Στις 15 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της Siemens, η οποία μεταφέρεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.

Η δίκη διεκόπη καθώς στην συγκεκριμένη αίθουσα του 4ου ορόφου δεν ήταν εύκολο να συνεχιστεί αφού η πλειονότητα συνηγόρων, παρόντων κατηγορουμένων και μαρτύρων ήταν όρθιοι.

Από τους συνολικά 64 κατηγορούμενους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εμφανίστηκαν περίπου τριάντα.

Ανάμεσα τους ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, τα πρώην στελέχη της Siemens Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης,τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής. Οι ιδιώτες, χρηματιστές και επιχειρηματίες Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς , Αλέξανδρος Λέτσας.

Στο εδώλιο κάθισε το τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ο οποίος είναι κρατούμενος για υποθέση των εξοπλιστικών ενώ απών είναι ο άλλοτε υφιστάμενος του Φάνης Λυγινός.

Παρούσα, επίσης, ήταν η Μαρία Καραβέλα σύζυγος του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα ο οποίος δεν εκπροσωπείται καν στο δικαστήριο.

Κανένας από τους Γερμανούς που φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση δεν κάθισε στο εδώλιο. Ωστόσο όλοι εκπροσωπούνται από Έλληνες δικηγόρους ενώ η πλειονότητα έχει διορίσει και Γερμανούς συνηγόρους υπεράσπισης. Για δύο κατηγορούμενους δηλώθηκε ότι έχουν αποβιώσει .

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν οικονομική αδυναμία και δεν έχουν δικηγόρους, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διορίσει αυτεπαγγέλτως υπερασπιστές.

Δικηγόροι εκτιμούν ότι η δίκη θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί η διαδικασία στη μοναδική αίθουσα του εφετείου που πληροί τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή πολυπρόσωπων δικών.

Εκεί που ήδη διεξάγονται και άλλες μεγάλες δίκες.