα αποτελέσματα του νέου κανονισμού θα είναι η γιγάντωση του παράνομου τζόγου, η απώλεια δημοσίων εσόδων και η μη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό υποχρεωθήκαμε να καταθέσουμε στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου αίτημα διαιτησίας, κατά τα οριζόμενα στην από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΠΑΠ για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση 35.000 παιγνιδομηχανημάτων (VLTs), για ζημίες που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Εκτιμούμε ότι η διαδικασία της προσφυγής στο Λονδίνο θα ολοκληρωθεί χρονικά, όπως οι αντίστοιχες περιπτώσεις. Έχουμε ακράδαντα επιχειρήματα στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Για την επιβολή του ειδικού τέλους στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ, έκανε λόγο για παρεμβάσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας στα παιχνίδια.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή, παρά να κοινοποιήσουμε έγγραφη ειδοποίηση στην Ελληνική Δημοκρατία σχετικά με παραβάσεις της Σύμβασης Παραχώρησης που σχετίζονται με την επιβολή του ειδικού τέλους. Θεωρούμε πως, μεταξύ άλλων, αυτό το τέλος συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας και σε όφελος άλλων παρόχων τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων μη-αδειοδοτημένων και μη-εποπτευόμενων στην Ελλάδα διαδικτυακών παρόχων, οι οποίοι λειτουργούν κατά παράβαση των αποκλειστικών δικαιωμάτων της ΟΠΑΠ».

Μάλιστα διευκρίνισε ότι η ΟΠΑΠ θα προβεί και σε άλλες νομικές ενέργειες λέγοντας ότι «προετοιμαζόμαστε και για άλλες ενέργειες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αναμένουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούν με ερμηνευτική εγκύκλιο» ανέφερε.

«Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη η επιβολή φόρου, αυτού που η κυβέρνηση ονομάζει ειδικό τέλος και ταυτόχρονα και επιβολή φόρου επί των μικτών εσόδων» είπε ο Καμίλ Ζίγκλερ.